Sürekli Dışarı Çıkan Kedimi Yeni Evde Çıkmamaya Alıştırabilir Miyim?

Ladyco
Ladyco

237 Puan

Merhabalar . 2 yaşında erkek kısır kedi sahibiyim. 5 aylıkken biz evimize almıştık dışarıdan. Lakin evimiz ilk katta olduğu için sürekli kaçtı ama hep geri geldi yaklaşık 1 buçuk senedir. Biraz otel vari üşüdüğü acıktığı yada uykusu geldiği ve hava karardığı zaman eve geliyor ama sabah ezanıyla birlikte dışarı çıkmak için resmen ağlıyor. Şimdi sorum şu ben 6 ay içinde evleniyorum ve başka bir eve geçicem. Lakin ordaki ev 5. Katta ve açıkçası korkuyorum bi yerden atlar falan diye . Sizce yeni evin içinde, evde kalmaya alışır mı ? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim ? Birde şimdi buralarda hep kokusu var yeni çevre onu bunalıma sokar mı?

8 CEVAP

gulatakan
gulatakan

107188

İlk başta alışma süreci yasicaktir tabi ki.kediler düzenlerinin bozulmasından hoslanmazlar,strese girerler.yaninizda mutlaka eşyalarını götürün kendi kokusunun olduğu şeyler evinde hissetmesine yardımcı olur.balkon,pencere gibi yerlere de mutlaka kedi filesi yapın .kediler dışarı alışkın olunca mutlaka yine çıkmak istiyorlar.bi yolunu bulup kaçmaya caliscaktir.bu yüzden eve bağlamak için oyuncaklar,kedi çimi,cam yatagi gibi şeylerle onun kendi alanini yaratın.bol bol da ilgi tabi.benim kedim de kisirlastigindan beri çıkmıyor onceden sizinki gibi yarı zamanlı sokak kedisiydi.gecen gun kaçtı hemen eri geldi ama sadece bir kez gitmesi tekrar dışarı çıkma isteği oluşturdu.su an fırsat kolluyor.o yüzden çok dikkatli olmaniz, tüm önlemleri almanız gerek.fileyi kesin yaptırın

RayNoX
RayNoX

2071

Kediler alan değiştirmeyi sevmesler senin kedinde özgürlüğü seven bir kedi olduğuna göre elbet kacmaya yeltenebilir ama hemen değil belki 1 yıl sonra ortama alıştıktan sonra kaçmaya yeltenebilir o yüzden evinizin camlarına sineklik takin ve cift taraflı bant ile camin önünü yapistirin kediniz eger cama gelmek istediğinde cift taraflı bant kedinizin patisine yapıştığı icin daha cama cikmak istemeyebilir tesekkurler ;))

Siyammm
Siyammm

120334

File şart bence yada sağlam çelik tel sineklikler var galiba kedi yırtamıyormuş onlardan taktırabilirsiniz zaten bir süre çekingen davranır dışarı çıkmak aklına gelmez belki unutur. Tabii ilk başlarda stres yapar ,kendine ait eşyaların yeni evde olmasï biraz rahatlatır isrerseniz rahat etmesi için ilk gece sıcak su torbasï (ılık) koyun ilk gece yavrularda da tavsiye ediyorlar

TATA4242
TATA4242

118617

Balkonunuz zaten dediğiniz gibiyse,dert etmeyin.Eğer ev içerisindeki pencerelerde yukarı açılır pencere var ise sadece onları açmanız ev havalandırmasında yeterli olur.Diğerli türlü sineklik vs.taktırmanız demek,pencere ve cam temizliğini zora sokar ve uğraştırır.Takılan sineklik eğer kolay çıkarılandan ise kedinizinde kolayca çıkarabilir hatta aşşağıya sırf bu sebeple düşebilir.Kendimden biliyorum,metal yada bakır her neyse onu aşıp gine gitmişti.Giriş katta olduğundan dolayı sıkıntı yaşamamıştım ama siz üst katlara taşındığınızdan,o bölgeyi aşıp tekrar içeri giremeyebilir.Bu yüzden file daha başarılı ama onunda çıkarma zorluğu var.O yüzden en basiti sadece yukarı açılır pencere kullanmak ve duvara monte dışarı görebileceği ve yatacağı bir alan oluşturursanız rahat edersiniz.Dışarı izledikçe size zorluk çıkarmayacaktır.Eğer sıkarsanız,geri teper.

TATA4242
TATA4242

118617

Aslında sanıldığı gibi her kedi alanı sahiplenmez,erkek kedi yuva değiştirmeyi sevmez,dişi kedi ise kolayca alışır.Sırf bu yüzden çiftleştirme aşamasında erkek kedi evine, dişinin gitmesi tavsiye edilir.

TATA4242
TATA4242

118617

Açıkcası atlayacağını sanmam,çünkü çok akıllı hayvanlar, kısır değilse belki böyle bir şeye teşebbüs edebilir.Tavsiyem balkonunuzda pimapen olsun yada raylı sistem cam olsun.Evin ısısını yani cebinizi koruyacağı gibi,kedinizide korur.Sen ne diyon bilader derseniz de :)En azından file öneririm çok daha ucuza halledersiniz ama balkon sefasını unutunursunuz.

TATA4242
TATA4242

118617

Tedbir şart.

Ladyco
Ladyco

237

Aslında balkon cam balkon ama sık kullanılan pencerelere file takacağım öneriler için sağolun. Gerçekten tek derdim mutlu olması. Sokak aşığı ama onu mutlu olucak diye bırakamam ????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 369 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR