Giardia Paraziti Ve Kedi Bakımı

hcerenk
hcerenk

10454 Puan

Merhaba arkadaşlar,
Önceki hafta kedimin tuvaletini üstüne başına oldukça sık bulaştırması ve sürekli bir yumuşak kaka sendromu olmasından bahsetmiştim. Hatta tam da o gün yumuşak kakası inanılmaz bir devinimle delicesine ishale dönmüştü.
İshali 24 saatte geçmeyince veteriner hekim ile hemen irtibata geçtim. İshal pazar başlamıştı, pazartesi akşam hala geçmeyince veterinerle konuştum. Dışkılamasını videoya çekip ilettim. Salı günü için kontrole gelmemizi istedi. Ateş falan yok, iştahsızlık yok ama ishal delicesine devam. Reflor kapsül verdi, kapsülü açıp malta karıştırdık sorunsuz yedi.
Taze dışkıdan örnek istedi. (Dışkı tahlili için hemen yapılmış bir örnek gerekiyormuş. kakayı yakalayıp buzdolabına kaldırmak lazımmış. aksi taktirde bozuluyormuş) çarşamba dışkıyı verdik, akşamına çıktı sonuç.
Giardia görmüş hem kendilerini hem yumurtalarını. Bir süredir varmış, beslenip büyüdükleri zaman kediyi inanılmaz derecede boşaltım hastası ettiler. Direkt bağışıklık sistemini etkileyen bir parazit olduğunu söyledi. Her türlü parazit, bakım, aşı vs asla aksatmıyoruz hemen yaptırıyoruz ama standart işlemler yeterli olmadı.
Önceden planlanmış iş gezimiz sebebiyle perşembe-pazar komşuma emanet ettim reflor tüketti. Şimdi 7 gün boyunca Fragyl kullanacak. Yaş mama ile neyse ki sorunsuz yiyor.
Giardia'nın bulaşmasının diğer yaygın parazitlere göre zor olduğunu ekledi hekim.



  • Çeşme suyu

  • Yağmur suyu

  • Ayakkabı altları
    Bu üçü dışında bulalşabileceği bir kanal olmadığını belirtti. Çeşme ile oynamayı çok sevdiğinden bazen izin veriyorduk açıkçası, bu durum oldukça üzdü şu an biz sebep olduk diye. Sabah akşam 2 cc 7 gün ilaç kullanacak ve parazitlerin temizlenmesini umuyoruz. Ay sonunda tekrar rutin parazit zamanları gelecek.
    Kedisinin ishalinden en ufak bir şüphe duyanın acil yardım lütfen isimli başlıklar yerine düzenli danıştığı, hiç bulamıyorsa en yakın veteriner hekime ulaşmasını tavsiye ediyorum.

10 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

işte o rutin parazit ilaçları bu giardia denilen yaygın parazite etki etmediğinden sürekli ilaç vermek yerine rutin dışkı muayenesi gerekli.
çok geçmiş olsun.

hcerenk
hcerenk

10454

İlgilenen herkese çok teşekkürler, Fragyl'i pazartesi akşam kullanmaya başladık ve kaka suludan yumuşağa döndü bile oldukça sevindik.


Önemli not; Fragyl verirken süt ve süt ürünleri ile birlikte vermemek gerekiyormuş. Reaksiyon oluşturup ishali daha da tetikleyebilirmiş. Mümkünse direkt, olmuyorsa yaş mama veya malt ile vermek lazımmış.

787891
787891

118097

Çeşme suyundan bulaşması çok kötü oldu Carlos hep çeşmeden su içiyor

pinarcaya
pinarcaya

19123

Gecmis olsun. Veteriner hekiminizin izledigi yol cok guzel. Ishal insanin sabrini zorlayan bir rahatsizlik ama eninde sonunda gececektir.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Bu arada adini yanlis hatirlamiyorsam brodline parazit damlasi her tur parazite iyi geliyormus.

Mimmo
Mimmo

1903

Çok geçmiş olsun.bu güzel bilgilendir me için de teşekkür ederim. Ve keşke bütün vet. Sizinki gibi sağduyulu olsa.

hcerenk
hcerenk

10454

rica ederim ne demek, yazmadaki amacım aynen buydu. herkes görsün, benzer semptomlar olursa lütfen veteriner işi ertelenmesin. bundan sonra düzenli dışkı kontrolü de yaptıracağım demek ki.
Hatta, şimdilik kardeşinde yok ama sonuçta aynı tuvaleti kullanıyorlar. İki tuvalet de olsa sen bunu kullan kızım desen de anlamayacağı için engel olmak imkansız :) ay sonunda rutin parazit işlemi var, diğerini de dışkı kontrolüne sokacağım.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Hcerenk
Önemli bir bilgi paylaştığın İÇİN teşekkür ederiz :))
İshal kedilerde önemli bir şey!
Gecikmeden doktora götürmeniz çok iyi olmuş. Çok geçmiş olsun:))
DUYURU:
KEDİLER İÇİN EN İYİ SU İÇME SUYUDUR ARKADAŞLAR.
İyi haberlerini bekliyoruz bebişin

hcerenk
hcerenk

10454

Çok teşekkürler.
Ki yani her zaman evde biz ne içiyor isek onu içerler. Asla damacana dışında içme suyu vermedim. Kerata oyun için çok heyecanlanıyordu çeşmede. Biz de arada hevesini alsın eğlensin diye musluktan su akıtıyorduk :( Kısa süreli bu temaslarla bile rahatsızlandı. Artık çeşme oyunu da yok :(
Lütfen kedilerinize çeşme suyu içirmeyin.

srplzngl
srplzngl

113865

@pinarcaya


Her parazite etki etmesi mümkün değil. Belki kedileri etkileyen yüzlerce parazit türü var. Spektrumu geniştir onun sadece. Zaten arkadaşa hekim 7 günlük tedavi başlamış, giardiadan kurtulmanın tek damlalık yolu varsa neden böyle bir çözüme gitsin. Aynı şekilde uzun ve farklı tedaviler gerektiren bir sürü parazit türü var. Dışkı muayenesi şart.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1115 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 11 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR