İyi Akşamlar, Birkaç Güne Kedimi Kısırlaştıracağım

suleren
suleren

13520 Puan

Eve geldikten sonra neler yapmalıyım, siz neler yapmıştınız? Önerilerinizi bekliyorum:)

8 CEVAP

muffincookie
muffincookie

12870

Bir kutuya TEMİZ bir örtü serip içine kediyi koyun.Eğer veteriner operasyonu çok iyi yaparsa bi kaç saate ayaklanır tutamazsınız

5 gün önce kedim kısırlaştırıldı deneyimlerim şu yönde ilk geldiğinde bir süre başından hiç ayrılmayın narkoz etkisiyle yamuk yumuk yürüyüp kendini biyerlere vuruyorlar. Mama ve suyunu yattığı yerin yakınına koyun çok rahatsız etmeyin size çok alisiksa sevmenize izin verir fakat sakın kucağınıza almayın dikiş acilabilir. İlaçları aksatmayin veterinerin dediklerinden de çıkmayın derim. Elizabeth yakalık yerine kıyafet rica edin ondan çok rahatsız oluyorlar.

Ha bide heryerde kusabilirler ilk gün 3 defa kusmuştu heryer halılar mahvoldu ama olsun :D Endişelenmeyin narkoz bulantı yapar narkozu vücuttan atmaya çalışıyordur.

TATA4242
TATA4242

118617

Arkadaşların dediği gibi yemek ve su 12 saat vermiyorsunuz,veterinerizin söylediği saate kadar vermeyeceksiniz (veteriner hekim bilgilendirme yapacaktır)bazen unutuyorlar mutlaka sorun.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tam ayilmadan kesinlikle mama su vermeyin, yutkunma reflexleri tam olmadigi icin bogulma tehlikesi varmis. Saklanmak istiyorlar, guvenle girebilecegi sicak bir köse hazirlayin. Ayilana kadar gozleri açik oluyir arada islak pamukla su damlatin kurumasin diye. Ameliyattan önce de 12 saat birsey yedirilmiyor ama bunu veteriner soylemistir zaten. Gecmis olsun simdiden

Aynen mamayı 4 saatten erken vermeyin dedi veterinerimiz zaten hemen yiyemiyorlar öyle uyku uyumaktan anca geceye kalıyor yemek işi benimki 9 saat kadar sonra yemişti

TATA4242
TATA4242

118617

Ameliyat gününe kadar pusete alıştırın,yüksek bir yere koyarsanız alışır,kendisi içine girer.
Sırasıyla
Öncelikle ameliyatdan önce hijyeni tam bir oda ayarlayın,iyice havalansın ne soğuk ne sıcak olsun.Tüm her yeri temizleyin.Lavanta demleyip buharı ile mikropları öldürün,ayrıca lavanta kokusu kedinizi sakinleştirir,gelincede yapabilirsiniz.
Bir kaç saat en azından adımları daha düzgün atıncaya kadar pusette tutun
İlk gün mama ve su konusu değişiklik gösterir,su içebilir yada mama yiyebilir,ikisinden birini yapmayacaktır yapsa bile kusacaktır.Siz ginede mama istemez ise eliniz ile yedirin.
O gün 3 kez veya daha fazla kusabilir,altına dahi işeyebilir.
Mama kabına mama doldurmayın,sizin kontrolünüzde mama yesin.
Su doldurabilirsiniz.
Her ihtimale karşı düşebileceği yerleri kapatın,minder vb.şeyler ile yumuşatın ve kesinlikle kucağa almayın ayrıca yüksek yere çıkmasına yada zıplamasına izin vermeyin.Dipnot olarak,şahsen bana göre ameliyat saati ne kadar erken olursa o kadar iyi oluyor,geç olursa,eğer erken yatan biriyseniz,uyuya kalırsanız kediniz dikişe zarar verebilir.1_2 kadar kontrol edin,zaten kendine gelince orayla oynamaz,eriyen ip ile dikiş ise kendisi alır yok değilse acıdığını fark edip bırakır.Ameliyat yerini ne yaparsanız yapın yalacaktır.Korkmayın.

TATA4242
TATA4242

118617

Enfeksiyon ve komplikasyonlar oluşmaması için mutlaka kontrole gitmesi lazım (geçenlerde bid arkadaşımız vet.hekimin kontrol hakkında bilgi vermediğini söyledi)Bunuda mutlaka sorun,vet hekimler genelde antibiyotik iğne yapar ve ek olarak pansuman yapar yada sprey sıkarlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 426 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR