Kısırlaştırma Sonrası Boynuna Huni Takıldı

oguzhan817
oguzhan817

3864 Puan

Merhaba.
Kedim çok şükür kısırlaştırıldı hatta şuan yemek yiyor. Ama boynuna şu huni gibi bir şey var ya onu taktılar 1 hafta böyle olacakmış. Etrafta gezerken bir yerlere çarpıyor kenarlarını, kapalı tuvaletinde zorlanıyor tuvaletinin üstünü çıkardım bu yüzden gece falan tuvalete giderse yine de basabilir diye düşünüyorum dışkısının üzerine. 3 gün boyuncada tablet verdi çeyrek sabah çeyrek akşam. Birde arka tarafı yeşil mavi spreyle boyanmış gibi eve gelince gördüm. Bu huniye alışır mı tecrübe etmiş olan var mı? ve tuvalet olayında sıkıntı yaşar mıyız

23 CEVAP

bihtercik
bihtercik

115875

Hatırladığım kadarıyla kediniz erkekti ve benim bildiğim kadarıyla erkek kedilere huni takılmıyor.
Çünkü dişi kediler gibi açacakları bir dikişleri olmuyor.
Benim kedim dişi veya yaklaşık 1 hafta boyunca kullanmıştık :(
Huni çıkartıp deneyin o bölgeye zarar vermeye çalışıyor mu gözlemleyin.
Ona göre takmazsınız.

Huni derken Elizabeth yakalık tan bahsettiniz sanırım fakat kediniz erkek degilmi? O sadece dişi kedilere takılıyor diye biliyordum onlardan nefret ediyorlar. Suyu ve mamayı geniş kaplara koyun Elizabeth'ten dolayı zorlanıyorlar susuz kalabilir hayvancık

Natkarat
Natkarat

10977

Bizde 5 gün yakalık kalsın demişti ama ben 3.5 günde çıkartmıştım. Hatta 3 yeterli bence. Hiç takmamakta bir çözüm ama garanti olsun diye takmıştım. Çünkü kediniz biraz büyükse o dilinin üstündeki filiform papillalar yani pütürlü dediğimiz yapı keskin olabiliyor. Bu da risk faktörünü oluşturuyor. Ondan bence 2-3 gün takın sonrasında duruma göre çıkartabilirsiniz. Tuvalet konusunda da merak etmeyin sorunsuz yapıyorlar ama üstü açık olduğu için çok kum dağıtıyorlar. Bu sebeple rahat temizleyebileceğiniz bir yere koyarsanız daha iyi olur. İlk gün enjeksiyon antibiyotik yapıldığı için diğer günden itibaren 4 gün boyunca antibiyotik hap yutturdum. Yakalık alışması konusunda da başta rahatsız oluyorlar ama alışıyorlar. Sadece özellikle ilk iki gün çok yukarı çıkıp atlamasına izin vermeyin ki dikişleri için sıkıntı olmasın. Alışık olmadığı için etrafa çarparak gidiyor ama alışıyorlar, paniklemeyin. :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Buyuk eziyet ya, hic gerek yok aslinda ama iste taktiriyor bazilari

oguzhan817
oguzhan817

3864

Çok ısrar etti :D aman çıkmasın tek isteğim onu çıkartmasın dedi. Acaba poposunda arkada ve alt tüylerinde mavi yeşil spreyle boyanmış gibi renkler var onları yalamasın diye mi ya da yüksek bir yere zıplayıp dikişleri yırtmasın diye mi bilmiyorum.

787891
787891

118097

Çok garip bende erkek kedimi kısırlaştırdım 3 hafta önce hiç Elizabeth yakalık falan takmadı hatta orayı yalarsa sıkıntı olurmu dedim olmaz dedi şuanda yaraları kapandı topçukları normale döndü :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Korkma Oguzhan :))
O huni DEĞİL Elizabeth Yakalık :)
Benim kıza da takındı bir hafta onunla yaşadı. Çıkarmak istese de 3 gün sonra alıştı ve etrafı göre bilmek için geri geri gidip yüzümüze bakıyordu çocuk. Yerde yatak yap kalorifer yanında ısınması önemli.
Yaş mama vereceksin.
Yemek yiyorsa hiç endişe etme.
Kakaya çıkarken canı yanıyor çünkü karnında dikişi. Sakın eline kucağına alma canı çok yanar.
Kısaca dokunma çocuğa o normale döner anlarsın davranışlarından.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sakın çıkarma boynundaki bir daha takamazsın, taktırmaz zaten! :))

oguzhan817
oguzhan817

3864

Valla sormayın ya deli dumrul gibi köşe bucak çarparak gidiyor :D Ama gelince normal mama yedi yaş mama mı vermem gerekiyor bu süreçte?

oguzhan817
oguzhan817

3864

Çok şükür küçük büyük tuvaletinide gitti kumuna yaptı. Şuan tek sıkıntısı su içememesi huniden :( suyun en ucundan içmek isterken sığamıyor

Büyük bir kaba koyun suyunu isterseniz bu süreçte

oguzhan817
oguzhan817

3864

kedim erkek ama taktı 1 hafta kalsın dedi

ecekirdekci
ecekirdekci

1297

Benim kedim disi, ilk gun bayagi hircindi yakalik yuzunden ama hali olmadigi icin cok ugrasamadi. Ertesi gun alisti diye hatirliyorum. Ben de sizin gibi tuvaletinin kapagini cikarmistim zorlanmasin diye etrafa kum sacmasi disinda bir sorun yasamadik. Bu arada kedi ve kopekler icin sakinlestirici muzikler var rahatlamasi icin deneyebilirsiniz isterseniz :)

Sselin1
Sselin1

122024

Yarin cikarin bence biz 3 kedimize de hic taktirmadik. Vet yalasa bile sorun olmaz dedi. Sizin veteriner fazla titiz sanirim :)

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

benim kedimde erkek 2 gün oldu kısırlaştıralı yakalık falan takmadık yarası kapandı bile. kediniz çok stres yapıyorsa bence 2 günden sonra yarasına göre çıkarın. su içmesinede siz yardımcı olun bu durumda sıvı kaybı olduğu için su içmesi çok önemli. geçmiş olsun uzun ve sağlıklı ömürler...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13406 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR