Kedim Uyumuyor

pinarcure
pinarcure

607 Puan

2.5 yaşında erkek kısırlaştırılmamış bir kedim var. İki gündür süren bir gariplik var. Hiç miyavlamıyor. Sürekli bişeylerden korkuyormuş gibi etrafına bakıyor. Salonun içinde dört dönüyor. Bir yere oturup şaşkın şaşkın etrafını izliyor sonra kalkıp yürüyor başka yere oturuyor aynı şeyleri tekrar tekrar yapıyor. Göz bebekleri çok büyük küçülmüyor. Yemek yerken tedirgin bir şekilde hızlı yiyor etrafına bakıyor. İştahı falan gayet normal hatta arttı bile. Tuvalet kabına giriyor korka korka hemen yapıp kapatmadan çıkıyor. Veterinere götürdük muayene etti hiçbir sıkıntısı yok dedi korkmuş olabilir ya da davranışsal bi durum olabilir dedi. Biz emin olamadık eski 2 veterinerini de aradık. Bi tanesi daha önce de böyle 2 tane vaka geldi hormonel değişimlerden kaynaklıdır, 1 haftaya geçer dedi. Ama sıkıntı şu ki kedim 2 gündür uyumadı belki dün gece uyumuştur biraz ondan da emin değiliz. Bi de götürdüğümüz veteriner sakinleşsin diye diazepam verdi bir çeşit sakinleştirici, bir kaç iğne daha yaptı önlem amaçlı. Yine de uyumadı. Oyun falan oynuyor. Normalde de asi bir kediydi ama arada bir sevdirtirdi şimdi hiç dokundurtmuyor. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Kedimi uyutmak için ne yapabilirim? Uyumaması tehlikeli bi şey mi?

10 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kısırlaştırılmadığı için hormonel bir durum olabilir. Olabilir neden bu kadar rahatsız ettiniz çocuğu. Bence gereksiz yere birkaç tane iğne yaptırmışsınız. Rahat bırakın çocuğu bence. Bir veteriner bulun ve kısırlaştırın. Onun dışında turp gibi oğlan , istediği yerde oturur, etrafa bakar ne var ki bunda???

pinarcure
pinarcure

607

@LadyandCat yanlış anlamayın lütfen amacım terslemek değil durumu açıklamaktı. Tedirginim biraz. Teşekkür ederim ilginiz için.

pinarcure
pinarcure

607

@LadyAndCat kızgınlık hallerini biliyorum durmadan miyavlar iştahsız olur davranışları da hiç böyle olmazdı. İstediği yerde oturur etrafa bakar tabi de ben bundan bahsetmiyorum. Normalde miyavlaması durmayan hayvan şimdi ağzından tek bir ses çıkmıyor. Histerik davranışlar gösteriyor diyorum. Korkmuş bir halde. Her şeye irkiliyor. İnanın kedimdeki anormalliği anlayabiliyorum. Uyumuyor diyorum. Demek istediğim az uyuyor değil hiç uyumuyor. Korkum da davranışları ile ilgili değil uyumamasıyla ilgili. Her canlı uykuya ihtiyaç duyar. Özelikle kediler 16 saate yakın uyur. Uyumaması onun sağlığını kötü etkiler mi ondan korkuyorum. Kısırlaştırma konusuna gelince de belki kedimi çiftleştiricem?

pinarcure
pinarcure

607

@LadyandCat Ayrıca da gittiğimiz veteriner de çok iyi bir veteriner. Yaptığı ilaçlar da gereksiz değildi onu rahatlatmak içindi. Vitamin falan verdi. Yan etki barındıran bişi yaptırmam. Ben kendim tıp öğrencisiyim yaptığı ilaçların ne olduğunu biliyorum.

RayNoX
RayNoX

2071

Kediniz birseyden korkmuş olabilir kedinize yaklaştığınızda size hırçın davranıyormu?

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Pınar Hanım,
Bu şartlar altında durumunuz hakkında bir bilgim yok.
Umarım iyi olur oğluşunuz.
Geçmiş olsun.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

@pinarcure
Kedinizin son durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Kedi nanesi deneyin, bazı kedileri aşırı oyuncu yapıyor kokusu. Keyfi yerine gelebilir bence.

pinarcure
pinarcure

607

Aradığımız veterinerin söylediği gibi oldu. Sorunlar azalarak geçti. Şu an eski haline döndü benim canım oğluşum. Ordan oraya koşturuyor, horul horul da uyuyor. Yeri göğü inletiyor miyavlamalarıyla ???? Sempatik sistemi çok çalıştı bi dönem herhalde. Kanda hormonlar azaldıkça da sorunlar geçti.

gulatakan
gulatakan

107188

Benim erkek kedim de kısır ama bazen böyle şeyler yapiyor.sonunda yorulup uyuyor ama enerji patlaması yaşıyor diye düşünüyorum öyle yaptığında.iyice oyun oynayıp yormak gerekiyor.korkmanizi gerektirecek bişey yok bence bazen enerjisini atmak için deliyorlar öyle :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 600 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR