Kedilerim Birbirlerinin Mamalarını Yiyor

Htcozlp
Htcozlp

24230 Puan

Biri 5 yaşında kısır diğeri ise 5 aylık yavru kedim var.Yavru kedim gelince ikisine de yeni mama aldım.ikisi de nd tavukluydu.Fakat büyük kedim kendi mamasını hiç yemedi.Ayırıp verdim,iki mamayı birleştirip verdim yine yemedi.Ayni anda verdiğim zaman yavru büyüğün tabağına diğeri ise yavrunun tabağına gidip yemeye çalışıyor.yavru kısırlaştırılmış mamayı yiyor büyük yavrunun mamasını.Ikisi de kısırlaştırılmış mamayı yemede mamada bir sorun var diye düşüneceğim fakat yavru kedim kendi mamasından çok seviyor o mamayı.Bende bir süre büyük kedime de yavru kedi mamasından verdim zaten çok kilolu değil fakat inşallah bir sorun olmaz.Ama bunun nedenini merak ediyorum,ne olabilir,psikoljik bir şey mi,ikisi arasına tat farkliligi var mıdır ? Çözüm olarak ne önerirsiniz?

15 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ikisine de yetiskin kedi mamasi verin ne olacak ya, bu mama ayrimlari gereksiz abartiliyor. Nd yetiskinle yavru büyüttum cok hizli buyudu, kaliteli mama oldugu icin

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Yavru kedi ve yetişkin kedinizi ayırın beslerken veya birbirlerinin tabağından yemelerine izin vermeyin. Yetişkin kediniz kilo alır yavru mamayla ve yavru da besinsiz kalır kısır mamayla.
10.aya kadar yavru mamasıyla beslemenizi öneririm.

dtaylan03
dtaylan03

108367

Kısırlaştırılmış ve yavru kedi mamaları kesinlikle ayrı olmalı. Birbirinin kabından yemelerini engellemek cidden zor bir iş. Ben baş edemediğim için bir tanesini sahiplendirmek zorunda kaldım. Zira kardeş olmalarına rağmen, biri diğerinin annesi gibi gözükmeye başlamıştı. Eğer sürekli evde iseniz belki günün belli saatlerinde mamalarını yedirip sonra kapları kaldırabilirsiniz. Böylece kontrollü biçimde mama yedirmek suretiyle denetim sağlamış olursunuz.

Htcozlp
Htcozlp

24230

@dtaylan03 ayrı vermeye çalıştım fakat kısır kedim kesinlikle kendi mamasını yemiyor.Cok inatçı bir kedi o yüzden geçici süreliğine mecbur yavru maması verdim.Arada kendi mamasını vermeye çalıştım yine yemedi.Sahiplendirme gibi bi luksum yok zaten sokaktan bulduğum bi kedi ve başına çok kötü şeyler geldi.kimseye guvenip tekrar veremem ..

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yetişkin kediniz aşiri kilolu degilse olur.zaten kitten degil artik kucuk olan da 5 aylik olmus. Yani 2 aylik olsa taneler buyuk gelir yiyemezdi

Mr-Vet
Mr-Vet

14

Selamlar,
"Kedilerimin birbirlerinin mamasından yemesini nasıl önlerim?" ya da "Köpeğim kedimin mamasını yiyor ne yapacağım?" gibi sorular kliniklerde bize sıklıkla gelen bir soru. Eğer hayvanlarınız sizin durumunuzda olduğu gibi farklı diyetler ile beslenmek zorundaysa bunun bazı çözümleri var ancak her zaman pek pratik çözümler olmuyor bunlar. Ancak diyetleri ayırmak hayvanlarınızın sağlığı için önemlidir. Çünkü yavru kedinin vücut gelişimi için yavru maması yemesi gerekir. Yetişkin kediniz de yavru kedinizin mamasını tüketirse kilo almaya ve yağlanmaya başlayacaktır. Çözüm olarak farklı odalarda ve farklı mama kaplarında aynı besleme zamanlarında beslemeyi önerebiliriz. Ancak bu yöntem de bazen hasta sahiplerini çok tatmin etmiyor çünkü uğraştırıcı ve yorucu.


Buna ek olarak ülkemize yeni gelmiş bazı mikroçip okuyuculu ve kapaklı mama kapları mevcut. Bu mama kaplarında mikroçip okuyucu ve bir kapak bulunuyor. Kedinizin ensesindeki mikroçipi bu elektronik mama kabına kaydettiriyorsunuz. Kediniz mama kabına yaklaştığında mama kabı kayıtlı mikroçipi fark edip mama kabının kapağını açıyor. Diğer kedinizin mikroçipi kayıtlı olmadığı için mama kabının kapağı o yaklaştığında açılmıyor. Güzel bir çözüm gibi geldi bana. Birkaç hasta yakınına önerdim ve alıp denediler. Genel olarak iyi yorumlar yaptılar. Türkiye'de şu an sanırım Closer Pets markasının **MiBowl **isimli mama kabı var piyasada. Başka da baktım ama bulamadım. Dilerseniz böyle bir makine alarak da bu sorunu çözebilirsiniz.


Aktarabileceklerim bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sselin1
Sselin1

122024

Kisir kediniz kilolu degilse kitten mamadan yiyebilir. Yetiskin mama almaniz birseyi degistirmez n&d kitten ile yetiskin ayni icerige sahip zaten. Farki ne diye sorarsaniz ? Kitten mamanin taneleri daha küçük sadece. Ya da kisir kedinize kitten ile kisir mamasini karistririp verebilirsiniz. Buarada kisir kediniz kac kilo ?

Htcozlp
Htcozlp

24230

@epiglottis bilmiyorim bende oyle dusundum.eger öyle olursa direk 5 kg alıp ikisine de vermek istiyorum

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz kilolu degilmis disi bir kediyse 3 bucuk-4 kiloya kadar sıkıntı olmaz zaten. Elinizdeki mamayi verebilirsiniz dedigim gibi n&d yetiskin ile kitten ayni icerige sahip. Kitten mama bittince yetiskin alirsiniz balikli ve kuzulu secenekleri de var. Epiglottisin dedigi gibi kediniz 5 aylik olmus zaten diger mamalarida rahatlikla kirabilir.

Htcozlp
Htcozlp

24230

Anladım,artık tamamen ayırayım o zaman ,çok teşekkür ederim :)

Htcozlp
Htcozlp

24230

Çok teşekkür ederim:) yetişkin mama kullanacağım o zaman :)

Htcozlp
Htcozlp

24230

Ayrıca bir çözüm düşündüm fakat sağlıksız olabilir.Ikisine de aynı mamayı alsam fakat bu yetişkin maması olsa çok mu saçma olur ? Dediğim gibi büyük kedimin kilo sorunu yok,diğer yavru kedimin de kilosu iyi ,hatta büyük kedimden daha buyuk duruyor ..bilemiyorum kafam cok karışık :/

Htcozlp
Htcozlp

24230

@sselin1 kedim 5 yaşında en son 2 buçuk kiloydu şuan en fazla 3 tür diye tahmin ediyorum. Karıştırıp da vermeyi denedim o da olmadı:/

Htcozlp
Htcozlp

24230

@epiglottis o zaman ikisinede yetişkin maması versem sorun olmaz

cihanertoz
cihanertoz

14

Mr-Vet'in tavsiyesi üzerine bahsettiği mibowl'dan aldım sorunum çözüldü. Tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1576 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR