King Charles Tuvalet Egitimi

semihcanakci
semihcanakci

1760 Puan

Merhabalar 8,5 aylik bir kizim var. Tuvalet egitimi sahiplendigimizde tam degildi. Hasta bezi kullaniliyormus ufakliktan beri, suan çişini dogru yere yapsada kaka da genelde orayi tercih etmiyor yanina yapiyor baska yere yapiyor fakar orayi sadece cis icin kullaniyor. Cisinide oranin disinda bi yere yapmiyor. 2 sinide ayni yere yaptirmam icin ne yapmam lazim

4 CEVAP

rnt
rnt

5741

Merhaba. Öncelikle köpeğinizin iç-dış parazit aşılarını ihmal etmeyin. Parazit nedeniyle dışkı kaçırma ya da tutamama gibi sorunlar yaşarsınız. Bir de hala hasta bezine devam ediyorsanız dışkılama yaptığı anda bunları hasta bezine taşıyın. Bu durum biraz hoş değil ama köpekler koklama yoluyla tuvalet eğitimlerini tamamladıkları için yavaş yavaş beze yapmaya başlayacaktır. Başka yere yapsa bile ona kızmayın ya da bağırmayın. Çünkü bu durum sizden kaçarak, başka saklı gizli yerlere dışkılama yapmasını sağlar. Bu yüzden biraz zor olacak ama iki kokuyuda bir arada alması için bezleri hemen atmayın. Evde tek bir yerde dursun yerini siz belirleyin açıkcası tuvalet alanını sınırlı tutmazsanız evin her yerine özellikle gizli saklı köşelere çok yapacaktır. Aşıları bittiyse dışarıya tuvalet eğitim programına başlayabilirsiniz aslında. Gezdirme ve tuvalet saatlerini bir zil yardımıyla yapabilirsiniz. 8 aylık bir köpeğin tuvalet eğitimini düzene koymak biraz sabır ve emek işi ama düzene sokulamayacak şey değil. Tuvaletini doğru yere yapınca onu sevin ve ödüllendirin. Bunları uygularsanız bir-iki hafta içerisinde mutlaka istediğiniz sonucu alırsınız. Bir de daha önce tuvaletini yaptığı yerleri amonyaksız temizleyicilerle temizleyin. Çünkü içerisinde amonyak olan temizleyiciler evcil dostunuzun aynı yere tekrar dışkılaması için tetikler. Köpek tuvalet eğitim spreyide kullanabilirsiniz. Ama dediğim gibi sabır ve sevgiyle bu sorunu çözersiniz.

semihcanakci
semihcanakci

1760

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim, bizim ufaklik ust katta kendine ait 140 metre kare evinde kaliyor:) alt kata pek indirmiyoruz ama gunun cogu zamani onun katinda geciyor gece vaktide citlerle cevrilmis 20 metre karelik alaninda uyuyor hanim efendimiz. Asilarinin tamami yapildi cok sukur. Fakat dediginiz gibi kendisini odasindan cikartip yaninda ben yoksam hemen arka tarafa karanliga gecip isini hallediyor:) tam nokta atisi yapiyor neredeyse, kontrol icin gittigimde ise gel kizim buraya diyorum yanima gelmeyip uzaktan kuyruk salliyor, bir daha gel buraya dedigimde ise topunu, ipini getiriyor hadi oynayalim beni affet der gibi bakiyor zaten istesemde kizamiyorum. Temizleme yaparken yaniniza cagirip biraz kizgin suratla temizleme yaparsaniz hata yaptigini anlayip dogru yere yapacaktir diye bir yazi okumustum fakat bizimki ne yanima geliyor nede bu ne kizim dedigimde bana bakiyor:) haliyle bende kizamiyorum, tekrar tesekkur ederim dediginizi mutlaka yapacagim.

rnt
rnt

5741

Rica ederim. Tuvaletini yaparken utandığı için ya da kızılmasından korktuğu için bu muhtemelen eski sahibinden kaynaklanan bir durumdur, gizli saklı yapmaya çalışıyor. Pek nazlı bir cimcimeye benziyor:) Umarım en kısa zamanda çözülür sorununuz..

izzy
izzy

11296

Rnt yeterince açıklamış gayet başarılı
Yanlış yere yaparsa kizmayin yoksa ortadan kaldirmak için. Yer bende de ayni guns var 7 aylıkken tamamladık biz ama dışarı eve yapmıyor bende balkona alistirmayi istiyorum ama catlayana kadar sıkıyor güneşten bayılacak nerdeyse bekletiyorum balkonda ama yapmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5367 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR