Kuru Mama Verme Sıklığı Nasıl Olmalı?

radagast
radagast

1154 Puan

kuru mamayı siz direk koyuyorsunuz, o gidip gelip yiyor mu, yoksa sabah - öğle - akşam olarak mı koyuyorsunuz? bu videodaki kişi sabah-öğle-akşam ı tavsiye ediyor fakat siz ne düşünüyorsunuz?

4 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kucukken her zaman mama olmali ne kadar isterse o kadar yesi , cok hareketliler zaten niye ac birakalim ki. Ama buyuyunce hareketleri yavaslayinca 2 ogun

Paketlerin üzerindeki beslenme tabloları, kedinizin günlük mama ihtiyacına dair iyi bir tahmin yürütmek amacıyla tasarlanmıştır.
Genel olarak yetişkin kedi günde ortalama; 60-70gr mama yiyebilir. Bu mama miktarını ölçü kaplarıyla dengeleyebilirsiniz.
Yavru kediler ise;
genellikle 1 haftalıkken 2 saatte bir, 2 haftalıkken 4 saatte bir, 3 haftalıkken 6 saatte bir olacak şekilde her öğün olarak 10-12 gr olarak beslenmelidir.
Sizin sorunu ise "mama sürekli durmalımıdır, yoksa ögün olarakmı vermeliyim?" Ögün olarak verilmesi tavsiye edilmektedir hem mamanın tazeliğini koruması açısından hem de düzenli beslenme açısından.

Sselin1
Sselin1

122024

Yetiskin bir kediye verdiginiz miktari bilmeniz gerekir. Eger hareketli bir kediyse kilo problemi yoksa ölçüyü biraz aşabilirsiniz. Ölçüyü belirledikten sonra kac ogun seklinde vereceginiz kedinizin yeme aliskanligina ve size bagli. Ama mamasinin taze kalmasi icin kabi direk doldurmasaniz daha iyi. Mesela benim kedim azar azar saat basi gider yer oyuzden mama kabi hep dolu gibi. Bitirdikce ya da bitmeye yakin mama eklerim.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kişisel tercih ama genelde kilo problemi çok yeme problemi yada yefikten sonra kusma problemi yoksa tabağı dolu durur yada bittikçe doldurulur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 405 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR