Yavru Annesinden Ne Zaman Ayrılmalı?

Siyammm
Siyammm

120334 Puan

2 ay anne sütü 3. Ay sosyalleşme için gerekli . Eğer 2. Ay ayrılsa Saldırgan veya ürkek mi olur? 3 ay beklenmesi şartmı?

11 CEVAP

Catloveerr
Catloveerr

13260

Bazen anne kedi erken sütten kesip yavrularını istemiyor fakat eğer bakıyorsa 3 ay daha sağlıklı. Güzelce büyüyüp gelişiyorlar bizim okulda bi anne kedi var 4 ay boyunca yavrularını bırakmadı hala bakıyor mu bilmiyorum ama çok güzel bakıyor yavrularına

bihtercik
bihtercik

115875

Cinsiyete göre değişiyor mu bilmiyorum ama benim kedim dişi 2 aylıkken aldım annesinin yanından,2 ay anne sütünü aldı yani.
Saldırgan değil aksine çok uysal ama korkaklığı var o da kendi karakterinden kaynaklanıyor.
2 aylıkken almanızda bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Kedim sokakta annesiyle kalıyordu 3,5 aylıkken falan aldım. İmkanım olsa daha geç alırdım annesi hala bakıyordu. 3 kardeşlerdi biri kaybolunca ikisini almıştım bir oğlum daha kayboldu bir tek Peynir kaldı :(. İşte bence anne kedi ne Zaman bırakırsa o Zaman alın.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Siyammm;
2 ayı Anneyle doldursun.
2. Ayın Sonunda almanız en doğrusu olur.
3.Ayı beklemenize gerek yok.
Öksüz küçük bebeklerin gelişimleri biraz geç oluyor hem fiziksel hem davranışsal. Anne onlara kum kullanmayı öğretir. Tırnaklarını içeri çekmeyi öğretir. Kedi olmayı öğretir.

calymath
calymath

111239

Dünya kedi federasyonu üyesi dernekler 3 aydan önce yavru sahiplendirmeyi yasaklıyor. 3 aydan önce bağışıklık sistemi tam güçlenmiş olmuyor.


Sosyal gelişimi 6 ay yada daha uzun sürebiliyor.


Bu yaştan evvel çocuk gelin evermiş oluyorsunuz. Yavru kedi sahiplendirmek için acele etmenin anlamıyok. Sonuçta sahiplenenler, yavru büyüdükten sonra erişkin kediyi evden göndermeye bakıyor.

Siyammm
Siyammm

120334

Hepinize teşekkürler

Katya06
Katya06

13665

Ben 2 aylıkken sahiplendim çok pişmanım. Kedim resmen travma geçiriyor yalnız kalmak istemiyor yalnız kalınca inanılmaz derecede miyavlıyor. Beni görmeyince benden ayrıldığını sanıyor galiba. Aşamıyoruz bir türlü. Mümkün olabildiğince bence de 3 ay olmalı :(

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Kardeşlerinden ve ya annesinden ilk haftalarda izole kalırsa kısaca "kedilere özgü hareketleri" tam olarak yerine getirmiyor. En basitinden örnek veriyorum tabi örnek olarak altını çiziyorum mesela kuma gömme işlemini yapamaz, kendisini yalayamaz gibi gibi. Tabi bunlar biraz abartı içgüdüsel olarak yine yerine getirir ama tam olarak eylemi gerçekleştiremez. Bu açıdan ilk 3 ayı sosyalleşmesi çok önemli hem annesi hemde kardeşleri ile. Bu sayede diğer hayvanlara karşı ürkek tavırlar sergilemez

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Çok yavru varsa ve geçici bakim yapiyorsaniz, ornegin sokak kedisiyse falan, 2 ayliktan itibaren 1 er hafta arayla verebilirsiniz. Ama keyfiyse biraz daha bekletin tabi. Ama kesinlikle hepsini tek seferde vermeyin, hem anne arar yavrularini, hem de memeleri süt dolar ve bu durum tehlikeli olabiliyor, biriken sütler iltihap yapabiliyor

Sselin1
Sselin1

122024

Arkadaslara katiliyorum 3 ay beklenmeli ama kesinlikle beslenmeye destek olunmali. Ozellikle sokak kedileri kendilerine yiyecek bulamiyorken 2 aylik olmus bir yavruyu yeterince besleyemez. Yavru kediler 5 haftalik olduktan sonra yavas yavas kati gidaya gecmeli Hem anne sütü hem de ek gida almali. Bu sekilde saglikli büyüyebilir yoksa sokakta kendi haline birakacaksaniz 2 aylikken alin evde daha iyi bakarsiniz hem de daha güvenli olur.

ecenur1819
ecenur1819

3642


  1. ayda ayrıla bilir erken ayrılırsa davranış ve sağlık sorunu olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1181 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR