Lütfen Yardım Edin

Lorinloris
Lorinloris

4416 Puan

Kedim yüzüme atlıyordu ve hayla geçmedi 3 aylıkken sahiplendim ve şimdi 8 aylık ama hayla oyuncu ayakta birşeyler yaparken gelip bacağıma zıplayıp kanatıyor 8 aylıkken yatması gerekmez mi ben otururken yüzüme atladığı için onu dışarıda tutmam gerekiyor aldığımda uykudan uyandığı için uslu oluyor ben oturunca yanımda yatıyor onun dışında yatmıyor kafamıza atladığı için annem kediyi vermemi ve daha sakin bir kedi sahiplenmemi söyliyor ne yapmalıyım annemin kedimi istememesinin sebebi gözümüzü çıkarmasından korkması ve bir misafirin burnunun üstünü çizdi bir misafirin de dudağını çizdi kız ağladı ne yapmalıyım? (Sahiplendiğimde 3 aydır sokaktaydı ve galiba kardeşleri vardı ve farelerle oynuyordu)

3 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kedinizle oyun oynamaya günde ne kadar vakit ayırıyorsunuz? 8 aylık kedi ergenlik döneminde bir kedidir daha yatmak için çok erken. Hareketli bir kediyse 2-3 yaşlarınna kadar epey aktif kalır ki öyle olması da daha iyi. Ancak oyuncak kediler bütün gün yatar. Kediniz büyük ihtimal enerjsini atamıyor onu yorana kadar oynatmanız gerek, oyuncakları var mı mesela kedinin. Bir de kısırlaştırın mutlaka kızgınlığa girdiyse ekstra saldırgan olmuştur.


Ayrıca başka kedi alsanız onun sakin çıkacağının garantisi mi var. Onun da başka bir kötu huyu vardır belki, mükemmel kediyi bulana kadar değiştirecek misiniz kedileri? Peki bu hayvanların psikilojsi ne olacak? Onların da duyguları var eşya degil herhalde bunlar beğenmeyince başkasına veresiniz. Lütfen kedinize sevgiyle yaklaşın ve kızıp bağırmayın bu her şeyi daha da kötü yapar. Odadan dışarı çıkararak da işleri daha kötü hale getiriyorsunuz, dışlayıcı değil kucaklayıcı ve çözüm üretici olmanız gerek. Bu güne kadar da kedi tarafından gözü çıkan kimse duymadım. Çok korkuyorsanız tırnaklarını kesin.

hcerenk
hcerenk

10454

birincisi kedi misafiri ve yabancıyı sevmiyor diye uzaklaştırma bahanesi olmamalı. kedi bu, savunmacı bir hayvan. yabancı kişiler ve kalabalık strese sokuyordur, hoşlanmıyordur. misafirlerinizi kediniz ile muhattap etmeyin.
ikincisi 8 aylık kedi yatmaz. kediler 1 yaşına kadar çocuk kabul ediliyor. bu demek değil ki 12 aydan sonra yatacak. hayır... kediler her daim oyuncu ve avcı hayvanlardır. kısırlaştırma operasyonları ve ev adaptasyonu sonucu bu durum köreliyordur biraz ama siz ne zaman kediye bir olta sallasanız, elinizi pıtpıt yapsanız iç güdüsünü tahrik ettiğiniz için karşılığı olacaktır.
üçüncüsü de, kedinizle bolca oyun oynamaya çalışın. üzerinize atladığı zaman, yüzünüze atladığı zaman hayır diyin, oynamaya ara verin. yaptığının yanlış bir şey olduğunu anlasın. çeşitli oyuncaklar edinin, hiç oyuncak alamıyorsanız ipler çalı çırpı ile bile bir kediyi oynatabilirsiniz. onu yorun, kardeşleri ile yaşadığı neşeli dakikaların benzerini yaşatın. kardeşleri ile kurduğu iletişimi yapıyor olması çok muhtemel bence de.
siz kedinizin arkasında durmazsanız hor görülür. annenize de bu durumun düzgün bir eğitim ile hallolabileceğini aktarın lütfen.

Lorinloris
Lorinloris

4416


  1. Yeni kedi almıyorum yanlış anlaşılmış herşey 2. Daha kızgınlığa girmedi ve her yer oyuncak dolu zaten ben gitsin istemiyorum ama neredeyse gözümü çıkartıcaktı misafirlerin de yüzüne atlıyor benim de herkese aynı ben oturamıyorum yanında yoksa hemen kafama atlıyo bacağımı, elimi kanatıyo

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 347 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR