Dışarı Cıkarma

Iyi günler benim kedim 8 aylık daha hiç dışarıya çıkartıp gezdirmedim sizce yaz geldiğinde çıkarmalıyım? Dışarıya alışır ve kadar diye korkuyorum

3 CEVAP

gulatakan
gulatakan

107188

Bence taşıma çantanızla sakin bir parka götürüp taşması ile yanınızda hava almasını sağlayabilirsiniz.ama çok fazla yerle temasına izin vermeyin bence.disarda bulaşıcı ve aşısı olmayan çok hastalık var.takip ettiğim bir sayfa sahibi bir kedisini tasmasiyla omzunda gezdiriyor.ama bu her kedi için mümkün değil.evdeki kedilerim eskiden bahçede dolaniyordu.artik evden çıkmıyorlar kisirlastirdigimdan beri.tasmayi denedim ama tasma takınca çok rahatsız oldular.tasma etkisiyle korktular hatta.o yüzden zorlamadim.ama kedi sırt tanışma cantasiyla yürüyüşe çıkarmayı düşünüyorum yazin.bir de balkonunuza file yapıp balkonda guneslenmesini sağlayabilirsiniz.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Tasmayla cikartip etrafi kesfetmesini, hava almasini ve guneslenmesini saglayabilirsiniz. Bu kisa kisa gezintilerle alisip disari cikmak icin cildiracagini sanmiyorum ama hic disariyi gormemis bir kediyse disarda korkup strese girebilir benim kucuk kedim cok korkmustu bahceye salinca

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Dışarı çıkarmaktan kastettiğiniz nedir??
Kapıyı, camı açayım özgürce gezsin diyorsanız tamamen her yönden riskli ve gereksiz! Hastalık kapabilir, araba çarpabilir, kuyruğuna bir şey olabilir. Diğer kediler dövebilir.
Yüzü tırmık içinde kalabilir.
Kediler hiç evden çıkmadan yaşayabilirler. Kaçma tehlikesi de var. Öncelikle kısırlaştırın kedinizi ki çiftleşmek isteğiyle kaçmaya çalışmasın. İlla gezdirmek istiyorsanız tasmayla gezdirin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 254 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR