Kedim bana geldiğinde kulakları parçalanmış, kuyruğu kırılmış ve neredeyse iyileşmişti. O yüzden veterinere gittiğimde ise ileride kesilmesi gerekebileceğini, faydadan çok zarara sebep olabileceğini söyledi. Şu an açık yarası kalması ve düzenli olarak pansuman yapıldı. Kuyruğunu hareket ettiriyor ve dikeltebiliyor. Kırılma yeri kuruğun ortası ve dibinden değil. Ancak kuruğunu hissedemediğini söyleyebilirim. Hissedemediği bir kuyruk kedi için, hayatının geri kalanında sorun teşkil eder mi? Görüşlerinizi ve varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim.
@Bellasmom ;
Teşekkür ederim, en kısa zamanda farklı görüşler almaya çalışıp ve araştırmaya da devam edeceğim.
@senakharman ;
İstanbul'da değil Malatya'da yaşıyorum o yüzden teşekkür ederim. Bir süre daha gözlemlemek sanırım en doğrusu olacak.
@LadyAndCat ;
Kuyruğun kırıldıktan sonraki, ucuna kadar olan kısmı hissetmediğini düşünüyorum çünkü, kuyruğunu farklı bir nesneymiş gibi yakalamaya çalışıyor ve ısırıyor. Henüz çocuk olmasından ötürü bunu oynamak için yapabilme durumu da var elbette. Benim bu kanıya varmamı sağlayan durum ise, yanımda yattığında kuyruğunun ucunu parmaklarımla biraz sıkıp tepki vermesini beklediğimde hiçbir şey yapmıyor olması. Teşekkür ederim ilginiz için.
@Kevserhaksever ;
Çok teşekkür ederim öncelikle. Yolda bulduğum bir kedi sahiplemiş olmak ve ona yardımcı olabilmiş olmak çok daha mutluluk veren bir his. Minnettar oluşunu ve masumiyetini her an hissedebiliyorum. O yüzden sahipleneceksem bu şekilde sahiplenmek istiyordum. Karşıma birden Layto çıkıverdi. Veterinerin dediğine göre bu travmanın ileride iyileşme ve kuyruğunu kabul etme gibi bir durumu olabilirmiş. 6 ay beklemeyi ve kısırlaştırmak için uygun yetişkinliğe ulaştığında, gerekli ve mümkün olursa her iki operasyonu birlikte yapabileceğini iletti. Şimdilik sadece takip edip tamamen iyileşmesini beklemeyi umut etmek en iyi seçenek.
Öncelikle geçmiş olsun yavrunuz inşallah sağlığına kavuşur. Ben başka bir veterinere daha götürmenizi öneriyorum çünkü bazı konularda hekimler arası yaklaşım çok farklı olabiliyor.
Sorunuzun cevabını ben bilmiyorum lakin yazıp sizi tebrik etmeden duramadım. Çoğu kişinin asla istemeyeceği bir kediye yuva olmaz ve ilgilenmek insanlık bir yere gidiyor dedirtti. Sorunuza tahmin yürütecek olursam da kuyruğun sıkışma gibi durumunda hissiyatı geri kazanilmazsa kesilmesi daha makbul. Kediler kuyruklarını dengede durabilmek için kullanıyor ev koşulunda yasayan bir kedi için üzücü fakat sağlığı için feda edilebilecek bir operasyon, kuyruğu olmadan da kaliteli bir yaşam sürebilir ama elbette farklı hekim görüşlerinin alınmasında da fayda var. Malesef kuyruk hasarları kedilerde kalıcı oluyor diye okumuştum. :(
Çok geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla kuyruklarını hissetmedikleri zaman, kuyruğun bir yere sıkışma vb. durumları olabiliyor. Bu da daha tehlikeli oluyor onlar için. İnsallah yavrunuz iyileşir. İstanbuldaysanız birkaç veteriner önerebilirim.
Evet kuyruklarını hissedemediklerinde kuyrukta çürümüş ve ölü doku olması nedeniyle kesilebilir ama şu nokta aklımı karıştırdı eğer kuyruğunu oynayabiliyorsa hissedebiliyordur ve ordaki kaslar ve sinirler his taşıyordur. Kuyruğunun neresini hissedemediğini düşünüyorsunuz?
Eğer kangren durumu yoksa iyileşmeyen iltihaplı yara yoksa neden kesilsin ki kuyruğu???
En kısa zamanda Geçmiş olsun .
“Kuyruğun kırıldıktan sonraki, ucuna kadar olan kısmı hissetmediğini düşünüyorum çünkü, kuyruğunu farklı bir nesneymiş gibi yakalamaya çalışıyor ve ısırıyor.”
KORKMA OYUN YAPIYOR.
Kuyruğuyla oynama ve o kuyruğa iyi bakıp kurtarmaya bak :))
“Veterinerin dediğine göre bu travmanın ileride iyileşme ve kuyruğunu kabul etme gibi bir durumu olabilirmiş”
İYİLEŞECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR.
Kuyruğunu elleme, kuyruğunda açık yara yoksa, kötü koku yoksa kangren ve iltihap yoksa BÜYÜK İHTİMALLE İYİLEŞECEK.
Bence hiç gerek kalmayacak almana ama iyi besle çocuğu :))
İyileşsin. Bakım ve sevgi her şeydir.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor