Traş?

Kedi traşı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

7 CEVAP

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

Merhaba. Üç kedim var, ikisi iran. Tüy uzunluğu ve yoğunluğunu hayal edebilirsiniz. Ben size kendi deneyimimi anlatayım zira baya ilginçti. Tüyleri daha sık olan kedimi bir kez tıraşa götürdüm. O kadar kürklüydüki artık kendini yalarken yorgun düşmeye zamanla da totosunu kirli bırakmaya başlamıştı. Veteriner önce anestezi uyguladı. Oğlumu uyuşmuş halde orda yatarken gördüğümde an pişman olmuştum ama o andan sonra da cayamadım haliyle. Veteriner makineyle tıraşı yaptı. Baygın vaziyette taşıma çantasına yerleştirdik. Evde başka kedi varsa ayrı bi odaya alın anestezinin etkisi geçene kadar bazen güçsüz kalana saldırabiliyor diğerleri, uyanırken de kusacak endişelenmenize gerek yok dedi. Eve geldik kısa süre sonra oğlum uyandı. Veterinerin dediği gibi kustu tabi. Dili sarkmış halde sarhoş gibi sallanarak ayağa kalkmaya çalıştı. Yürümüyo sürünüyodu hayvan resmen. Biraz kendine gelince odadan çıkardım. Diğer kedimle kardeş olmalarına ve hiç ayrılmamalarına rağmen kızım oğlumun tıraşlı halini tanımadı. Kokusundan sesinden bilir diye düşünüyodum ama ona resmen yabancı kedi muamelesi yaptı ve üç gün asla yaklaştırmadı kendine. Oğlum inanılmaz mutsuz oldu tüylerinin gittiğini fark edince. Bir de kızımın tepkileri tıslamaları hepten tuz biber oldu. Bana bile küstüğünü hissettim. Yanıma gelmek istemedi benimle uyumak istemedi. Şimdi artık anestezisiz makas tıraşı yapan pet kuaförler var. Gidip denemedim ama sakinleştirici veriyolar mı acaba diye de düşünmüyo değilim. Ben o günden sonra tıraş olayını seçeneklerim arasından çıkardım. Kendi makinemi aldım uzadıkça sadece toto kısmını ve mamaya suda girmesin diye çene altını kısaltıyorum uzun tüylü kedilerimin. Kısa tüylü olan için de tıraş ihtiyacı yok zaten. Siz neden kestirmek istiyosunuz bilmiyorum ama inanın sebep ne olursa olsun değmez. Birinin hiç rızanız olmadan saçlarınızı kökten kazıttığını düşünün. Bir cilt rahatsızlığı ya da parazit problemi yoksa kedinize bu şaşkınlığı ve mutsuzluğu yaşatmayın bence. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama sizi vazgeçirmek için sadece gerek yok demek yerine kendi kötü deneyimimi paylaşmak istedim. İyi günler...

Çok teşekkür ederim :)

sutlacsmom
sutlacsmom

2604

sevcan_yener ha gi makineyi aldınız benimde ihtiyacım var?

onurtemiz
onurtemiz

116286

ilk yorum yapan insanımız ne güzel yazmış bazıları gibi cahil cahil bir tarafından uydurmamış ilk önce saygımı belirtmek istiyorum.
Tıraş konusu hayvan severleri ikiye ayırıyor evet. Sıcak havalarda ben tıraştan yanayım. Ben bizim oğlanı tıraş ettirdim bir sorun olmadı. Kedim mutsuz falan olmadı her zamanki halindeydi. Ama bizim evde başka hayvan yok eğer olsaydı bir sorun olur muydu net bir şey diyemem. Fakat karşı komşumun evinden iki kedi bir köpek bar uzun tüylü kedisini tıraş ettirdi herhangi bir sıkıntı çıkmadı mutlu mesutlardı.
Eğer evde kendiniz yapabilirseniz tıraşı kendiniz yapın doktorlara para bayılmayın.

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

sutlacsmom marka ve modeli şuan hatırlayamadım evde olmadığım için bakamıyorum ama tek başlıklı çok da pahalı olmayan bir makine. Kedi köpek tıraş makinesi diye aratınca onlarca ürün çıkıyo. Genelde hepsinin özellikleri aynı. Herhangi biri işinizi görür çok da pahalı bişey almayın derim. Yinede ben kendiminkinin bilgisini buraya yazayım kontrol ettikten sonra...

TATA4242
TATA4242

118617

Kedileri traş ettirmeyin,kediler vucut ısılarını ve temizliğini,tarak gibi dilleri sayesinde ayarlar.Yani sürekli temizlik halindedirler.Bu yüzden traş sonrası tahriş durumu olabilir.Yada hiperaktif olmalarından kendilerini kolayca yaralayabilirler.Traş diyince aklıma geni bozulmuş kedi geliyor.O ne öyle ya :)Fare gibi.Gülünçdür ama kediden soğumanıza bile sebep olabilir.Tüy yok neresini sevicen yani.

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

onurtemiz merhabalar. Nazik sözleriniz için ben de teşekkür ederim. Uzun tüylü kedileri tıraş ettiren ve sorun yaşamayan çok insan var. Dediğiniz gibi sıcak havalarda hayvanları rahat da ettiriyordur. Bildiğiniz gibi her hayvanın insanlar gibi farklı farklı karakterleri var. Birinin sevdiğini öbürü sevmeyebiliyo. Belki deneyerek öğrenilmeli ama anestezi olayına girilmemesini tavsiye ediyorum. Biz bu hayvanlara evimizde bakıyoruz diye üstlerinde her hakka sahip değiliz. Buradaki arkadaşları tenzih etmekle birlikte bazı insanların hayvanın rahatı ve sağlığından çok kendi rahatlık ve kolaylıklarını seçtiğini biliyorum. O yüzden onlar için bi karar alırken kendimize şunu sormamız gerekir diye düşünüyorum: Dile gelip bana bunu neden yaptın derse ne cevap veririm? Bence bu soruyu cevaplayabilmek birçok konuda karar vermemize yardımcı olucaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 469 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR