Kızgınlık Dönemi

merhabalar.
6 buçuk aylık yavru kedilerimiz kızgınlık dönemine uygun hareketler sergilemeye başladılar. aşırı derecede dışarı çıkma isteği, durduk yere miyavlama, iştahsızlık vs. ama tam emin olamıyoruz.başka şeylerle mesela bir hastalıkla karıştırıyor olabiliriz. veteriner de gözlemlememizi söyledi. benim merak ettiğim şu, bu dönemlerde cinsel organlarında da belirgin bir değişim oluyor mu? bizimkilerde bir değişim gözlemliyoruz sanki.

5 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bunlar iki minik erkek yahu :))
Erkekler tabiiki ama kimseye bir şey yapıp hamile bırakamazlar. Kendileri yavru daha.
Kediler gündüz çoğunlukla uyuyup uyanık olduklarında birbirleriyle oynuyor ve hareketlilerse, iştahları da varsa endişelenecek bir şey yok.
Dışarıyı merak etmeleri de normal.
Ben onları oldukları odadan başka odaya alıp havalandırmak istediğim odanın kapısını kapatıp evimi havalandırıyorum. Kediler meraklıdırlar bilirsiniz bu yüzden ger yaşta dışarı gitmek isterler.
Tabii ki de izin vermeyeceksiniz.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ayrıca kediler az yer.
Neyle besliyorsunuz?

hayır, beni yanlış anladınız. hamile bırakmalarından filan korkmuyoruz ki. sadece o döneme girmişlerse ona uygun davranalım diye anlamaya çalışıyoruz. ya da o dönem davranışları değilse bunlar başka bir sorun varsa gözümüzden kaçmasın diye.
normalde çıkmak istedikler anlardan daha fazla bir istekleri var. verandanın penceresinin oraya gidip miyavlamaya başladılar mesela, hiç yapmazlardı. eğer bunlarla anlayamazsak diye cinsel organ değişimi örneğini verdim ben de.
ayrıca bizimkilerin iştahı çok açıktır. veterinerlerinden açık mamalar alıyoruz, onlara bayılırlar. ama onu da çok az yer oldular.
bunlar dikkat çekici özellikler olduğu için ben de bu özellikler doğrultusunda kızgınlığa girdiler mi diye danışmak istedim. :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Nursedacobalak
ERKEK KEDİLER KIZGINLIK DÖNEMİNE GİRMEZLER BÖYLE BİR DURUM ERKEKLER İÇİN YOKTUR.
ERKEK KEDİLER 10. AYDAN İTİBAREN KISIRLAŞTIRILABİLİRLER.
MAMAYI KURU NEMSİZ KAPALI YERDE SAKLAYIN.
VETERİNERİNİZE DANIŞIN YARDIMCI OLAMIYORUM.
GEÇMİŞ OLSUN BEBEKLERİNİZE

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Benim erkek kedim 10 aylık şu an, 3-4 aydır durup durup durup miyavlar ve evdeki diğer yavru dişi kedilere saldırır kızfgınlık döneminde oldugu için.Benim fiziksel olarak gözlemlediğim tek değişiklik cinsel organını sürekli dışarda tutması oldu sadece

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 402 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR