Acana Kullanan? Kedilerinizin Durumları Hakkında Bilgi?

onurtemiz
onurtemiz

116286 Puan

Acana Orijen’e göre hem daha uygun hem içeriği biraz daha dengeli olduğu için o mamayı alabiliriz. Hayvanlarınız bu mama ile gelişimleri nasıl oldu? Tüy dökümü, kilo, hareketi, dışkısı......
(Ne kadar süredir, Hangi çeşitlerini kullanıyorsunuz ?)

24 CEVAP

Natkarat
Natkarat

10977

Öncelikle inceleme için konuşayım. O inceleme butik mamaları kapsıyor bu sebeple acana ve orijen listede. yani proplan, royal vs dahil edilemiyor. Ayrıca herhangi kötü bir sonuç çıkmadı henüz. :)


Öncesinde sırasıyla nd, proplan, nd olmak üzere 2 aydır acana wild prairie kullanıyorum. Diğer çeşitlerini denememekle birlikte daha ucuz olduğu için tercih etmiştim. İlk kızgınlıktan sonra malum dökülmeler başlamıştı.Mevsim geçişiyle birlikte normal karşılamıştım. Sonrasında acana'da indirim görünce deneyim dedim. Tüy dökülmesi çok azaldı. Yattığı yer bile tüylü değil. Eskiden bu dökülmeler yüzünden furminatör ile haftada bir tarardım artık normal şu kaşıma şeyiyle tarıyorum. Furminatöre gerek duymuyorum. Dışkısı kokmuyor. Mamadan kaynaklı mı bilmiyorum dışkısı daha top top oldu. Hatta cevizin biraz küçüğü gibi aynı renkte. Hareket konusunda eskiye nazaran daha az hareketli. Nd yerken daha hareketli olduğunu düşünüyorum. Tüy renginde ekstra bir değişim olmadı. Olduysa da halis muhlis tekir olduğu için fark etmemiş olabilirim. :D Kısır değilken çok iştahlı yediğini söyleyemeyeceğim. Lakin kısırlaştırıldıktan sonra iştahı arttığı için mama kabına koyduğum gibi bitirmeye başladı. Bu sebeple eskisi gibi günde bir mama kabını doldurmuyorum. 2 bazen 3 öğün şeklinde veriyorum. Nd'de de tüy kusma problemi yaşamamıştım bunda da aynı şekilde henüz yaşamadım. Mama kokusu diğer mamalar gibi kokuyor ama beni genel olarak rahatsız etmiyor mamaların kokuları. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)

TugbaAytekin
TugbaAytekin

2973

Tecrubelerim zaten acana adinaydi :) acananin wild praire cesidi yani tavuklu diye gecen paketi sari gibi renk olan paketi

TATA4242
TATA4242

118617

FDA köpek şikayetlerini okursanız,şikayet edenler oluyor bu durumda FDA inceliyor ve köpeklerde sadece Acana ve Orijen gibi değil,çoğu dev marka mevcut.Eğer tüm hepsini okursanız çoğunluğunun diyet ile alakalı olduğunu ve köpeklerine düşük taurinli domuz içerikli ve tahılsız çeşitlerinden verdiklerini görürsünüz.Genelde kalp rahatsızlığı,solunum,diyabet veya organ rahatsızlıkları mevcut.Köpek tazı olmadığı sürece bu kadar proteine abanmanın ve tahılsız gıda vermenin bir manası yok ve bunlar geneli kapsamıyor.FDA öncelikle düzgün mamaları üste çıkarttsın ve et içermeyen ve zararlı bileşen içeren ürünleri sattırmasın,hem o hemde bazı organlar aracılığıyla markaları karalamanın bir manası yok.Bu şikayetler emin olun yüksek sayıda olsaydı ve sağlıksız olsaydı Kanada gibi bir ülkede değil o mamayı satmak,fabrikası bile kalmazdı.Mühürü takar geçerler affetmezler.Kanada bu bizim ülkede %40 şeker içeren aynı ürün onlarda %10 şeker içeriyor.Kısaca köpek şikayetleri nadir oluyor ve bunlarda diyet ile alakalı problemlerden kaynaklı.Her mama markasını tek tek araştırdım ve ne bu kadar çeşitli içerikli mama gördüm nede bu kadar detaylı.Ndde İnstinctde bu kategoriye giremez.En detaylı bilgiyi Acana ve Orijen veriyor.Oranlarına kadar herşey net.

Sufle’yi son zamanlarda tartmadım ama 4 küsur olması lazım. Veteriner oldukça normal olduğunu söylüyor, fit görünümde yani :) zaten mama içerik olarak yeterli olduğu için kediler az öğünle ihtiyaç duydukları enerjiyi alıyor. Gereksiz fazla beslenme olmuyor. Ayrıca Acana’yla ilgili tartışma konusu köpek mamalarıyla ilgili, bazı kullanıcılar hastalıklara sebep olduğunu söylüyor fakat kanıtlanmış bir durum yok ve genel olarak veterinerlerin beğendiği bir mama markası. Ayrıca ben de veterinerlikle ilgili olduğum için kapsamlı bir içerik araştırması yaptım, şikayetleri vb araştırdım ve içim rahat bir şekilde kedilerime yediriyorum. Çok şükür 5 senedir bir kere bile hastalık şikayetiyle veterinere gitmedik :)

onurtemiz
onurtemiz

116286

Acana kullananlara imreniyorum herkes mi der kedim 4,5-5-5,5 kilo diye. Hepinize maşallah.


Benim kedim Temmuz sonunda 2,8 kilo çıktı. Hemen kısa süre sonra kısırlaşma ameliyatı oldu. 6 aydan fazla oldu ama bence çok kilo almadı. Eylül ortasında British Shorthair mamasına geçtik RC. Bu mama biraz aldırdı. Tartılmadı ama 3,5 yoktur. Erkek kısır kedi :/

Faytekin
Faytekin

11982

Acana pasifica,wild praerie ,grasslands kullandım hepsini severek yediler sağlık açısından hiçbir problem yaşamadım ancak erkek kedilerde böbrek taşı yaptığını duymuştum , etrafım da da birkac örnek görünce kullanmayı bıraktım ,yapacak diye kesin birşey yok ama yapma ihtimali var sonuçta,bu dediklerim erkek kedilerde sadece , dişi kediler için böyle birsey ne duydum ne gördüm .

TugbaAytekin
TugbaAytekin

2973

Ben yaklasik 3. 4. ayligindan beri kizima acana wild praire kullaniyorum. Suan 17 aylik, kilosu en son 3 kilogramdi. Tuyleri parlak ancak dökülme tabiki de oluyor. Kakasi koyu renk ve kokusu yok denecek kadar az. Gunluk olarak 50 60 gram ancak yiyordur. (Fazlasini koymama ragmen) hareketleride guzel oyun oynamak isteyince kosturup duruyor. Genel olarak mamamizdan memnunum ancak tuy dokumu icin bazen baliklisina gecmek istiyorum ama yemezde elimde kalir diye korkuyorum.

Merhaba. Benim kızım 5 yaşında. Birçok farklı mama denedim ama 2 yıldır acana wild praire kullanıyorum. Son derece memnunum. Hem bağışıklık açısından, hem tüyleri açısından gayet iyi geliyor. Sıcak havalarda fazla tavuk yemesi parazite neden olabileceği için yaz aylarında acana pasifica’ya geçiş yapıyorum. Bence içerik olarak en iyisi :)

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Acanayı kesinlikle önermem çünkü kanserojen madde barındırıyor!! N&D, Bravery, Orijen, Brit care, Felicia, Mattise öneririm

onurtemiz
onurtemiz

116286

Acana da Orijen le aynı yerden aynı şartlar altında çıkıyor kanserojen madde nedir acaba o içindeki?

muffincookie
muffincookie

12870

Kamsorejen madde fln bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam.FDA köpekler(tam emin değilim) için acanayı ve orijeni hastalıkları yol açan mamalar listesi manasına koymuşru

onurtemiz
onurtemiz

116286

Faytekin


Böbrek sorunları susuzluktan yani sıvı tüketimi az olduğu için oluşma ihtimalini çok arttırır. Su Pınarı var evde ve yaş mamayı arttırıyoruz. Bu sorunu en aza indirmek için

TATA4242
TATA4242

118617

Onur illa Acana alamam diyorsan Nd Pumpkinde çok iyi onuda öneririm.Tahıl ve içerik olarakda Orijen ve Acanaya güzel bir alternatif.Orijen 17 kg seçenekleride var onlarda baya hesaplı oluyor.Acana wild prairie modelide daha uygun 280-300 tl civarı 3 ay yeter 5.4 kg, bide Nd kuzu etli yaban mersinli olan iyi kilo aldırıyor.Birde Mutamin Organics kullan kedi kuru yada yaş maması ile karıştır güzel iştah arttırıyor,tek başına elinden genelde yemiyorlar.Birde özellikle gece verirsen iyi kilo alır.

Natkarat
Natkarat

10977

@Faytekin acaba böbrek taşı yapan dediğiniz hangi çeşidiydi tam olarak öğrenebilir misiniz? Ben hem yabancı forumlarda araştırdığım kadarıyla hem de analiz raporlarını incelediğim kadarıyla wild prairie için kilo problemi dışında bir sorun göremedim. Kilo kısmı hepsi için geçerli çünkü kısır mamalara göre yağ oranı yüksek. Lakin wild prairie'de diğer acana çeşitlerine göre daha az fosfor, kalsiyum ve d vitamini oranına sahip. Yani diğer üç çeşidinde bu saydıklarımdan birisi fazla ki kısır kediler için risk oluşturan faktörlerden birisi. Bu sebeple içerik olarak wild prairie'de sorun görmedim. Lakin bunu da belirterek yorum yaptığınız için arkadaşınızın deneyimine istinaden çeşidi öğrenmek istedim. Değişimli kullanımdan ziyade bunu kullanıp sorun yaşamış mı merak ettim kısaca.


Ayrıca @onurtemiz siz kilo almasını istiyorsunuz. Bu sebeple nd sizin için uygun bir mama değil. Nd L-karnitin takviyesi içeriyor. Bu sebeple kilo almasını istiyorsanız elemeniz gerekiyor. Aksi taktirde çok mama yedirmeniz gerekecek ve sınırı aştığınız için gereğinden fazla protein, mineral ve vitamin yüklemiş olacaksınız. Bu sebeple kilo ile birlikte olası böbrek sorunu yaşamanız muhtemeldir.

onurtemiz
onurtemiz

116286

ND defterimizi biz kapattık. Artık ND alırsak o da yaş mama olur. Kuru maması bize yaramıyor. 4 çeşidini kullandık.


Orijen besin değerli ağır.
Acana nın 17 kilosu olsa bile muhafazayı hallettim diyelim hayvan sıkılabilir + yaz ayında tavuklu bir mama vermek istemem. Fixed kuralımız yaz ayında balık mama olsun isterim.


Bizim oğlan ND yi ayda 1 kilo RC’yi ayda 1.3 yedi. Eminim ki Acana Wild olan bize ortalama 4 ay (hatta 4,5- 5 gidebilir :-)
Ama umarım 4 ayı geçmez çünkü hayvan yesin istiyorum. Ayda 1350 yapar Acana Wild yerde (5,4)


Acana’ya da güz döneminde geçme amacım var o zamana kadar orta kalite deneyeceğim. Acana ile düzenli kalıcı olarak kaliteli mamaya geçmek istiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6126 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR