Kedime Kendini Temizlemesini Nasıl Öğretebilirim?

cglcanbaz
cglcanbaz

574 Puan

Yaklaşık 45-50 günlük bir erkek kedi sahiplendim sokaktan. Mama yedikten sonra falan ağzını ve patilerini uzun uzun temizliyor ama tuvaletten sonra poposunu hiç temizlemiyor kaka kalıntıları kalıyor hep. Kendini temizlemesine nasıl alıştırabilirim? Mecburen ıslak mendille kendim siliyorum her tuvaletten sonra ama bazıları temizlemeyin alışkanlık yapar hiç temizlenmez diyor bazıları da sildikçe alışacak yalamaya diyor. Küçük olduğu için midir bu durum büyüyünce düzelir mi

7 CEVAP

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

İlk olarak korkmayın çünkü kediniz bunu yapmayı öğrenecek. Dezavantajınız şu ki yavru anneden çok erken ayrılmış. Yavrular temizlenmeyi ve kuma gitmeyi en güzel anne yanındayken ya da evde yetişkin bir kedi varsa ondan görerek öğreniyorlar. Yavrunuz hala çok küçük. Kendilerini yalamaya gözlemlediğim kadarıyla önce ön patilerinden başlıyorlar. Sonra patiyi ıslatıp çeneyi silmeyi öğreniyorlar. Totoya ulaşabilmeleri için iki ayı doldurmuş olmaları lazım yani. Onlar yeterince büyüyene kadar bu işlemi anne kedi yapıyor. Kediniz biraz daha büyük olsaydı ben de sprey şişesi önerirdim çünkü kediler ıslaklıktan rahatsız olup ıslak bölgeyi yalayıp temizleyerek kuruturlar ama sizinki muhtemelen ıslak kısma ulaşamayacak ve tabi sprey şişesini elinizde gördüğünde de kaçacak. Sprey şişesinin deneyimlerime dayanarak daha çok ısıran ve tırmalayan kedilerin eğitiminde işe yaradığını söyleyebilirim. Bunu aklınızda tutun çünkü yavrunuz üç aylık olduğunda bunu da kullanmanız gerekebilir. Çözüme gelince ilk tavsiyem ıslak mendili bırakın ve kedinizi yıkamayın. Poposunu yıkamanız gerekirse bunu son çare olarak yapın. Islak mendil gibi kokulu parfümlü şeyleri de kullanmayın. Kedinizin poposunu ped pamukları ıslatarak silebilirsiniz. Poposunu silmenizden hoşlanmayacak ama bir süre bu şekilde mümkün olduğunca temiz tutun. Kedinizin kakası poposuna çok bulaşıyor yayılıyorsa mama seçiminizi gözden geçirin. Sağlıklı bir kedi kakası tek parça halinde dağılmadan ama çok da sert olmayan bir kıvamda çıkmalıdır. Yani poposuna çok bulaşıyorsa beslenmesine ve sindirim sorunlarına dikkat etmek lazım. Islak pamuk yöntemini kedinizin poposuna kademeli olarak yaklaşacak şekilde önce ulaşabileceği yerlere sonra da poposuna doğru sürerek oraları da azıcık ıslatabilirsiniz. Yalaya yalaya bir nevi antrenman yapar en sonunda da poposuna ulaşır. Kediler titiz hayvanlardır merak etmeyin eğer ki bir rahatsızlığı yoksa bir ay sonra sizi temin ederim özbakım becerileri oturacaktır. İyi günler.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

4 yaşında kedilerimiz var hala poposunda kaka artıkları görüyorum ara sira bebek ıslak mendili ile siliyorum hic bi kedi dışkısını yalayıp yutmaz hâliyle ama sizinki daha bebek zaten

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kediler kakalarını yalamaz, popolarını da. Bir arkadaş daha söylemiş. Islattığınız mendille poposunu nazikçe silin. Kakası fazla katı veya sıvıysa böyle sorunlar oluşabiliyor. Daha çok su içmesi için çabalayın.

bihtercik
bihtercik

115875

sprey şişesine su doldurun.
onu sıkın bir süre sonra rahatsız olur diye tahmin ediyorum

Bue
Bue

773

Yavru kediler genelde 3.aydan sonra popolarını temizlemeye başlıyorlar sizin kediniz daha çok küçük zaten. Arada bir pamuğu ılık suyla ıslatıp temizleyin şahsen ben öyle yapmıştım. Merak etmeyin siz temizlemedikçe tembellik falan oluşmaz çok titiz hayvanlar kediler zaten zamanla kediniz büyüdükçe fark edeceksiniz uzun süre detaylı temizlik seansları başlayacak:)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Islak pamukla silin zamanla ogrenir

cglcanbaz
cglcanbaz

574

çok teşekkürler cevaplarınız için. Şimdilik ıslak pamukla silmeye devam edicem umarım büyüdükçe öğrenir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4199 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR