Kedim Çok Hasta

IremYildrm
IremYildrm

4091 Puan

Arkadaşlar kedimi iştahsızlık ve kusmadan dolayı veterinere götürdüm ama sadece bir kere kustugunu söyledim ve mamayı az yediğini söyledim 2 kilo 400 gr kilo normal dediler ardından direk antibiyotik tedavisi yapıyoruz dediler ne için dedim sizin söylediginiz sıkıntılardan dolayı dedi neyse hap felan verdigin söylüyor ama vermedi 3 igne yaptık diyorlar yapmadılar gözümün önünde oldu herşey sadece 3 gün antibiyotik tedavisi gördü ve igneyi tam yapamamış kediyi kontrol ettigim de tüyü böyle katılaşmıştı ilaç dökülmüş yaladıgı için midesine zararmı verdi bilmiyorum öyle halsiz ki eski halinden eser yok normalde çok hareketli bir kediyi ölecek diye korkuyorum su içmiyor yemek yemiyor hep uyuyor başka veterinere götürdüm orta derece ateşi oldugunu söyledi mideyle ilgili bir igne yaptı ve iç parazit aşısı yaptı ignelerden sonra hep ayaklarının üstünde uyumaya başladı kucagıma felan alınca miyavlıyor küsmüş gibi davranıyor yogurt verdim tavuk suyu verdim şırıngayla zorla ... Zorla su içiriyorum ve ardından hemen sarı sıvı kusuyor acaba serum taktırsam bir yararı olurmu

64 CEVAP

Suraemir
Suraemir

16332

Oha ya fiyat listesinde bile yazmıyor kan testi için 2020 veteriner hekim fiyat listesini bulun bakın kandırmasınlar internetten bakın mutlaka vardır 7/24 açık veteriner hayvan öyle hasta yatarken hiçbir şey yapmamak olmaz tabi veteriner fakültesi varsa yarın götürün olmadı daha uygun olur çok üzüldüm cidden Rabbim şifa versin en kısa sürede

lwb
lwb

120674

Kesinlikle başka bir vete götürün, bir kere kustu dedikten sonra hiçbir şey yapmadan antibiyotik dayamak nasıl bir mantık.
Mama değişimi yaptınız mı yakın zamanda?

lwb
lwb

120674

Ayrıca iç paraziti neye göre yapıldı, dışkı testi yapıldı mı? Yoksa sadece kediniz halsiz diye mi?

Natkarat
Natkarat

10977

Kan testi maksimum 120 lira olması lazım. Bu dediğim hemogram basit bir işlem nasıl 500 istiyorlar anlamadım.

RayNoX
RayNoX

2071

Bence verdiginiz mamanın kalitesindende olabilir çünkü komus mamasını değiştirdi ve kediside kusmaya başladı halsizlesti

gulatakan
gulatakan

107188

Anestezi verdiyse onu kusmustur normal bu.yemesi nasıl? Siringayla da olsa yaş mama yedirin,su verin siringayla,icmiyorsa.yavas yavas belli aralıklarla yapın böyle yeyip icmiyorsa.bu arada Sivas ta fakülteye de götürebiliyorsunuz diye biliyorum.guzel ilgileniyorlar sanirim, Tokat'tan çok gelen oluyor.kan testi için de çok fazla almışlar burda 100 lira.kanli ishal tedavisi de yazin iki köpeğimiz için 2.750 verdik ki burdaki en iyi klinik bahsettigim.tam bir kazikciymis sizin denk geldiginiz,neyse kediniz iyi olsun da insallah

mmuratyilmazz
mmuratyilmazz

1172

Büyük bir şırınganın ignesini cikartin ve yas mama koyarak kedinize verin su icin de ayni yolu izleyebilirsiniz. Sıvı kaybi kedilerde daha hassas bir konudur. Evde de yas mama yapabilirsiniz

hcerenk
hcerenk

10454

Ya çok üzüldüm :(
İyileşir umudu ile başlığı devamlı takip ediyorum ama güzel haberi göremedim henüz.
Umarım iyi olur yavrucak.

IremYildrm
IremYildrm

4091

Ölme riski yok dedi üşütme tarzında midede biraz antibiyotikten dolayı etkilenmiş

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

İrem ve minik kedisinin iyi haberlerini bekliyoruz.
Ayh düzelsin küçücük çocuk :s

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Lütfen insandan insana bulaşan Corona ile kedilerin hastalıklarını karıştırmayalım. Bu iki hastalığın ilgisi yoktur. Ayrıca ülkemizde de Corona yoktur. İnsanları panikletmeyin lütfen.
Her temiz ve medeni insan gibi temizlik kurallarına dikkat edilmelidir. İlkokulda öğrendik daha dışardan eve girince ayakkabı çıkarılır ve el yıkanır.
Her iki arkadaşımızın da başı sağ olsun :((

Natkarat
Natkarat

10977

Buradan detaylı yardım bulmanız bu durumlar için zor maalesef.


Kediniz kaç aylık?
Kucağınıza alınca olan miyavlaması hassasiyet nedeniyle olabilir mi? Örneğin kedinizi kucağınıza almadan bir yavaş yavaş dokunun. Acaba tam karın bölgesinde bir hassasiyet var mı kontrol edin.
Serum içeriği de önemli ama ben kendi kedimde faydasını görmüştüm. Bu gibi durumlarda önemli olan sıvı kaybını tamamlamak. Bunun içinde en iyi yöntem serum.
Normal şartlarda benim veterinerim bu gibi durumlarda hemogram(kan testi) bakıyor. Bu test ile viral mi bakteriyel mi ayrımını yapıp, ona göre tedavi uyguluyor. Maalesef çoğu veterinerde kan testi için olan cihaz yok. Bu sebeple semptomlar üzerinden yola çıkarak bakteriyel olduğunu düşünmüş ve buna göre tedavi başlamıştır. Belirtilen işlemleri yapıp, yapmadığı konusunda yorum yapmayacağım.
Şu an için herhangi bir yere götürme imkanınız yoksa sıvı takviyesi ve varsa ateşini dindirmeye çalışın.(pati, koltuk altı ve buruna ıslak bez koyarak)
Keşke iç parazit için kedinin toparlamasını bekleseymiş veterineriniz.
Antibiyotik konusunda emin değilim ama biz 10 gün kadar devam etmiştik. Belki ilaçtan ilaca değişiyordur.(baytrildi kullandığımız)
Mideyle ilgili iğne dediği de sanırım buscopandır. Rahat dışkılamasını ve varsa gazı atması için vuruyorlar.


Şimdilik diyebileceklerim bu kadar.

lwb
lwb

120674

İğne kaynaklı olduğunu zannetmem, eğer ani mama geçişinden olsaydı nd kittenın ilk öğünlerinde bu rahatsızlıkları yaşardı.
Ben iki veteriner dışında civarınızdaki en iyi veterinere gitmenizi öneririm kesinlikle.
Karın dinleyip antibiyotik vermek, durupdururken hiçbir test olmadan kediye iç parazit vermek garip.
Daha iyi bir yere gidip durumunuzu een baştan anlatın

lwb
lwb

120674

Kediniz midesiyle alakalı bir problem yaşıyor sanırım,sarı sarı kusmasını düşünürsek.
Bir de kediler hastalık durumundayken yalnız kalmak isterler o yüzden size karşı olan tavırları normal, özellikle bir ağrısı sızısı varsa.

lwb
lwb

120674

Böyle durumlarda besinler sadece yardımcı olur ama önünü kesmez.
İğne ya da serum yapılıcağına hayvan sahipleri karar veremez, veterinerin kararı sonucu uygulanır.
Serum toparlar, iğne çözümdür. O yüzden hekim uygun görürse iğne yaptırmaktan başka çareniz yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2348 Görüntüleme
  • 64 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR