Kısır Kediye Normal Mama Kullanmak

kaanoclnn
kaanoclnn

743 Puan

Anket

Golosi Tonno & Salmone Adult (Normal)
(3 oy)
Golosi Indoor Sterilizzati (Kısırlaştırılmış)
(3 oy)
Toplam (6 oy)

Merhaba, 2 yaşına yaklaşan kısır erkek bir kedim var. Kısırlaştırıldığından beri neredeyse 1 senedir kısır mama kullanıyordum fakat şu anda normal mamaya geçiş düşünüyorum. Öğrendiğim kadarıyla Protein, Magnezyum, Fosfor, Kalsiyum oranlarının düşük olmasına dikkat edilmesi gerekiyormuş. Doğruluğu hakkında kesin bir bilgim yok. Şu anda Golosi marka mamaya geçiş planlıyorum ve baktığımda şöyle bir karşılaştırma çıkıyor karşıma.


Normal Golosi mama : protein: %33, yağ: %13 kalsiyum: %1.26, fosfor: %0.97 magnezyum: %0.09


Kısırlaştırılmış Golosi mama : protein: %34, yağ: %13 kalsiyum: %1.32, fosfor: %1.01 magnezyum: %0.07


Bu durumda kısırlaştırılmış mama ile normal mama arasında büyük bir fark yok hatta bazı değerlerde normal mamanın daha iyi değerleri var.
En uygun fiyatlı kısırlaştırılmış Golosi kedi maması 375 lira civarlarındayken (20kg) normal Golosi kedi maması 300 lira civarlarında.
Ben öğrenciyim bu nedenle fiyatlandırma benim için çok önemli sizce böyle bir geçiş bir sorun yaratır mı ? Fikirlerinizi bekliyorum.

4 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Bazi markalarda oranlari resmen süs olsun diye degistiriyorlar. Goloside onlardan biri. Ister yetiskin ister kisir mamasini kullanin bir fark olmayacaktir. Iki cesitte kisir kediler icin uygun. Kedinizin idrar yollari sagligi icin. Yumurta, haslama tavuk, ciger, yogurt gbi kuru olmayan gidalar vermeyi ihmal etmeyin yeterli.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Dişi kısır kedilere arkada yazan değerlerde normal msms verilmesi bir sakınca yaratmaz ama sizinki erkek bilmiyorum veteriner hekime sorun

Sselin1
Sselin1

122024

Dediginiz gibi kisir kedi mamasinda protein, yag, mineral degerleri düşük tutulur. Mamanin Icinde kisir kediler icin özel bir sey yok. Kullandiginz mamanin üstünde kisir kedi mamasi yazmasi gerekmiyor yani dengeli olmasi yeterli.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kaan Bey,
İçindeki bazı değerler düşük oluyor kısır mamalarda. Başta yağ oranı. Kısırlaştırılmış kedi mamalarında ortalama yağ oranı %11-12 oluyor.
Normal mamalarda yağ oranı %15-16 oranında olabiliyor. Yavru mamalarında da oran %20 civarıdır. Kediniz kilolu değilse normal mamayla devam edebilirsiniz.
Gelelim Fosfor oranına. Bu önemli çünkü Fosfos oranı ve böbrek sağlığı ilişkili. Fosfor oranı düşük mama tercih edin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 436 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR