Gurbetçiler

yck
yck

4278 Puan

Yurtdışındaki arkadaşlara sorum var.1)Oralarda mamaların durumları nedir.2)Hangi mamalar popüler. 3)Oralarda satılanların yüzde kaçı türkiyede var. 4)Halkın mamaya bakışı nasıl. 5)Hangi kazanç seviyesine sahip insanlar hangi tür mamayı alabiliyor. 6)Bizim burada yüzler bayıldıpımız mamqların orada durumu nedir.
Cevaplarınız içün şimdiden teşekkürler☺

15 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

amerikadayım. buradaki (dünyadaki) top 10 mamaların ciddi anlamda hiçbirisi türkiyede yok. (tiki, instinct, dr.elsey’s, rawz, koha, ziwi, answers, primal, vital essentials etc.) instinct ultimate protein en iyi kuru mamalardan birisidir. türkiyeye gelir gibi yaptılar ama iki ülkedeki içerik arasında dağlar kadar fark var.


bir kediyi en iyi kuru mama ve yaş mamayla -yarı yarıya- beslemenin aylık maliyeti yaklaşık $35-40. eskiden insanlara bu fiyat fazla geldiği için purina ve türevlerinin ortalama bir pakedini $7-8’dan başlayan fiyatlarla alıyorlardı. ama şimdi uyanıyorlar. organik mama peşindeki insan sayısı sürekli artıyor, bir çok insan çiğ beslenmeye sıcak bakıyor. iyi içerikli mamaların pahalı değil, diğerlerinin şüphe uyandıracak derecede ucuz olduğunun farkına varıyorlar yavaş yavaş.


petco, petsmart gibi büyük petshop zincirleri iyi-kötü her türlü pişmiş mamayı satıyor. çiğ mamada yelpazeleri çok kısıtlı.
amerikada en az 10-15 tane çiğ mama markası var. bu markalar genelde butik petshoplarda satılıyor. butik petshopların amacı insanların gerçekten sağlıklı mamaya ulaşabilmesi. temiz içerikli mama üreten markalardan temsilciler çağırıp bilgilendirici seminerler bile düzenliyorlar. gerçekten temiz içerikli kuru ve yaş mamaların yanında kocaman buzlukları oluyor. mama, grind, kemik, keçi sütü, kefir, peynir bir sürü çiğ alternatif. keşke türkiye’de de olsa. bir kedinin aylık hazır çiğ donuk mamayla beslenme masrafı $45-70 civarında. türk birisi olarak türkiyede iyi beslemenin ne kadar pahalı olduğunu bildiğim için fiyatların çok uygun olduğunu görebiliyorum, ama amerikalılar ucuza beslemeye alıştıkları için oha falan oluyorlar :D


freeze-dried’lar türkiye’ye götürülebilecek en güzel mamalar ama burada dolar ile kazanan insanlar için bile pahalıyken (10 günlüğü $30) kimse böyle bir şeye kalkışmaz sanırım.

lwb
lwb

120668

Güzel soru, takipteyim

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Evet gerçekten güzel soru cevapları bekliyoruz

srplzngl
srplzngl

113865

ortalama paketten kastım 4lb.


4lb acana $21-24 arası değişiyor.
en iyi ve en pahalı kuru mamalardan 4lb rawz, tiki cat, wellness $30 civarı. 4lb ortalama bir kedi için 1 ay gidiyor.


4lb purine one’ı $7-8’a bulabilirsiniz.
yine aynı miktarda proplan ve hills $12 civarı. purina ürünlerinden catchow $4-5, purina türevlerinden iams $7. aslında ne kadar dandik olduklarını siz görün

srplzngl
srplzngl

113865

petco ve petsmart ufak çaplı bir elemeye gitti. artifical içeren ürünleri satmamaya başladı ki bu aslında çok büyük bir olay. amerika’da en çok satış yapan petshoplar bunlar. insanların bakış açısının gerçekten değişmeye başladığının kanıtı. bir kaç seneye kuru mamayla besleyen insan kalmayacak.

Ben de merak ediyorum bunu yakında Almanya'ya gideceğim gelirken kedime de güzel bir mama getirmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla yurt dışındaki insanların büyük çoğunluğu çiğ beslenme yapıyor zaten. Ve bir arkadaşımın dediğine göre royal canini sokak kedilerine veriyorlarmış genelde. Durumu çiğ beslenmeye müsait olmayanlar da sadece yaş mamadan oluşan bir diyet uyguluyorlarmış. Kuru mamayı sadece bilinçsiz hayvan sahipleri veriyormuş. Ama bunlar arkadaşımın söyledikleri ne kadar doğru bilemem.

ozzy35
ozzy35

700

ben gidip geliyorum1 kere purina beyond almıştım 1.3 kilosu 10 dolar civarındaydı baktım şimdi hala aynı

srplzngl
srplzngl

113865

gurbetin tek güzel yanı uygun fiyata güzel besleyebilmek.

srplzngl
srplzngl

113865

tamamen iyi bir yaş mamayla (instinct, holistic select, koha etc) $65+

srplzngl
srplzngl

113865

evet tabii, dolar kazanılıyor sonuçta.
en temizi, uygun fiyatlısı ev yapımı ama tam ve dengeli bir mama hazırladığından emin olmak çok zor.

Suraemir
Suraemir

16332

Bende merak ediyorum gerçekten fiyatlar aşırı pahalı

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ben internetten küçük bir araştırma yapmıştım.
Market mamaları dediğimiz mamalar 10 $ civarı. Burda 45 liraya satılan Yabancı market mamaları bunlar.
Purina One 1,5 kg burda 70 Lira.
Yurt dışında 20 $.
Diğer mama ve markalar hakkında bilgim yok.

srplzngl
srplzngl

113865

4lb aşağı yukarı 1.5kg

srplzngl
srplzngl

113865

*beslemek

BalliBadem
BalliBadem

121963

Gerçekten fiyatlar çok iyiymiş yanılmıyorsam (yanılıyorsan söyleyin) onlarda $30 bizde 30 tl gibi öyle olsa en iyi şeylerle besleriz Türkiye şartlarında en iyisi evde hazırlanan mama gibi gözüküyor bende 1 öğün ev sonra kuru veriyorum bayadır ama yavaştan tamamen ev yapımına geçiş yapıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 850 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR