Kedimin Kilosu Hakkında

Grorn
Grorn

232 Puan

Kedim ne çok kilolu gibi ne de zayıf gibi. Zaten gezmeyi çok sevdiği için belirli aralıklarla dışarı salıyoruz ki gezsin gelsin evde kös kös oturmadığı için de gayet atletik bir yapıda kendisi ama uzun bir süredir poposundan sarı,beyaz tonlarda topçuklar(kurt yumurtası olduğunu düşünüyorum) döküyor. İç parazit aşısını zaten yaptırmıştık hala da devam etti ve kedimde bu durumdan rahatsız gibi durmuyor kendisi gayet sağlıklı ve hareketli bir kedi mamaları affetmiyor gerçekten de hiçbir sorunu yok ama benim içimde ukte oluyor hep ailemde baksana sapasağlam diyor. endişelenmeli miyim?


5 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Dışarıdan öyle görünmesi öyle olduğu anlamına gelmez. Sokaktaki kediler de sağlıklı ve temiz görünebiliyorlar ama öyle değiller.
Bence endişelenmekte haklısınız çünkü poposundan bir şeyler çıkması normal değil.
Ayrıca kişisel görüşüm: Kedilerin dışarı salınmasını doğru bulmuyorum.
Dışarıda gezen bir kedinin sokak kedisinden farkı kalmıyor. Çeşitli hastalık ve kazalar başına gelebilir.
Bir kedi tüm gün evde ve yine de mutlu olabilir.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ben kedimi tasmayla gezdiriyorum.
Yurt dışında da örnekler var.
Yine de güvenli yerde geziyormuş neyse ki. Başka kedilerle mutlaka temas ediyordur. Teması vardır.
Veterinere götürmek gerekiyor.
Önce ayda 1 sonra da koruyucu olarak 3 ayda 1 yapılır iğnesi.
Dışarda başka insanlar tarafından da seviliyordur ve besleniyordur.
Diğer insanların ona yesin diye ne verdiğini bilemezsiniz. Çiğ beslenme kurt yapar.

Sselin1
Sselin1

122024

Ic parazit hapinin uzun süre koruyucu etkisi yok bir kere kullaninca aylarca korumuyor. Parazit hapi kullanin 2 hafta sonra tekrar uygulatin parazitin tamamiyle temizlenmesi icin 2 uygulama gerekiyor. Daha sonra 3 ayda 1 kere parazit hapi verin. Bu sadece kedinizin sagligi icin degil parazitler sizin sagliginizi da etkiler. Disari salmayin diyemem çünkü buyuk ihtimal kediniz kisir degil oyuzden bunun önüne zaten gecemezsiniz.

Grorn
Grorn

232

kendisi dışarıda gezmeye çok alışık bu isteğini elinden koparıp almak benim için çok zor olur sonuçta kedi bu köpek değil ki gerekli eğitimi verebilesin. ve biz bunu aşısını yaptırdığımız halde devam etti bu topçuk dökme olayı 3. olarakta kedim 3 yaşına girdi ve kazasız belasız bir şekilde gezip geliyor ki gezmekten kastım ise sokakta gezmek değil aslen bizim apartmanımız birden fazla binanın bulunduğu ve ortasında her apartmanın kendi bahçesinin olduğu bir yerde konumlanmış hep buralarda geziyor kendisi ya da kendisini çatılarda güneşlenirken görüyoruz. sokaklarda gezip bir arabaya çarpması veya köpeğin saldırması gibi kazalar ya da dışarıdan hastalık kapması çok ama çok düşük bir ihtimal

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Benim kedilerimden biri de yaklasik uc yasina dek sokakta yasadi ve sonrasinda hem evde hem disarda yasadi ama su an bir kac aydir salmiyorum cunku disardaki kedilerden hastalik kapmasi cok muhtemel. Ayrica sokaktan gelme bi kedi oldugundan dolayi bazi arastirmalarim sonucunda asilarini yaptirmamayi tercih ettim,ben bu yuzden de salmiyorum. Disari cok alisik olmasina ragmen eve alisti artik pek fazla aramiyor disarisini. Illa ki disariya gezdirecekseniz tasmayla dolastirin,guneslendirin. Ic parazitini duzenli yaptirin ben o topcuklardan,kurtlardan gorsem sizin kadar rahat konusamam ki bi kac ay oncesine kadar ilac yaptirmama ragmen kurt dokuyordu surekli,hem kendimiz acisindan hem kedimizin sagligi acisindan buna cok dikkat etmemiz lazim. Veterinerde kurt dokme sorununu hallettikten sonra da haftada bir hakiki yenebilir hindistan cevizi yagi icirmenizi tavsiye ederim sanirim kurt dokme sorunumuzun cozulmesinde bunun da payi buyuk. Kisaca kedinizin sizinle uzun yillar saglikli yasamasini istiyorsaniz onu disardan izole etmek zorundasiniz ya da surekli gozetim altinda gezdirmelisiniz. Ve su ana dek kazasiz belasiz eve donmesi bundan sonra da oyle olacagina garanti vermez, sokakta manyagin birine denk gelse dayak yese,ya da baska kedilerden kacarken kavga ederken dusse veya yaralansa ve hastalik kapsa, zehirli yemek yese siz uzulursunuz. Kisaca yazinizdaki sorunuza cevaben evet boyle devam ederse ENDISELENMELISINIZ ve hastalik kapmasi dediginiz kadar imkansiz degil aksine cok cok olagan bir durum. Ben de kedimin uc sene boyunca hic hastalik atlatmamasina guvenerek boburleniyordum ne saglikli kedim var masallah diye ama stres kaynakli bi kedi aknesi yuzunden iki haftadir uykular zehir oldu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 359 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR