Hangi Mama İyi

IremYildrm
IremYildrm

4091 Puan

Nd alıyorum kendime normalde ama dişi 9 aylık 2 kilo 400 gr arkadaşımın kedisi 1 ay küçük 8 aylık ama 3 kilo reflex kullandıklarını söyledi sizce nasıl bir mama reflex nd den reflexe geçmelimiyim

29 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

İrem’cim
Kedinin dobiş olması sağlık göstergesi değildir. Hatta şöyle açıklayayım: N&D’de un ve tahıl oranı az. Bu yüzden kedin zayıf ve sağlıklı. Reflex’de bol bol un;tahıl;mısır;pirinç vardır arkadaşının kedisi de kilo almıştır.
Yaşlanınca kedisi dombili olur :))

hcerenk
hcerenk

10454

Benimkiler 10 ayı bitirdi biri 3 kilo diğeri 3.5 kilo.
Genel sağlık durumu veterinerinize göre de iyiyse o kadar kafaya takmayın.
Kullandığınız mama reflexten tabi ki daha iyi.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@sselin1 evet nutride görmüştüm zeytinli yaş mama. Zeytinli olduğu için sever belki diye denemek istiyorum. Zeytin zararlı diye de okumadım hiç.

Catloveerr
Catloveerr

13260

N&d içeriği çok iyi, et oranı yüksek bir mama. Reflexin içerisinde et bile bulunmuyor. N&d ile reflex kıyaslanamaz. Eğer kediniz severek yemiyorsa farklı çeşitlerini deneyebilirsiniz. Ayrıca her kedinin yapısı farklı bazıları kemikleri iridir bu yüzden kilosu daha fazladır. Dişilerin kilosu daha az oluyor diğer kedi erkek mi?

IremYildrm
IremYildrm

4091

Diger kedide dişi

IremYildrm
IremYildrm

4091

Nd kitten kullanıyordum 9 aylık oldugu için yetişkin geçmeyi düşünüyorum kitten yaramıyor diye

Catloveerr
Catloveerr

13260

Yapısından dolayı kilolu olabilir, daha fazla yiyor olabilir. Her kedinin kilosu aynı olmaz

Htcozlp
Htcozlp

24230

Benim kedim 5 yaşında 2 buçuk kilo 2700 civarında.Ama fit duruyor.Kısırlaştırmadan önce de böyleydi.bir sürü veterinere sordum,hepsi yapısının öyle olduğunu gayet sağlıklı olduğunu elli kere söylediler :D çok kafaya takıyordum bir zamanlar ama sağlıklıysa çok fazla önemsemeyin bence , bu arada bende nd kullanıyorum uzun süredir. Bence geçmenize gerek yok:)

IremYildrm
IremYildrm

4091

Tamam ozaman teşekkür ederim :)

Sselin1
Sselin1

122024

Daha iyi yapmissiniz dedigim gibi n&d markasinda kitten ile yetiskin mamasi icerik olarak ayni diger markalarda tabiki degisiyor bu durum oyuzden dedim kitten daha besleyici diye. ama n&d diger markalardan farkli kitten mamada sadece mama tanesini kucultmusler okadar. Yetiskin mamasini kirarak yiyecektir daha iyi. Bence bir daha ki sefer ringa balikliyida deneyin ama tavuklu bitmeden alin cunku ilk baslarda iki mamayi karistirarak vermek lazim birden gecis yaparsaniz ishal olabilir.

IremYildrm
IremYildrm

4091

Veteriner zaten kilosuna normal demişti

BalliBadem
BalliBadem

121963

Hayır kesinlikle kilo alsın istiyorsanız evde yaş mama yapın tariftekinden daha az sebze daha fazla tahıl koyun her sabah 50 gr kadar verin buzluğa atın

IremYildrm
IremYildrm

4091

Et ciger yumurta yogurt bunları yemesi için ne yapmam lazım hiç yemiyor protein 0 ya nerdeyse hep kuru mamada olmaz yani zeytini çok sever oda veteriner gaz yapar dedi peynir felan krem olanları yer

Catloveerr
Catloveerr

13260

Valla ben zeytin veriyorum bi zararı olmuyor çok seviyor. Yoğurdu elinize sürerek verin ya da tüylerine bulaştırın tadını alınca sever belki.

@Catloveerr bir zararı olmuyor demeniz yanlış. Zeytin tuzlu olduğu için bobreklere zarar verir ve sarılık gibi sorunlara yol acar her kedi de tedaviye cevap vermiyor lütfen onun sağlığı için zeytin vermeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1121 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR