Hamster Sahiplenmeyi Düşünüyorum Bilgilendirebilir Misiniz

Cathorn
Cathorn

12106 Puan

Daha önce hayvan deneyimim var bir kedi baktım. Şuan kedimle yaşamıyorum. Kendime bir dost arıyorum, hamster bulunduğum eve en uygun hayvandı. İnternette bir çok yazı okudum videolar izledim ama bana yeterli gelmedi hamster bakmak konusunda pek bilgi yok gibi geldi bana internette. Evde 5 ve 9 yaşlarında küçük çocuklar da var. Ama en çok ben ilgileneceğim evde boş vaktim var. Gonzales'in bakımının daha zor olduğunu ve daha saldırgan hareketli olduklarını öğrenince suriye hamsterine yöneldim. Cinsiyet konusunda emin değilim ama dişi diye düşünüyorum. Bir tane alıp kavga riskini ortadan kaldırmayı düşünüyorum. Suriye hamsterları ne kadar büyürler bilmiyorum bu yüzden hamster kafesinin boyutlarını çözemedim. Bir yakınımda hamster var suriye ama yavru daha, bana kafesi çok küçükmüş gibi geldi çarkına bile sığmıyor gibiydi biraz büyük arıyorum içerisinde sığabileceği boyutlarda eşyaları ile birlikte. Kafesin küçük ev, kaydırak vs gibi eşyalar ile dolu mu olması gerek yoksa boş olup ferah mı olması gerek pek anlamadım internette herkes farklı bir şey diyor. çok fazla bütçe vermeyi düşünmüyorum max 150 tl verebilirim kafesine çok zorunda kalmazsam. Onu evde nasıl bir bölgeye koymalıyım bilmiyorum ışık alan ya da gölge vs. İlk aldığım zaman nasıl davranmalıyım? ya da kaç aylık olmalı (yavru olmalıdiye düşünüyorum ben ama) hemen elime mi alıştırmalıyım elime nasıl alıştırırım evde gezmesi için top almalı mıyım? çocukları yanına yaklaştırmalı mıyım? Günde ne kadar yemek vermeliyim? kafam da çok soru var bana yardımcı olur musunuz? hamster besleyen var mı?

22 CEVAP

Siyammm
Siyammm

120334

Öncelikle çocukların hayvanlara tavrı nasıl bunu bir gözden gečirin nasïl seçecekleri o gösterirken vurmak yok fln demek yerine böyle seveceksiniz diye gösterin küçük bakım işlerini onlara görev verin. Hepimiz petlerimizle derin bağ kuruyoruz maalesef hamsterların ömrü bı hayli kısa ve gece aktif hayvanlar. Size tavsiyem ginepig (domuz değil ) çok sevecen ve uysal hayvanlar kendine has bir cins kedi köpek gibi kimse fare diyemez . Hamstera göre daha uysal sevecenler biraz araştırın kanınız ısınacaktır eminiz ömürleri daha uzun hamstera kıyasla daha büyükler. Ama tavşandan küçükler galiba.

Siyammm
Siyammm

120334

Bende küçükken misafirlikte muhabbet kuşu vardı bana kafesin kapağını açma dediler . Odadan çıkmadan önce hiç aklımda yoktu . Onlar diyince güzel bir fikir gibi gelmişti camda ačıktı Allah'tan kuş camın kenarına kondu. O yüzden akıllarında yokken vurma fln demeyin dedim

TATA4242
TATA4242

118617

Size tavsiyem çok tatlı bir hayvan olan ve hamster veya diğer kemirgenlere göre daha temiz olan ginepig almanız,2 tane alırsanız daha rahat edersiniz,epey sosyal hayvanlar,kediler ve köpekler gibi en eski evcilleştirilen hayvanlardan bir tanesi.Temiz dememin sebebi gerçekden temiz hayvanlar tuvaletleri orta yere yapmazlar ve kendilerini temizlerler hatta alıştırırsanız tuvalet eğitimi dahi verebilirsiniz.Eğer tek alacaksanız,sürekli ilgi halinde tek yaşayabilir.Hams.lar saldırgan davranış sergileyebildiklerinden özellikle çocuklar için önermiyorum.Görüntü olarakda fareden ayrıldığı için,gerek tüy gerekse kuyruğu olmaması açısından,daha çok göze hitap ediyor.

lwb
lwb

120674

2 tane guinepig baktım, asla temiz hayvanlar değiller.
Kakası,çişi geldiği an salarlar malesef ve benimkilerinin yuvası büyük olmasına rağmen kokuyodular. Bu yüzden bu hayvanlar yurtdışında daha çok dışarıda ayrı bir bölmede (bahçede ayrı bir oda vb gibi) daha güzel şartlarda bakılıyor.
Ayrıca çook özen gösterilmesi gerekilen diyetleri var. Eğer düşünürseniz ayrıntılı bir şekilde açıklarım.
Sürü hayvanı oldukları için en az 2 tane gerekir.
Kocaman bir "yuva" yapmalısınız. Ben marangoza yaptırtmıştım.
Hamster da aynı şekilde,kemirgenler kafes hayvanları değildir. Hamsterlar daha atik canlılar olduğu için onlara daha yüksekliği yerden olan bir yuva yapmalısınız.

TATA4242
TATA4242

118617

Bende 2 tane 4 sene boyunca besledim ama ya benden kaynaklı bilmiyorum,temizlerdi,dışarı saldığımda bile işediklerine şahit olmadım,yada benden korkuyorlardı orasını bilmiyorum :)

lwb
lwb

120674

Hamsterlar için büyük akvaryum alıp onu da dizayn ediyorlar ama biraz pahalıya patlar sanırım

TATA4242
TATA4242

118617

Ya aslında neden ginepig yada hamster neden muhabbet kuşu değil,hem daha sevimli hem sizin aradığınız gibi bütçenize uygun ve temizler,tabi tepenize pislemez iseler :)çok fazla muhabbet kusu baktım hatta birisinde tümör vardı(öldüreceklerdi ben ölünceye kadar baktım)birini dayım vermişti kanatları hasarlı bir daha hiç uçamayan,onada aynı şekilde.Hele birine çok üzüldüm sonra almadım,abim ne aklıysa,balkonda severken kaçırdı 6 yaşında güzelim İngilizdi.Onu kaçırınca tümorlü olanda fazla yaşamadı,acısından( eşiydi)

Cathorn
Cathorn

12106

@TATA4242 Şuan kuş olarak güvercin bakıyorum zaten, Muhabbet kuşu da bakmıştım çok eskiden evet tatlılar ama güvercinler ile de pek arası olmayan ben için en uygun hayvan hamster teşekkür ederim öneriniz için :)

Cathorn
Cathorn

12106

@Siyammm öncelikle cevap için çok teşekkürler çocukları tanıyorum onlar daha küçükken kedi bakmıştık hayvan sevgileri gayet iyi bende hep başında olacağım hamsterin bağ ve ölüm konusuna gelince de şuan güvercin de bakıyoruz çatı katımızda hatta 9 yaşındaki kardeşim onlarla ilgileniyor zamanında güvercinlerimizi de çok kaybettik zor da olsa alıştık bu duruma böyle yaşamayı öğrenmeliyiz. Bende en çok geceleri aktif olurum gece kuşuyumdur bu huylarını öğrenince daha da hoşuma gitmişti. Guineapigi biliyorum besleyen bir arkadaşım vardı ama benim evim çok küçük ve rahat gezebilecekleri ortam pek yok ailemle de yaşıyorum ve aile bireylerim etrafta gezen büyük, koku yapan(hassaslar koku konusunda rahatsızlıkları var hamster koku yapar mı bilmiyorum) vs hayvanlar ile yaşamak istemediklerini söylemişlerdi kedim varken çok zorluk yaşamıştık bu yüzden gine domuzunu elemek zorunda kaldım. Öneri için teşekkürler çocukları gözlemleyeceğim

Cathorn
Cathorn

12106

@TATA4242 Cevap için teşekkürler ginepig hakkında fikrimi yukarıda birisine cevap olarak verdim. Hamsterların karakterlerinin değişiklik gösterdiğini okumuştum. Saldırganlığı benim için önemli değil saldırgan olursa çocuklar zaten yaklaşmazlar başlarında dururum.

lwb
lwb

120674

Hamsterların özellikle hiç acıması yoktur, kendini korumak için ısırmaktan asla çekinmicektir.
Guinea pigler onlara nazaran daha sakindir ama çekindiği an onlar da saldırganlık gösterir ve ufak çocuklar için uygun değiller. Sürekli ellenmekten, kucakta durmaktan hoşlanmazlar, salarlar bi kere:D

Cathorn
Cathorn

12106

@lwb cevap için teşekkür ederim ginepigleri çok araştırmıştım ve bir süre ginepig bakılan bir evde kalmıştım anlattığınız gibiydi. Çok tatlılar ama evimize uygun değiller. Hamster kafesleri hakkında internetten fikirler aldım eğlenip enerjilerini atabilecekleri gibi dizayn etmeyi planlıyorum. Hamster ile çocuklar ilgilenmeyeceği için ve saldırganlığı benim için problem olmadığı için sorun yok.

lwb
lwb

120674

Size temiz denk gelmiş sanırım, bizimkiler asla çekinmezdi, yuvadan çıkardığım zaman havlular sererdim yere öyle gezmelerini sağlardım

Cathorn
Cathorn

12106

evet bayağı pahalı, kafesin içine evdeki imkanlar ile bir şeyler yapmayı planlıyorum

TATA4242
TATA4242

118617

Lwbye katılıyorum,tavşan bile olsa tavsan mümkünse olmasın(maske ile kaplarını temizlerdim)masraflı ve sabır işi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1665 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80587 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR