Tahılsız Mama

sutlacsmom
sutlacsmom

2604 Puan

Kedim şuan nd kitten tahılsız yiyiyor az tahıllı olması yemesi daha mi iyi olur ileride sağlık açısından bir sorun yaşamak istemiyoruz

9 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sutlacsmom
Mamalarının az tahıllı olmasını tercih etmelisiniz çünkü Mısır, Pirinç, Un gibi içerikler kedilerde alerji yapabiliyor ve kediler için besleyici nitelikleri az. Bizdeki gibi.
Makarna, pirinç, un gibi şeyler mamaların maliyetini düşürüyor ve ucuz üretim sağlıyor. Kediler etçil olduklarından mamaların tahıl, un ve yağ oranlarının düşük olmasına gayret edin. N&D marka en sevilen ve sağlıklı bulunan markalardan.
Bebek olduğu için yağ oranı %12-15 arası olan yetişkin mamaları yerine daha yağlı kitten mamaları tercih edebilirsiniz.

Sselin1
Sselin1

122024

Suan yavru oldugu icin bir sorun olusturmaz. 7-8 aylik olduktan sonra n&d düşük tahilliya gecmeniz daha iyi olacaktir istediginiz cesidini tercih edebilirsiniz.

Sselin1
Sselin1

122024

N&d tahilsiz %70 oraninda et icerdigi icin patates dolu degil. Ama haklisiniz düşük et iceren tahilsiz mamalar patates dolu. Ben n&d tahilsizi yetiskin kedilere uygun bulmyorum yüksek et ve protein orani ev ortaminda yasayan kedilere agir geliyor alerjik problemlere ve böbrek idrar yollarinda soruna sebep oluyor. Zaten kuru mama böbregi yorarken yüksek proteinle daha da zorlamış oluyoruz. Yaban kedileriyle, bizim ekmek elden su gölden kedilerimizi kiyaslamak dogru gelmiyor ki kediler yüzyıllar önce evcilleştigi icin dogal olarak cevreye uyum saglamislardir. Yüksek proteine tepki veren bircok kedi olmasi da bunu destekliyor bence. Tabi ki %20 et iceren mamalari uygun bulmyorum ama %60 yeterli bence. Kediniz yavru oldugu icin n&d tahilsizi kullanabilirsiniz yavru oldgu icin protein ihtiyaci daha fazla ama 7-8 aylik olunca düşük tahilliya gecmeniz daha dengeli olacaktir. Hatta kinoali seri tahil yerine glisemik indeksi düşük olan kinoa icerdgi icin daha saglikli. Onu tavsiye ederim.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Mamanızın yağ oranına baktım %20. Bebek kediler için normal bir oran. Kedinizin kilosu, cinsiyeti, gelişimi, iriliğine göre ilerde yetişkin mamasına geçersiniz. Zayıf kalırsa kediniz ilk yıldan sonra yetişkin mamasına geçebilirsiniz. Yetişkin mamalarında yağ oranı biraz daha azdır.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Tahilsiza devam edin en sağlıklıksi.kedilerin tahila ihtiyacı yoktur.

sutlacsmom
sutlacsmom

2604

Teşekkür ederim tahılsız mamaya devam öyleyse

BalliBadem
BalliBadem

121963

Az tahıllı öneririm tahılsız patates dolu

BalliBadem
BalliBadem

121963

@Cansumuezza Kedilerin patatesede ihtiyacı yok avlanırken tahılla beslenen hayvanlar avladıkları için midesinde kalanlarla az miktarda tahıl tüketiyorlar

sutlacsmom
sutlacsmom

2604

Nd yavru kediler için sadece tahılsız var ama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 427 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR