Kedimin Stresini Nasıl Geçirebilirim?

Miyumiyuu
Miyumiyuu

4802 Puan

Kedim veterinere gittiğimiz günden beri (5 gündür) stres halinde, oyun oynamayı bıraktı, yüksek bir yere çıkıp uyuyor sadece ve aşırı miyavlamaya başladı kedimin stresini nasıl geçirebilirim ve bu durum tahmini olarak ne zaman geçer?
Mantar kremi kullanıyoruz acaba ondan mı stres olmuştur?


(Mama yiyor su içiyor tuvaletini yapıyor kendini temizliyor o bakımdan bir sorunu yok)

7 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Veteriner olayi genelde 1 veya 2 gün etkiler ama dediginiz gibi düzenli olarak krem uyguluyorsunuz ve büyük ihtimal stresin sebebi bu. Yüksek yere sizden kacmak icin cıkıyor krem süreceginizi bildigi icin. Pek yapabileceginiz bir sey yok tedavisi bitene kadar böyle davranir sanrm. Yine de krem sürdükten sonra sevdigi yas mamalardan azar azar verip ödüllendirebilirsiniz. Ya da malt, vitamin macunu tarzi bir seyler de olabilir.

Sselin1
Sselin1

122024

Bu arada Gimcatin antistres macunu da var stresini biraz azaltir belki. Kullanan arkadaslar daha detayli bilgi verebilir.

bihtercik
bihtercik

115875

veterinere ne için gitmiştiniz?

Kedilerde Stres ile ilgili bu yazı belki size yardımcı olabilir.

Miyumiyuu
Miyumiyuu

4802

@bihtercik
Mantar olduğunu gördüğümde onu göstermek için götürmüştüm, veteriner kontrol etmek için zorladı birazcık ondan mı oldu acaba

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sselin 1 ,
Durumunuzu çok güzel özetlemiş.
İlacını sevmiyor sizin bebek :))

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Kedi nanesi, matatabi cubugu kedilerin cok sevdigi seyler ve baya keyifleri geliyor bunlari kokladiklarinda, bunlardan alabilirsiniz. Daha fazla oyun oynayip kremini surerken veya surdukten sonra sivi odul mamalarindan verebilirsiniz. Bu sayede kremi surdurmekle odul mamasini bagdastirip daha sakin olabilir. Bir de petremedy diye bir urun varmis ayni su elektrikli sinek ilaclari gibi, prize takinca kedileri rahatlatan bir koku salgiliyormus ama biraz pahali. Ben bunun yerine bir buhurdanlik alip onun oldugu odada buhurdanlik kullanmayi dusunuyorum kedilerin sevdigi bir kokunun esansiyla. Kedilerin sevdigi kokulari da bir kac yabanci blogtan bakmistim isterseniz not defterime bakip yazabilirim size de

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 363 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR