Kedim Yemek Yememek İçin İnatlaşıyor, Yediğini Kusuyor.

pnarkrtas
pnarkrtas

280 Puan

Merhabalar. Kedim çakıl 3 gündür yediği her şeyi kusuyor. 3 gün içinde 10-12 defa kusmuş olabilir. Annemin çiğ tavuk yedirmesi üzerine kusmaya başladı. İlk kustuğunda ot benzeri yeşillik ve bir kaç taş-kemik benzeri parça vardı. İlk günlerde yemek kusuyordu fakat sonrasında hiçbir şey yemediği için su ve köpük kusmaya devam etti. Zorla küçük parçalarla haşlanmış tavuk yedirdiğimizde bir süre sonra yediği tüm parçaları bütün şekilde geri kusuyor. Grip belirtileri yok, ateşi yok, dışkısında veya kusmuğunda kan da yok. Parazit desem dışkısında parazit bulgusu da yok (Öncesinde parazit sıkıntısı olmuştu fakat ilaçlarla geçirdik.) Bakışları gayet normal fakat zayıfladığı için halsiz ve dokununca inilti çıkarıyor. Haşlanmış tavuk, haşlanmış pirinç suyu, yaş-kuru mama, çocuk devam sütü. Denemediğimiz yiyecek kalmadı. Şu sıralar maddi olarak sıkışık olduğum için veterinere götürüp check-up yaptıramıyorum. Aranızda daha önce bu problemi yaşayan var mı, nedeni ne olabilir? (Haşlanmış pirinç suyunu bugün denedik ve kusmadı ancak haşlanmış tavukla pirinci püre yapıp yedirmeye çalıştığımızda tükürüyor.)

15 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Bakın yemek yemeyen su içmeyen kedi halsiz düşer hasta değilse bile hasta olur..3 gun gecmis zaten bu durum daha da uzamadan bi şekilde veterinere goturemez misniz

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ebru hanım tavuk kedilere kötü geliyor ama whiskas yaş mama iyi mi geliyor. Whiskas en kötü mamaların başını cekiyor. Tavuk alerjisi yoksa eğer tavuk eti kedinize verebileceğiniz en iyi gıdalardan birisi. Whiskastan hatta her türlü yaş mamadan iyidir çünkü %100 et ve insan tüketimine uygun. Yaş mamalara tavuk göğsü mü koyduklarını sanıyorsunuz birkaç kaliteli mama haricinde çer çöp dolduruyorlar. Elbette sadece tavuk eti dengeli bir beslenme sağlamaz ama arada bir vermek iyi bir takviye olacaktır.

Ebru1098
Ebru1098

347

Zehra hanım Whiskas iyi bir mama demiyorum zaten ama çaresiz kaldığımda tek yedirebildiğim besin whiskasın yaş maması en azından kendini toparlayacak kadar besin almasını sağlıyor

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Çiğ tavuktan salmonella kapmış olabilir ishal var mı? Veterinere götürmek zorundasınız maalesef.

Ebru1098
Ebru1098

347

Tavuk kedilere çok iyi gelen bir yiyecek değil ne yazık ki kuru mama ya yönlendirmeye çalışın mutlaka yemek yedirmeniz lazım whiskas yaş mamasına hiçbir kedi hayır diyemiyor ondan alın yeşil ot benzeri kusmuş yazmışsınız kedinizin Niğde rahatsızlığı var ve tavukta dokunmuş dediğim gibi mutlaka dediğim yaş mamadan alın ve vitamin takviyesi verin

Siyammm
Siyammm

120334

Alerjisi vardır belki

pnarkrtas
pnarkrtas

280

Hayır ishali yok. Dışkısı ve idrarı da normal. Tanıdığım birinin vesilesiyle bir veterinerle telefon görüşmesi yaptım, akut gastrit olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. En erken vakitte kendisine göstereceğim. Teşekkür ederim yardımlarınız için :))

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

En azindan toparlayana kadar somon balikli ve dana etli haslama yapip pure haline getirip verebilirsiniz ve yaninda immun44 surubuyla destek yaparsaniz hem istahinin yerine gelme sansi var bagisikligi guclenir. Su an balkonumda sokaktan aldigim bir kedi var benimde veterinere verecek pek fazla param olmadigi icin okuyup arastirip duzeltmeye calisiyorum kendimce. Hayvanin gozlerinden yaslar akiyor gozlerini acamiyordu bu soyledigim sekilde besleyince 3-4 gunde toparladi kendini. Kisaca baligin daha keskin ve lezzetli bir kokusu oldugu icin kedinizi tesvik edebilir yemek yemeye

Bue
Bue

773

Benim kedim de bir süre önce akut gastrit oldu veteriner mide koruyucu iğne yaptı 3 gün ve 1 hafta şurup kullandık yemek yemediği süre boyunca da serum ile beslendi. Yani demem o ki bir müdahale şart çünkü ağır bir hastalık daha da kötüleşirse midesinde kalıcı bir sorun oluşabilir ya da hastalık kronikleşebilir. Veterinerin görmesi şart ama imkan yoksa en azından akut gastrit diyen veterinere şurup kullanmalı mıyım ne tavsiye edersiniz diye sorun lütfen.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

En kısa zamanda veterinere götürmenizi öneririm.

pnarkrtas
pnarkrtas

280

Alerji konusunu biraz daha inceledim. Normal alerji belirtileri (solunum sıkıntısı, öksürük, hapşırma vb.) yok fakat tüyleri dökülüyor, bacağında da hafif bir şişlik var. Dururken veya yavaş yürürken yere basıyor fakat koşamıyor. Tavuğa karşı alerji göstermiş olabilme ihtimali var. Teşekkür ederim cevap için.

pnarkrtas
pnarkrtas

280

Tekrardan merhaba arkadaşlar. Veterinerin tavsiyesi üzerine eczaneden metpamit ve polivit aldım. Metpamit'e 3cc ile sabah ve akşam olacak şekilde başladık dün. Akşamüstü pirinç unlu mama yapıp verdik. Bu sabah evin içinde dolaşmaya başladı ve biraz her zamanki kuru mamasından yedi. 4 gün daha aynı dozda metpamit'e devam edeceğiz. Yardımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.

Sumeyyet
Sumeyyet

1132

Yoğurt yedirin şırıngayla
Belediyelerin vet. var sokak kedisi deyince para almıyorlar kaç defa kendi kedimi öyle götürdüm

Nala00
Nala00

763

nasıl oldu acaba inşallah iyileşiyordur yavrucağız

pnarkrtas
pnarkrtas

280

Kedimin durumu medpamite başladığımız andan bu yana çok hızlı düzeldi. 5 cc sabah ve akşam medpamit veriyoruz, 2 gündür oda dışına çıkıp dolaşıyor, kendi isteğiyle kuru ve yaş mama yiyor, kusması da durdu. Sağolun ilgilendiğiniz için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1277 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR