Scottish Foldlar

22 CEVAP

Catloveerr
Catloveerr

13260

Rica ederim :) scottish fold sahibi olanlar bilgilenebilir veya satın almayı düşünen varsa belki vazgeçer çünkü british scottish eşleşmesinde dahi hastalığa yatkınlar maalesef ve acı çekiyorlar

Sselin1
Sselin1

122024

Burda defalarca anlatmamiza ragmen cins kedi düşmanı ilan edildik. Lütfen kalitsal hastaliklari olan canlilari ciftlestirmeyin. Ve satin almayin talep olmazsa arz olmaz. Sadece scotishler degil iran kedileri de size tatli görünmenin bedelini ödüyor. Sirf siz bencil duygularinizi tatmin edin diye bu canlar rahat nefes bile alamiyor. Bilmeden sahiplenmis olanlari tenzih ediyorum ama cogu kisi bildigi halde umursamiyor
Çünkü can olarak degil evinin aksesuari olarak gören bir sürü aptal insan var.

teşekkür ederiz

onurtemiz
onurtemiz

116286

Çoğu yerini okudum. Bu yazıyı görmemiz iyi oldu. Tabi mümkün olduğunca da anlayıp sindirmek gerekir.
Benim de bir Fold'um var. Genetiğinde FD olmadığını asla inkar etmedim lakin yazı da sık sık dile getirildiği gibi ona iyi bakım uygulamaya çalışıyorum. Evet hopluyor zıplıyor. Hasta bakışı ve duruşu yok. Babası dik kulaklık annesi kırık kulaklı. Bu açıdan şanslı ve bilinçliyiz. Ayrıca da çoktandır kısırlaştırdım.
Hiç röntgen çektirmemiştim bunu bilmiyordum mesela en yakın zamanda röntgen çektirmek istiyorum. Gerekli testler yapılıp tam olarak ''hasta değil'' cümlesini duyana kadar da her şeyi baktırmak istiyorum.
Ben de kırık kulak ile dik kulak çiftleştiği zaman hastalık yok sanıyordum önceden bu yüzden sahiplenmiştim. Gerçi dik+kırık da bile genetiğinde taşıyıcı hastalık olma ihtimalini bilseydim de yine sahiplenebilirdim dürüst olmak gerekirse.
Dediğim gibi Veteriner Hekim dahilinde gerekli bakımı sağladığım için ve daha da sağlayacağım için kendi adımıza mutluyuz. İyiki de kısırlaştırdım. İyiki de ona sahibim.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Çok teşekkür ederim çok onore oldum.
Maddi gücüm yettikçe ona iyi bakabilirim tabiki de. Dilerim ekonomik durumum ikinci bir kediye hatta bir köpeğe bakabilecek durumda olsa da ev de köpek de olsa :D
Ben de sizinkilerle size güzel uzun ömürler diliyorum mutlu olunuz :-)

Catloveerr
Catloveerr

13260

@ygiz_mrtt ben olan kediler sahiplenilmesin demiyorum evet kısırlaştırmak çok iyi çünkü cins kedi alıp çiftleştirip satıyorlar. Burada da kedisine eş arayan insanlar var hatta. İsteyen istediğini söylesin ben bunu çok kötü buluyorum. Bu hayvanlar parayla satın alındığı sürece üreticiler üretmeye, damızlık olarak kullanmaya devam edecek üreticiler bizi dinler mi sizce? Emin olun sırf güzelliği için alan milyonlarca insan var. Scottish ve british için sakin diyip insanları yönlendiriyorlar mesela. Halbuki her kedinin yavru dönemi bi şekilde yaramazlıklarla geçiyor. Adı üstünde yavru daha. Siyamlar sık sık nezle oluyor mesela. Britishler burun basık doğru dürüst nefes alamıyor gözleri akıyor acı çekiyor. İran kedilerinin hastalıklarını saymıyorum bile. Bu hayvanların acı çektiğini bile bile almak yanlıştır. Evet dediğiniz gibi bir anda bitecek bir şey değil ama insanlar almazsa üretilmezler? Zaten hayvansever bir insan da bir hayvanı kurtarır, satın almaz. Bu ister cins olsun ister tekir. Cins kediler de terk ediliyor, sokağa düşüp hastalanabiliyorlar ölsün mü diyorum hayır kurtarılmalı ama üretilmemeli.

lwb
lwb

120674

Lütfen yapmayın...
Annelik duygusunu tatsın mı?...
Hayvanlarda böyle birşey yoktur, içgüdüsel olarak soy devamı için çiftleş-doğur-büyüt-tekrar çiftleş döngüsü vardır. Erkek yavru cinsel olgunluğa eriştiği zaman annesiyle çiftleşir, bu benim annemdi diye bakmaz yani.
Anne olmadan kısırlaştırıldığında kedi duygusal bakımdan "ama ben anne olmadım?" Demez.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@onurtemiz kediniz sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı bence. Çünkü scottishler satın alınıp sonra hastalıklar ortaya çıktığında genelde terk ediliyor heves için güzel gördükleri için alıyorlar. İnsan olan alışır halbuki. Kısırlaştırmanız da çok iyi. Ben kedinizin british olduğunu zannediyordum şaşırdım. Mama konusunda rc british kullandım demiştiniz. Çok iyi oldu bu yazı insanlar bilinçlensin. Ayrıca scottishi sırf görünüşü için alıp bir de çiftleştirenleri çok kez uyarıyoruz ama british-scottish hastalıklı olmuyor diye tutturmuş gidiyorlar hayvanlara yazık :(. Ben tüm cinslerin üretimine karşıyım fakat acı çektiğini bile bile bi hayvanın üretilmesine göz yummak çok insanlık dışı. Neyse çok uzattım umarım insanlar bu yazıyla bilinçlenir ve scottish kedilerin üretimine destek olmazlar. Tabi üretici kafasında olanlara ne söylesek boş. Kedinizle uzun bir ömür diliyorum.

Catloveerr
Catloveerr

13260

İnşallah daha çok can kurtulur ve güzel bir yaşamı olur. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Profilimde 3 tane kedi var fakat sadece bir tanesi benimle maalesef. Birine site bahçesinde diğerine sokakta bakıyordum ikisi de çok değerli benim için fakat maalesef artık yoklar :'(..

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Sahiplenmek isteyen ve besleyen kişileri bilgilendirmek için güzel bir yazı. Zaten kedi federasyonlarının scottishler için katı kuralları var ve özellikle de bunun için şecere yarışmalarında scottishler muhaf tutuluyor ve şecere çıktığında da çaprazlamak yasak. Zaten bu kediler sahiplenmesek te anında yok olmuyorlar bu yüzden sahibine düşen görev kısıtlaştırmak. Ancak bunu tüm cins kedilere yüklememek gerek her cins kedi kalıtsal hastalığa sahip değil. Elbette persian gibi kediler kalıtsal bir hastalığa sahip nefes konusunda mesela bende üretilmesine karşıyım ama bir ırkın üretimine karşı olmak ayrı cins kedi üretimine karşı olmak ayrı her kedi sahiplenilmeyi hak ediyor ayrım yapılmamalı ne dışarıdaki kediler sokakta olmayı seçti ne de cins kediler üretici denilen zebanilerin çiftleştirme kafesinde olmayı. Sonuçta kedi sahiplenmek isteyenler ama bazı nedenlerden dolayı kendine uygun cinse ihtiyaç duyan insanlar da var alerjik koşullardan dolayı kısa tüylü bir cins gibi. Ek olarak köpeklerde de böyledir eskiden beri dostumuz olduğu için bazı köpek cinsleri av konusunda, bazıları korumacılık ta iyi (yine pug gibi cinslerin üretimine karşıyım röntgenine bakan da benimle aynı düşünce de olur). Kısaca herkes dış görünüşe göre önem vermiyor cins hayvan demek dış görünüşü güzel hayvan demek değil her hayvan güzeldir. Sadece çevresel koşullara göre degişkenlikler var mesela tekir, van, Bengal gibi kediler oyuncu iken siyam, oriental kedileri de konuşkandır ve ya a kedisi uzun tüylüdür b kedisi kısa tüylüdür gerisi sahiplenmek isteyene kalmış ki zaten kısırlaştırdığı sürece kimsenin sahiplendiği hayvana karışılamaz. Karşı olmanız gereken sokaktaki hayvana tekme atandan farkı olmayan o üretici denen yaratıklar. Aksi takdirde bir Cat Lover olunmaz. Satış ve ticaretini bende desteklemiyorum hayvanların.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@sselin1 evet maalesef ve asla anlamama gibi bir özellikleri de var. Dışarıda onlarca renkte ve güzellikte tekir kedi varken gri bir british/Scottish kedi gördüklerinde 'ayy çok tatlı' oluyor. Gerçekten anlamıyorum nesini tatlı bulduklarını. Hatta gri veya beyaz bir tekir sahiplendirileceği zaman hemen sıraya giriyorlar veya siyah tekir asla yuva bulamazken siyah scottish satın alıyorlar. Benim kedim de british isteyerek sahiplenmedim cins kediler hakkında bu gerçekleri bilirken benim de cins kedim var demekten hoşlanmıyorum fakat iyiki de ben sahiplenmişim önceki hayatından kurtuldu şimdi çok mutlu. İşte annemler soruyo mesela neden sürekli gözleri akıyor, geçmeyecek mi falan diye. İnsanlar beğensin diye göz rengi bile farklı. Sırf insanlar güzel bulsun diye burunları basık, doğru dürüst nefes alamıyorlar, gözleri akıyor acı çekiyorlar diyorum. Ve bunu duyunca üzülüyorlar gerçekten ama insanlar bile bile para verip alıyor.. Biblo gibi kullanıyorlar güzel gözüksün iki poz çekeyim insanlara göstereyim vs. vs. Bu gece uzun uzun yazmadan da duramıyorum..

merveafsin
merveafsin

674

Teşekkürler ????????

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Ben genel konuştum ki zaten siz/biz li idi yazım. kişisel olarak sohbetlere istesem özelden de açıklamamı yaparım ama göründüğü üzere hemen tepki yağmuruna tutuldum. Alınmak ta da haklıyım çünkü benim beslediğim hayvan süs eşyası yerine koyulmuş peki kimin hangi hayvana bunu diyebilme hakkı var ki ben susayım? Evet toplumda bilinçizler elbette var ancak bu bir cins kedi sahibi olarak (ki bunun altını çizmekten gerçekten hoşlanmıyorum benim için her hayvan bir candır) beni derinden yaraladı. Ek olarak yazım da belirtmekte rağmen ismim etiketlenmiş yani yazmamdan normal birşey yok. Şuana kadar da hiçbir hayvan için şu şundan daha güzelmiş diye de yorumlamadım yorumlamamda neden çünkü ben her hayvanın bir yuvaya ihtiyacı olduğunun bilincindeyim pozitif ayrımcılık olsun bazı konularda ki her canlının eşit bir şekilde yuva bulma hakkı var elbette önce sokaktaki canlar sahiplenilsin ama diğer canlar da süs eşyası diyerek göz ardı edilmesin.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Süs eşyası yerine koyan biz değiliz yağız bey cins meraklısı insanlar. Ve şu son yazdıklarınızın hepsine katılıyorum amacım ayrımcılık yapmak değil dediğim gibi muhtaç olan sahiplenilir fakat tekir kedilere hiç talep olmazken cins kediler yorumlara boğuluyor budur ayrımcılık. Ben de british shorthair besliyorum ve görüyorsunuz ki kimsenin bi şey demesine gerek yok benim tavrım ortada :) sizi etiketleyerek söylediklerimde yanlış bir şey mi var? Zaten cins kediler göz ardı edilmiyor çok fazla talibi oluyor

lwb
lwb

120674

Dostlarımıza bakarken duygusal değil mantıklı hareket edersek daha sağlıklı adımlar atmış oluruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1427 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR