Kedim Tenya Dokuyor

Bbdemirci
Bbdemirci

237 Puan

Kedimin dün gece tenya doktuğunu farkettim ne yapmam gerekiyor

12 CEVAP

BenNisa
BenNisa

12322

Kediler diğer hayvanlar gibi konuşamaz, kendilerini ifade edemezler. Yani tam bir bebek gibidirler. Kediler, bebekler gibi masraflıdır, ama bir o kadar da tatlı ve güzeldir. Aslında bebekler kadar masraflı değiller :D Siz de bu durumda kediniz annesi ya da babası ya da er ikisi de olmalısınız. Yani kedinizin bir masrafı ya da hastalığı durumunda ''Annem izin vermiyor'' diyemezsiniz. Çünkü o kedi artık sizin evladınız.Eğer kedi almaya maddi durumunuz yetmiyorsa yapacağınız iki şey var:
1-Kedi almayın.
2-Para biriktirin.
Ben 2. kedi seçeneği sahiplenmek için hazirana kadar para biriktirmek zorundayım. Siz de şimdi annenizi bir şekilde ikna etmek zorundasınız. Eğer etmezseniz kediniz bir gün gerekli aşıları yapmadığınız için kediniz hastalanabilir, hatta ölebilir.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Ayrica evi de iyice supurup sirkeyle dezenfekte etmelisiniz dip bucak, etrafta tenya yumurtasi vardir

Bbdemirci
Bbdemirci

237

Asilar çok pahali diyorlar oyuzden annemin kabul etcegini sanmıyorum başka tedavi yöntemi varmi

Catloveerr
Catloveerr

13260

Veterinere gidip hapın kendisini alabilirsiniz 10-20 TL. Ayrıca izin vermeme ne demek iç parazit hem kedinize çok zararlı hem size.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Pardon kabul etmez demişsiniz ama maalesef öyle bir seçenek yok. İç parazit önemli

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

2 3 ayda bir 100tl eminim ki zor gelmeyecektir. Kediden insana geçen çoğu hastalık paraziter yol ile geçiyor bu hem kedinin hemde sizin sağlığınız için önemli. Her hafta kenara 15 tl koysaniz çok rahat bir şekilde iç dış parazit aşılarını yaptırırsınız. Aksi halde bu şekilde sağlık sorunları yaşadığı zaman kediniz masrafı 2 3 katına çıkar. Araştırıp bilinçli bir şekilde annenize de durumu açıklayın lütfen. Kedinizin aşıları ihmale gelmemeli.

Malesef başka yöntemi yok. İlk defa yapıyorsanız kendiniz de çok zor verirsiniz. Bu kez yaptırın veterinerde, daha sonra kendiniz yaparsınız. 3 ayda bir falan yaptırmanız gerekiyor.
Hem size hem kedinize zararlı.
Çok da değil aslında, uygun bir veteriner bulursanız 40-50 liraya yapar anlatırsanız

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bir veterinere götürün. Veteriner hekim iç parazit için gerekli iğne yapacak veya hap verecektir.
2-3 hafta içinde tekrarlanması gerekiyor daha sonrası için de çiğ hiç bir şey vermeyin. Çiğ besinler parazit yapar. 3 ayda 1 koruma amaçlı yine hap verir veteriner.

Muhtemelen en ucuz veteriner fakültesinde olur

Bbdemirci
Bbdemirci

237

Anneme kurdu olduğunu söyleyince fikri degisdi en kısa zamanda yaptırırız diyor bilgilendirme için tesekkurler

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bi kaç farklı veterinere sorun biz 65e yaptırıyoruz iç+dış paraziti bu aşı en önemlisi çünkü eğer parazit aşısı yoksa ve kedi bişey kaparsa insana kist bulaştırma ihtimali var sağlıklı kedi 6 ayda 1 olsa yeter

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Kurt dokme sorununu ilaclarla cozdukten sonra haftada bir hakiki yenebilir hindistan cevizi yagi icirip, yas mamasinin icine taze kabak cekirdegi dovup katabilirsiniz ara sira veya yine kaliteli bir kabak cekirdegi yagi katabilirsiniz mamalarina az miktarda. Bu saydigim yaglar parazitlere direk etki ediyor ama tek basina yeterli gelir mi o konuda bir soz veremem. Ama soyle bir ornek verebilirim, kedilerimden biri duzenli tablet icmesine ragmen her ay kurt dokuyordu, son gittigimizde uc gun ardarda caniverm tablet verilmesinde israr ettim(kedimin agzini kopurtmesine ve agresifligine ragmen), bu surecte dedigim yaglardan verdim miktarlsrina dikkat ederek ve su an uc ay doluyor hic problem yasamadim. Ayrica kum kabi surekli temiz olmali, kedi disari girip cikmamali(disarda ne yedigini bilemezsiniz cig et olu fare vs.) ve pire tedavisi duzenli yapilmali

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 911 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR