Corona Ve Giardia Hakk.

ranteveteriner
ranteveteriner

1158 Puan

Vet. Hekim

Çin'de Wuhan Bölgesinde son bir kaç haftadır yaygın olan Corona Virüsü evcil dostlarımızı etkilemekte. Özellikle Çin menşeili alışveriş sitelerinden oyuncak elektronik veya diğer malzemeleri getiren arkadaşların bu konuda daha hassas olması gerekiyor.
Ayrıca Son haftalarda meydana gelen kuş ölümleri ve sonrasında yaşananlar üzerine İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) bir açıklama yaptı. Ölümlerin hastalık açısından da araştırılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada "Toplum sağlığı açısından bütün seçenekler düşünülmeli, ölümlerin nedeninin Batı Nil Virüsü veya başka bir hastalık olup olmadığı araştırılmalı" uyarısında bulunuldu.


Bu gibi salgınların yayılmasında en büyük etken salgına neden olan virüsun uyku halinde konak canlı bulana kadar ki süresinde yaşam ömrünün uzun olması olarak düşünülebilir.


Bu süreçte kedi ve köpeklerinizde akut ishal, kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik gibi durumlar görüldüğünde endişelenmeniz normal ancak
Giardia Corona yazılarımızda detaylıca konu hakkında bilgi paylaşıyoruz. Belki sizin veya çevrenizdekilerinde ilgisini ve merakını giderebilir diye paylaşmak isteriz.


Sağlıklı Günler


RanTe Veteriner Kliniği

1 CEVAP

behcetaydinelli
behcetaydinelli

106554

Teşekkür ederiz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 376 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR