Kedi Tüyünün Boğaza Yapışması

kardeşimin boğazında resmen gıcık oldu bişey varmış kaşınıyomuş gibi 2 aydır geçmiyo doktora falan da gittik acaba kedimin tüyleri boğazına kaçıp yapışmış olabilir mi aşıları da tam aslında yada kedi alerjisi olabilir mi 2 sene oldu kedimizi sahipleneli alerji sonradan ortaya çıkar mı

7 CEVAP

Kedi tüyünün Boğaza yapışması diye bir şey olmaz. Ya alerjiktir ya da psikolojik. Bence psikolojiktir.

hcerenk
hcerenk

10454

Merhaba,
Bahsettiğiniz durum bende de vardı. Yaklaşık 15 sene önce baktığım kediler esnasında şiddetli gıcık, sanki boğazımda tüy varmışçasına bi his... Devamlı öksürüyordum.
Alerjim olduğunu düşündüm ve buna inandım.
Neyse işte ailemin yanından ayrıldım üniversite iş miş derken, hep bir kedi istiyorum ama alerjim var diye alamıyorum. Arkadaşlarımın kedileri taşınma, tatil vb durumlar için bende kalıyor ben yine öhö öhö.
Kızlarımı gördüğüm an sahiplenme konusunda daha fazla tutamadım artık kendimi ve koştum bir özel hastaneye test yaptırdım.
Alerji çıkmadı. Kedileri görmeye gittiğimde öksürük olmuştu biraz, ama eşim bana üzülüp de vazgeçmesin diye ses etmemiştim. Çocuklar eve geldi ama öksürük falan yok.
Deli olacam :) Nereye gitti bu öksürük diye doktoru aradım; psikolojik alerji vakalarının oldukça çok olduğunu söyledi. Ben ki yıllarca kedilere alerjim var diye diye gezdim. Meğerse yokmuş.
Sizdeki durum da benzer olabilir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Şehir efsanesi o.. bogazda durur mu hiç tüy.. mumkun degil

Psikolojik derken kast ettiğim şey şu mesela gözünün içinde lens kaldı sanırsın ama lens yoktur düşmüştür ve sen psikolojik olarak sürekli gözünü kaşıdığın için gözün kızarmıştır. Biraz garip bir örnek oldu ama miyop insanın aklına başka bir örnek gelmiyor :).

Edakaya90
Edakaya90

505

Kedi tüyü boğaza yapışmaz 2 aydır geçmiyor diyorsun üstelik
Kedi alerjisininde birçok belirtisi vardır. Deri döküntüsü, hapşırma,nefes darlığı,hışıltılı solunum vs.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Art arda hapşırma ve özellikle yatarken nefes darlığı varsa alerjidir yazın benimde kedime alerjim oluyor ve böyle oluyor

Kedi tüyü boğaza yapışması gerçekten de var arkadaşlar. Başıma az önce geldi hatta. Kedimi tararken normalden bir kaç kat fazla tüy çıktı (kedim uzun tüylüdür) ve bir kaç defa hapşurduktan sonra her şey normal gibiydi. 5 dakika sonra yutkunurken boğazımda bir şey takıldığını fark ettim. Yutkununca ya da su içince aşşağıya kayıyordu fakat tam inemeyip geri çıkıyordu. Bazı boğazda kalan haplar gibi işte. Her neyse yabancı kaynaklara bakarken süt içmemi ya da katı bir şey yememi söylediler gittim mutfağa elmalı pastadan bir dilim üzerine bol su içtim ve boğazdaki garip his geçti. Tabi bıraksam sizinki gibi aylarca duracağını sanmıyorum fakat benzer durumda olan arkadaşlar benim metodu deneyebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 23400 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR