Agresiflik

cuneytsahin
cuneytsahin

12630 Puan

Kedim 4 aylık ve kendisini sevdirmeye bayılıyor yaklaşık olarak 5 gün önce sahiplendim.Kendisini sevdirdiği halde kucağıma aldığımda bir anda tıslamaya ve pati atmaya başlıyor. Garip olan sürekli sırnaşması ve bu pati atıp tıslaması.Neden olabilir bu, biz sahiplenmeden önce bir şey yaşamış olabilir mi ?

6 CEVAP

Natkarat
Natkarat

10977

Sokaktan ya da evden mi aldınız yazmamışsınız.S okak kedisi olup hiç insana kendini sevdirmediyse de olabilir. Çünkü insanları tanımayan kediler büyük kedi olarak kabul edebiliyorlar. Bu sebeple arada gelgitler yaşıyordur. Evden aldıysanız bakan kişi hoşuna gitmeyen şeyler yaptığı için önlem almış olabilir. Son ihtimal travması var diyeceğim ama öyle olsa sevdirme kısmı olmazdı. Benim kedim mesela işçi kıyafeti görünce hala süpürgeye verdiği tepki gibi saklanır. Hatta polis kıyafetini de ona benzetiyor ondan da korkuyor. Böyle bir durumda hiç en baştan tepkisini koyardı.



  1. bir kediniz daha var gördüğüm kadarıyla onu da kıskanmış olabilir. İhtimaller çok ama önemli bir sorun olmaz. Çünkü yaşı çok küçük henüz alışkanlıkları oturmamıştır. Bu süreçte kızmamaya özen göstererek hayır komutunu öğretirseniz er ya da geç anlayacaktır.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Kedimi bebekken sokakta bulmuşlar eve almışlar 4 ay olana kadar evdeydi sonra biz aldık.Diğer kedimle çok iyi araları oynuyorlar, beraber uyuyorlar.Sürekli bizim yanımıza gelip sokuluyor ve mırlıyor ama dediğim gibi kucağa alınca başlıyor bağırmaya ve tıslıyor pati atıyor.Zamanla düzelir mi bilmiyorum ve o an hemen bırakıyorum yere ama düzelmesi için ne yapabilirim sanırım henüz güvenmiyor bize.

Natkarat
Natkarat

10977

Ödül maması varsa elinizle verin bir yere koymadan ya da sevdiği yiyeceği her tür kedi ısınır bu hareketle. :D Alışır zamanla sıkıntı yapmayın. :)

behcetaydinelli
behcetaydinelli

106554

5 gün size ve eve alışması için kısa bir süre

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tam guvende hissetmiyor olabilir. Sokaktaki kediler de kendini sevdirir ama kucaga gelmezler genelde. Tam olarak kendini birakamiyordur henuz. Bir de kedi tutma yontemi var karni havaya gelecek sekilde tutunca kendini guvende hissetmiyorlarmis. O size geldikce sevin, kendiliginden kucaginiza yatsin

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Teşekkürler hepsini deneyeceğim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 396 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR