Kedim Doymuyor

Arkadaşlar kedim bir türlü doymuyor. Mamayı sakladığım halde bulup önünde saatlerce miyavlıyor vermeyince de aşırı sinirli oluyor. Kaç öğün yediğini hesap edemiyoruz artık ama azar azar vermeye çalışıyorum öğüne bölmek için hemde şuan 4kilo üstü 9aylık başka ne yapabilirim önerisi olan var mı? Benefit somonlu kısırlaştırılmış mama kullanıyoruz.

7 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Paketin arkasında yemesi gerekenden az vermediğinizden emin olun belki bi 10-15 gr fazla yiyebilir doymazsa yada günlük biraz yaş mama verin 100gr yaş mama = 25 gr kuru mama

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Benim kedimde aynı 6bucuk aylık 4 kilo, günde 2 öğün veriyorum öğlen de yine az da olsa veriyorum öğlen uykusu için. Günlük 60gr veriyorum çünkü yakında kısırlaştırcam ve kedim kılo almaya çok müsait bir erkek. Zamanla öğüne alışacaktır başta benim kedimde sürekli mamasinin yanına gidiyordu artık o da alıştı.

Alsimist
Alsimist

230

Anladığım kadarıyla kısırlaştırılmış kediniz ,mamaya düşkünlük kısırlaştırma sonrası karşılaşılan bir durum maalesef .. şuan önüne geçmezseniz ilerleyen süreçte daha çok sıkıntı yaşatabilir . Mümkün olduğunca olta olsun ,kedi otlu oyuncaklar olsun her mama istediğinde oyalayarak zaman kazanmanız iyi olacaktır . Mama içeriği de bu konuda önemli , kilosuna oranlı olarak paket üzerinde yazan miktarı aşmamaya çalışın ve tabağı boş olduğunda görünürde olmamalı . Mümkünse gün içinde verilmesi gereken toplam miktarı ikiye bölmelisiniz ,bir hafta düzenli bu şekilde ilerlerseniz alışacaktır . Bu konuda fazla uğraş verdiğim için deneyimlerimi aktarmak istedim , teşekkürler kolay gelsin . =) Profine , eğer alabilirsiniz de acana mama tavsiye ederim .

Aynı şekildeydi kedim. Bir süre 50-60 gram bandında tuttum. Hala doymuyor ama bağırmıyor artık.

Mama arkasında yazan gramajı deneyebilirsiniz siz de uzun süre sabredip

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bazıları gerçekten obur olabiliyor.
Bizim görevimiz böylelerine yumuşamayıp mama vermemek.
Dişiyse birazcık kilolu, erkekse normal kilosu. Kilolu olmamaları ve sağlıklı olmaları için.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Mesela günlük 80 gr mama yediriyorsanız 50 gr yaş mama ekstra olarak yiyebilir kısır olanlarını tercih edin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81332 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR