Kedim Ağzından Birşey Çıkarmaya Çalışıyor Gibi

dilaraxx
dilaraxx

114626 Puan

KEDİM BAZEN AĞZINDAN PATİSİYLE BİRŞEY ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR BUNU YAPARKEN BAZEN HER ZAMANKİNDEN FARKLI MİYAVLIYOR BUNUN PARAZİTLE FALAN BİR ALAKASI OLABİLİR Mİ?

14 CEVAP

behcetaydinelli
behcetaydinelli

106554

Kusuyor mu peki bunu yaptıktan sonra?

aslihan_e
aslihan_e

128383

@Mihri123 Ya dişi ağrıyordur ya da viral enfeksiyon nedenli boğaz ağrısı vardır. Zencefil tozundan çay yapıp şırınga ile içirin, başta yaktığı için sorun çıkarır ama sonra daha kolay içiyorlar. Boğazında virüs varsa öldürür. Birkaç gün içirin. O kadar etkili oluyor ki, kedilerimi kurtarıyor hep.

Sarptunga
Sarptunga

620

Ne söylesek yalan olur Bi hekime başvurun

Mirtip
Mirtip

3124

Mama yedikten sonra yapıyorsa mama dişlerine yapışıyor olabilir, veterinerinize gösterin tabii..

behcetaydinelli
behcetaydinelli

106554

İç paraziti yapıldıysa korkmanıza gerek yok :)
belki tüy kusmaya çalışıyordur.

dilaraxx
dilaraxx

114626

yine veterinere götüreceğim de bilmiyorum ağzında birşey var gibi korkutuyor

Mihri123
Mihri123

13

Merhaba, aynı problemi yaşıyorum. tecrubenizi paylaşabilirseniz çok sevinirim

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Bizim sokakta da bir can aynı sorunu yaşıyordu. Genelde tavuk ciğer ve yaş mama yedikten sonra yapardı. Hepsini vermeyi kestik sonra düzeldi. Bir tanesinin de dişlerine tavuk kemiği saplanmış, kemiği çıkarmak isterken boğazını kaşıyarak yara etti. Ağzını açtırmadığı için farkedemedik. Daha sonra klinikte baktık ve kemik çıkarıldı. Sizin sorununuz bunlar olmayadabilir. Kısacası demek istediğim ağzını açtırıp mutlaka baktırmalısınız.

Mihri123
Mihri123

13

Yorum için çok teşekkür ederim. Günlerdir veterinere gidip geliyoruz ancak ağzının içinde bir şey göremedik. Tam olarak da göstermiyor ama görebildiğimiz kadarıyla bir şey yok gibi. Yemeden içmeden kesildi kedim :( saç teli veya balık kılçığı olabilir diye düşünüyorum ancak bilemiyorum da. Kedimin yaşı olduğu için narkoz verilip bakılmasını da istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım :(

aslihan_e
aslihan_e

128383

Ama patisiyle çıkarmaya çalışıyorsa büyük ihtimalle diş ağrısıdır. Diğer sorudaki aynısını yaşıyoruz dediğiniz belirtiler boğaz ağrısını gösteriyordu.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Suyuna iki damla elma sirkesi damlatın. Ya da klamoks şurup içirin. Sorun dişlerdeyse bir süre rahatlatır. Enfeksiyonu önler.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Evet bence de diş enfeksiyonu ihtimaline karşı antibiyotik kullanılabilir.

Mihri123
Mihri123

13

Herkese merhabalar, daha önce bu iletiye kendi kedimdeki şikayeti yazmıştım. Belki benzer problem yaşayanlar olabilir diye tecrübemi tekrardan yazmak isterim. Kedim boğazına bir şey takılmış gibi, ağzından bir şey atmaya çalışır gibi hareketler yapıyordu kafasını sallayarak. Biz ilk boğazına bir şey takıldı sandık veya diş enfeksiyonu olabilir dedik. Fakat problem midesinden kaynaklanıyormuş. Midesi ve bağırsakları gaz dolduğu için, aslında o hareket aynı zamanda mide bulantısı/rahatsızlığı anlamına da geliyormuş. Midesindeki gaz tedavi edilince düzeldi kedim. Umarım faydası dokunur bezner problem yaşayanlara :)

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Geçmiş olsun. Veteriner görsün

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2053 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR