Mama Değişimi.

bihtercik
bihtercik

115875 Puan

Kedim bir süredir n&d düşük tahıllı kısır mama yiyor ve çok seviyor.
Bütçemi aşmaya başladığı için matisseye geçiş yapmak istiyorum.
Sizce onu çok etkiler mi?
Yoksa n&d'ye bir şekilde devam edeyim mi?

11 CEVAP

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

Bazı kediler mama değişimini kabul etmeyebiliyor. Benimde bir arkadaşım n&d ile başlamıştı sizin gibi değiştirmek istedi fakat kedisi hiç bir mamayı kabul etmedi. Ama bu n&d ile ilgili bir durum değil. Mesela bende benimkine arada vermek için n&d almıştım indirimden. Ağzını sürmedi bir paket dolu evde duruyor :) Siz geçmek istediğiniz mamanın deneme boyunu alın. İlk başta n&d ile karıştırarak verin yavaş yavaş geçiş yapın. Kabul ederse büyük boyunu alırsınız etmezse yine n&d :)

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Hangi mama hangi kediye yarar o belli olmaz gelişimini belki daha iyi etkiler belki umarım olmaz daha kötü etkiler. Ben kedimi 1 aya kadar felicia ile besliyordum ve ciddi anlamda canavar gibi tüyler pırıl pırıl şuan royal canin hipoalerjenik mama kullanıyoruz mecburi gelişiminde bir etki olmadı 1 ayda 500gr kilo almış ve kakası artık hiç kokmuyor bunun dışında fark yok. Alıp deneyin 1 hafta geçiş sürecinden sonra zaten yeni mama sek yenmeye başlayınca anlaşılır yaradı mı yaramadı mı sizde ona göre bir yol çizersiniz. :))

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Ve genelde 1 hafta mama değişim sürecinde alışacaktır diye düşünüyorum siz kedinizi daha iyi tanırsınız. En kötü 1 haftada alışmadıysa yaş mama ile karıştırın öyle alışır belki

bihtercik
bihtercik

115875

teşekkür ederim

TATA4242
TATA4242

118617

Matisse yerine mystic markası alabilirsiniz yada golosi.Matisse markasıda tıpkı Nd gibi özellikle aşırı fiyat artışı yaşamaya başladı.En son 2 ay önce matisse yavru kedi 10 kg 200 lira civarıydı,şimdi 250_260 den aşşağı yok,yani demek istediğim yakında oda 300 leri görür hatta geçer.Nd düşük tahıllı inatla fiyatını korumaya çalışıyor oda fazla dayanamaz.Yani demek istediğim,oda artıcak,az kaldı.O yüzden yukarıda verdiğim markalara bakın.

TATA4242
TATA4242

118617

Ve kedinizin tüy sağlığı mamanın iyi olduğu anlamına gelmiyor.Yani sadece balık yağı ve diğer yağ ve özler ile tüy sağlığı zaten sağlanabiliyor.Önemli olan içeriğinde özellikle pirinç,tuz,mısır,nişasta,gluten,protein yan ürünleri(tavuk proteini gibi)et ve et yan ürünleri vb.içinde olmaması.Ek olarak et içeriği( % 40_50 gerçek et)içermesi lazım.Tahıl yani karbonhidrat oranı %15 i geçmemesi lazım.Yani varda var.Ama en basiti hadi pirinci bu seferlik saymiyim,ama en azından diğer içerikleri barındıran almayın.Bu yüzden mystic ve golosi daha iyi seçenek.Dediğim özellikleri karşılamasalarda bütçenize uygun olan matisseden daha iyi mamalar.

Nazlibykkfdr
Nazlibykkfdr

1699

Bu kediden kediye değişir öncelikle biraz o mamadan alın ve n&d ile karıştırın bir süre sonra n&dnin miktarını azaltın umarım böyle yer.olmazsa başka mamalarda deneyin derim.

bihtercik
bihtercik

115875

açıkçası kabul etmeyeceğini düşünmüyorum merak ettiğim gelişimine etkisi.
gözle görülür bir eksilme yaşanır mı ?

bihtercik
bihtercik

115875

güncel

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kediler çok ilginç kimi kedi hep aynı mamayı ister bizimkide her ay başka mama ister acaba sadece benimki mi böyle

bihtercik
bihtercik

115875

teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 563 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR