Tüy Dökümü

Catloveerr
Catloveerr

13260 Puan

Merhaba abimin 2 yaşında british shorthair erkek kedisi var. Kısır değil. Geldiğinde aro kedi maması kullanıyordu sonra matisse kısır somonluya geçtik. İlk geldiğinde hiç üzerimde tüy bırakmazken şimdi baştan aşağı tüy oluyorum aşırı derecede döküyor yumak yumak tüy çıktı. Bu durumu yaşayanlar nasıl azalttı tüy dökümünü? Brit care sunny önerenler olmuş azaltıyor mu gerçekten? Vetoskinden de çok bahsediliyor işe yarıyor mu ne kadar fiyatı? Aşırı tüy dökümü yaşayıp çözüm bulan varsa ve paylaşırsa sevinirim

14 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Balıklı yaş mama(nd gibi levrek ringa kalamar ve karides içerikli) yemiyor ise ve taranmasına dikkat edilmiyorsa,mama kalitesiz ise gayet normal.Herkes en iyi mamayı alıcak diye bir kaide yok.Ama en azından ek takviye olarak,balık yağı,vitamin yada probiotic içerikli ürünler vermenizi tavsiye ederim.Büyük etkileri var.Özellikle balık yağı tek başına yeterli oluyor.İfos güvenceli insan için olan,Ocean Plus(Ultimate) gibi,Carlson,New Life EFA S1200 ,Krilom omega 3 markalarını tercih edin,fiyat ve performans olarak çok iyiler,hem siz hem kediniz İfos güvenceli olduğundan rahatlıkla kullanabilir.Solgar markada çok öneriliyor ama İfos güvencesi maalesef bulamadım.Hayvanlar ve insanlar için özel üretim olan Mutamin Organics markasınıda tavsiye ederim.Sıvı şekilde olduğundan fiyat olarak daha avantajlı,içerik güvencesi için İffo Rs var.Yani kısaca somon balık yağı içerdiği kanıtlanmış.Diğer ürünlerde bu olmadığından bitkisel kaynaklı omega 3 kullanıldığı varsayıyorum.Ek olarak omega 3,omega 6 dan daha önemlidir.Bu sebeple omega 3 e bakarak ürün satın alın.

Kediperi
Kediperi

2798

Bizde ayni sorunu yasadik, veterinerimiz sadece kuru mama ve su, ayda 1 veya 2 kere de yas mama vermemiz gerektigini soyledi. Ben yogurt ve peynir de veriyordum. Bunlari tamamen kestim. Royal canin (herkes elestirse de) veriyorum ve suyunu hergun yeniliyorum gercekten tuy dokumu azaldi. Kaliteli bir kuru mamaya gecerseniz ve suyuna ozen gosterirseniz duzelecektir :)

Kediperi
Kediperi

2798

Bu arada kullandiginiz mamanin kalitesini bilemedigim icin oyle yazdim :)

Catloveerr
Catloveerr

13260

Matisse royal caninden daha iyi bir mama. Orta kaliteli fiyatı da uygun. Veterinerler hep kendi sattıkları mamaları önerdiği için royal canin ve proplan öneriyolar genelde. Ama bu mamaların fiyatı çok yüksek olmasına rağmen royal caninin içerisinde ete dair bir şey yok mesela. Onun yerine içeriğinde et olan kedinizin sağlığına iyi gelecek mamalar tercih edin derim. Bi araştırın siz de görüceksiniz. :)

TATA4242
TATA4242

118617

İnsan için üretilen balık yağ kapsülleri kedilerde kullanılabiliyormuş,oran önemli değilmiş,gün içerisinde parçaya bölerek,şırınga yardımıyla kapsülden yağ ayrıştırılabilir ve yemesi için kuru mama veya yaş mamaya karıştırılabilir.İnsan için günde 2 tablet diyorsa kediniz için,1 tableti 2 öğüne yada güne bölerek verebilirsiniz.Veterinerlere danıştığımda sıkıntı olmayacağını belirttiler.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

British Shorthair ırkı kısa ama sık tüylere sahip bu yüzden taranırken kırıklar fark edilemiyor. Furminator tavsiye ederim ilk tarayışta kedinin içinde sanki başka bir kedi yaşıyormuşçasına tüy çıkarıyor. Ek olarak veterinerinize danışarak vitamin takviyesi uygulayabilirsiniz tüy için. Balıklı kuru mama yemiyor ise balıklı yaş mama ile de destekleyebilirsiniz. Ek olarak R.C. nin antihairball mamaları da bu sorunun büyük miktarda önüne geçerek midede oluşan yumakları da engelliyor.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Benim kedimde asiri tuy dokulmesi oluyor. Bacaginin bir bolumunde acilmalar oluyor. Kaliteli mama yiyor(nd) bir suru sey denedim. Vetoskin ise yaradi sadece. Acilan bolgelerde tekrar tuy cikti. Dokulmesi de baya azaldi. Yalniz ise yaramasi 2 ayi buldu. Zaten icinde 90 tane oldugu icin 3 ay kullanabiliyorsunuz. Yeni siparis verdim gecen gun. 180 tl.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@pinarcaya teşekkür ederim

TATA4242
TATA4242

118617

Evet balık yağı azaltıyor,diğer gördüğüm en büyük etkiyide
ND Ocean Tahılsız Levrek Ve Mürekkep Balıklı Karidesli Yetişkin Kedi Konservesi yaptı.İçeriği şu şekilde ;Levrek (% 35), morina filetosu, ringa balığı, kalamar (% 7), karides (% 5),
tatlı patates, balık yağı, fruktooligosakkaritler, kolin klorür, kondroitin sülfat, glukozamin, vitaminler, mineraller.
Katkı Maddeleri;
Besinsel Katkı Maddeleri: A Vitamini 4800IU, D3 Vitamini
320IU, E Vitamini 160mg, metiyonin hidroksilaz analoğu çinko şelat 200mg; metiyonin
hidroksilaz analoğu manganez şelat 40mg; metiyonin hidroksilaz analoğu demir şelat
70mg; metiyonin hidroksilaz analoğu bakır şelat 16mg; DL-metiyonin 1500mg; taurin
800mg; L-Karnitin 50mg.
Eğer bu mamayı yemiyorsa kuru mamayı önünden çekin aç kalsın ve mamaya alışsın,ben öyle alıştırdım sonra kendisi ister oldu.Peşimde koşardı,araştırmama göre bu şekilde içerikli tek yaş mama.Fiyatı 12 li 80 tl konserve tane 80 gram genellikle 2 gün bitiyor ama sıkıntı değil buzdolabında 48 saat bekleyebiliyor.Eğer bunlar pahalı gelirse en azından biotin haplarıda balık yağı kadar olmasada epey azaltır.Özellikle balık,yumurta veya karaciğer gibi gıdaları içermeyen mamalar biotin eksikliğine yol açar ve ciddi dökülmeler bu sebeplerden olabilir.Eğer kedinizdeki döküntü stres kaynaklı ise özellikle balık yağı, mutluluk hormonunu çalıştırır ve sadece stresden kurtulduğu için bile tüy dökülmesi azalabilir.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@tata4242 çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı deneyeceğim

Catloveerr
Catloveerr

13260

Kedi de evde yalnız kalıyor gündüzleri abimle nişanlısı çalıştığı için. Gerçi hazneli su kabı ama ben yine de söyleyeyim aklında olsun teşekkür ederim

Catloveerr
Catloveerr

13260

Bir de zaten kuru mama dışında bir şey yemiyor

Catloveerr
Catloveerr

13260

@tata4242 mamanın kalitesiz olduğunu düşünmüyorum ama iyi gelmemiş olabilir tabi ki. Taranmıyor evet haftada bir yeter zannediyormuş yengem. Yaş mama da yemiyor schesir almıştık 2 çeşit fazla yememiş koklamış sadece. Benim kedim de küçücük konserveyi 3 güne bitiremiyordu elimle yedire yedire alıştırdım diğerini çok az görüyorum benim kadar da uğraşmıyorlar işte. Balık yağı kesin azaltıyor mu diyorsunuz?

Catloveerr
Catloveerr

13260

@ygiz_mrtt küçücük tarakla bile ne kadar tüy çıktı :( furminatore baktım g.ittigidyor mu neydi 70 lira civarıydı fotoğraf nasıl ekleyebilirim, orjinali midir?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 815 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR