Kedim Gençlik Hastalığına Yakalandı

Larmi
Larmi

330 Puan

Kedimi her sabah veterinere bırakıyorum ve orada ilaçlar serum olsun veriliyor evde ise sürekli onu seviyorum sıcak tutmaya çalışıyorum konuşuyorum onunla ve bu mikrop karanlığı ve soğuk ortamı seven bir mikropmuş ..hastalığını bu gün öğrendik o yüzden lambayı sördürmemeyi düşünüyorum 3 gündür her sabah veterinerin kapısında ilk biz oluyoruz akşam çok kusuyor su içse kusuyor yemek yese kusuyor ama 2 gündür hiç bir şey yemedi serum sayesinde ayakta sizin başınıza geldiyse veya herhangi bildiğiniz bir yöntem varsa kediye nasıl bakacağım hakkında lütfen söyleyin birde ışık aşık bir şekilde uyumanın kediye bir zararı olur mu yazarsanız çok memnun olurum


5 CEVAP

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Çok geçmiş olsun:( Veterinerinize danışmanızı tavsiye ederim. Bir tanıdığımızın da kedisi gençlik hastalığına yakalanmıştı maalesef fakat atlattı. Umarım sizin dostunuz da iyileşir.

Larmi
Larmi

330

Çok sağolun Kalbimi parçalıyor şu durum ... kedimin kusarken saklanması hele miniğim karanlık yerlere gidiyor sürekli yanıma koyuyorum seviyorum az gözlerim kapansın kalkıp masanın altına karanlığa gidiyor kusarkende kumluğuna gidiyor oraya kusmaya çalışıyor ..valla ne kadar kötü bir hastalık umarım biran önce iyileşir önceki sahipleri barınağa bırakmış gerçekten ne vicdansız insanlar var :(

eozgeu
eozgeu

1175

merhaba çok geçmiş oldun benim oğlum da 2 ay önce atlattı bu hastalığı çok şükür. hayatımın en uzun 5 günüydü 5 ay gibiydi. biz halsizlik, iştahsızlık ateş şikayetiyle gece gitmiştik hastane gibi bir yer klinik değil. direk yatışa aldı ve sabaha çıkamayabilir dedi. dünyam başıma yıkıldı resmen. ama hemen antibiyotiğe ve vitamine başladı o gece. ertesi gün test yapıldı o zaman gençlik hastalığı teşhisi kondu ve tedaviye başlandı. 5 gün veterinerde kaldı eve kesinlikle bırakmadılar çünkü vücut ısısını koruyamıyordu. bir 40lara çıkıyor bir 35 lere düşüyor ve ateşinin düştüğünü biz anlayamıyoruz yarım saatte bir ateş ölçüyorlardı ve düşükse küveze alıyorlardı orda da çok duramıyordu bu sefer ateşi yükselince tekrar küvezden çıkarıyorlardı. serum vitamin ve antibiyotik ayrıca bir aşı daha var 3 kez birer gün arayla yapıyorlar onu hasatalığın 4 günü falan yapmaya başlamışlardır. bağışıklığını güçlendirmesi için. umudunuzu kaybetmeyim sorduğum her veteriner yaşamaz dedi oğluma. ama o hayata tutundu doktorları da hiç beklemiyorlardı hiç ümit vermediler bize hiç kesin konuşmadılar. kaçıncı gününde hastalığın ve hangi şehirdesiniz? veterinerde kalması bence daha iyi çünkü ani ataklar geçirip ölüyorlarmış. hep ondan korktu veterinerimiz ben iyi derim ama ani bir kriz olabilir demişti. 5. günden sonra iyileşti kabul ediliyor bu arada. yapabileceğim bir şey olursa telefon numaramı verebilirim isterseniz. çook zor bir durum çünkü ama siz inanın ve sevgi gösterin hayata tutuncak bir neden verin ona sevginizle.

eozgeu
eozgeu

1175

bu hastalığa yakalanan yavruları tedavi maliyeti yüksek diye kimse tedavi ettirmiyor. veterinere bırakıp gidiyorlarmış çok vicdansız insan var.
tekrar yapılan tedaviyi özetleyeyim. antibiyotik, serum, vitaminler birkaç çeşit. veterinerinizden bunları isteyin sadece serumla ne kadar olur bilemiyorum. sıvı kaybını engellemek için veriyorlar çünkü. yavrunuzun ateşini bilemiyorum ama yanında sıcak su torbası muhakkak bulundurun ateşi düşerse eğer hipotermi olacak kadar, kendi oraya gidip ayarlayabilir. bahsettiğim bağışıklık güçlendirici ilacı da adını öğrenince tekrar yazarım. inşallah iyileşir güzellik çok geçmiş olsun.
umudunuzu kaybetmeyin

eozgeu
eozgeu

1175

ayrıca kendisi yemiyorsa şırıngayla yaş mama vererek besleyin beslenmesi şart kesinlikle. şıringayla parmakla falan beslediler oğlumu iştahı açılana kadar kendi yiyene kadar zorla yedirdiler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 414 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR