Tüyler İçin Malt

pinaryaprak
pinaryaprak

739 Puan

Kedim henüz tüylerini kusmadı nerdeyse 3 aylık 2 haftadır bizimle. Tüyleri kusmaması için maltlar öneriliyor memnun kaldığınız özel bir marka var mı?

6 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz daha yavru oldugu icin henuz yogun bir sekilde tüy dökmez zaten dökmedigi icinde kusmamasi normal :) yetiskinlige gecis surecinde tüy dökmeye baslayacaktir düzenli tarama ile tüy kusma problemini en aza indirebilirsiniz asiri malt tüketimine de ihtiyac duymazsiniz. Malt temelde bitkisel yag zaten. Senanin dedigi gibi uygun miktarda dogal yag kullanarak ya da düzenli yaş mama vererek bu sorunu azaltabilirsiniz. Asiri olmadikca arada tüy kusmasi normal bir durum zaten.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Ben bu zamana dek bir kaç paket gimcat kullandim hic kusma olmadi, ama yabanci bir sayfada okuduguma gore haftada 1 cay kasıgından az tereyagi ayni faydayi saglarmis. Kendi tecrubeme gore hindistan cevizi yagi da aynı faydayi sagliyor,kedilerimden birisi asiri uzun tuylu olmasina ragmen 6 aydır hiç kusmadi. Ama arkadasin dedigi gibi daha kediniz cok ufak zaten

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kussa da göremeyebilirsiniz. Sadece öksürüyor gibi de gelebilir size görseniz de. Boğazına bir şey kaçmış gibi davranıyorlar:))
Bu arada bu daha bebek yetişkinler kadar yalanmıyor henüz bu yüzden henüz. Bu daha bebek :))

hcerenk
hcerenk

10454

Benimki geçenlerde bir kustu aman tanrım o nedir öyle çok korkunç bişey çıktı içinden.
Kısırlaştırma sonrası 1 haftadır aşırı yalanıyorlardı, ben de o ara vermeyi ihmal ettim açıkçası görünce benim kusasım geldi dev bir tüy yumağı çıktı.
Aslında gimcatin ürünleri güzel, sıpalar da çok seviyor ama fiyatını iki kedi olunca biraz pahalı bulmaya başladım. Yine de ara ara alıyorum.
Bu arada 240 gr'ını 55 tl'ye aldığım Trixie marka tüy yumağı maltı kullanıyorum.
N 11 ' den almıştım. Kargo falan süperdi. Fakat pek çok yerde benzer fiyata satılıyor. Bunu da çok seviyorlar. Ben haftada 3 gün malt, kalan 4 gün de ikişer tane anti hairball krakerlerden veriyorum. Öğürmeleri falan azaldı.
Önceden gereksiz buluyordum aslında içten içe ama o kustuğu yaratığı görünce hemen yeniden düzenli olarak kullanmaya başladım. :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

Kullanacaksanız zoovital öneririm

Natkarat
Natkarat

10977

Kullanmanıza gerek yok. Ergenlik döneminde tüy dökümümüz çok artmasına rağmen yine de kusma problemimiz olmadı. Dikkat ettiğim tek kısım mamasıydı. Sadece ithal ve orta üstü mamalar tercih ettim. Arada bittiği dönemlerde birkaç gün market maması kullanmak dışında genelde tahılsız mama kullandık. Bu sebeple kusmadı ve dışkı ile attığını temizlerken gözlemledim. Benim tavsiyem iyi mama kullanın ve tüy için gerekli katkı maddesini zaten içeriyorlar. Dilerseniz malt yerine multivitamin takviyesi yapın. Başka bir şeye de ihtiyacınız yok diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 433 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR