Kedim İçin Hangi Aşıladı Yaptırmalıyım?

bskkrky
bskkrky

2762 Puan

Kedim 15 aylık düzenli olarak karma1- karma2 ve parazitleri yaptırıyorum. Diğer aşıları sizce yaptırmalı mıyım. Arkadaşım kuduzdan sonra kedisini kaybetti ondan korkuyorum. Sizce hangi aşıları yaptırmalıyım?

7 CEVAP

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Aşılar kedinizin kilosuna göre dozda yapılıyor. Güvenilir bir veteriner hekimce yapılan bir aşı da sorun olacağını sanmıyorum. Arkadaşınızın kedisi nasıl vefat etti ben de henüz yaptırmadım ama bu şekilde söylenince bende bir korktum açıkçası:( benim arkadaşımda yaptırdı bir sorun olmadı gayet iyi kedisi.

787891
787891

118097

@kevserhaksever yaptırmalısınız güvenli bir veterinere giderseniz hiç bir sıkıntı olmaz aşı olmadan önce zaten ateşine falan bakıyorlar kontrol ediyorlar

Mirtip
Mirtip

3124

Merhabalar..
Kedime karma 1, karma 2 ve kuduz aşıları yapıldı. Kuduz aşısından sonra sadece aşının yapıldığı yerde nohut büyüklüğünde bir ödem oluştu. Veterinerimizin yönlendirmesiyle, her gün masaj yaptık ve zamanla küçülerek yok oldu. Hiç yapmasak dahi bir süre sonra kendiliğinden geçecekmiş. Aşının içindeki ağır metaller sebep oluyormuş, geçici bir şey.


Arkadaşınız kedisini aşı yüzünden mi kaybetmiş?
Teşhis edilmemiş başka bir hastalık olabilir belki yada vaktinden önce mi yaptırmış, kaç aylıkmış?

Bellasmom
Bellasmom

2683

Kuduz aşısından kediler ölseydi dünyada kimsenin evinde kedi kalmazdı. Maalesef o ölen kedinin başka bi rahatsızlığı varmış demekki. Zaten kuduz aşısı yaptırmak sizin insiyatifinize kalan bir konu değil kanunen zorunlu.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

787891
Zaten yaptırıcam kedim 1 yasina gelince, henüz yaptırmadım dedim. Neyin nasıl olduğunu oraya yazdım veteriner hekim konusunda dikkatli okuduysanız eğer, sadece kuduz aşısı yüzünden kedi öldü lafı insanım beni tedirgin etti.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Ben kedime yavruyken ve 1 yasindayken butun asilari yaptirdim. Veteriner maceramiz cok zorlu gectigi icin asilarini yaptirmayi biraktim. Kuduz asisinin yapilip yapilmadigi sadece yolculuklarda kontrol ediliyor. Ben evde yasayan bir kedi icin yetiskinlik asilarinin cok gerekli oldugunu dusunmuyorum. Ama veterinere goturebilseydim senede 1 defa karma asisini yaptirirdim. Ic parazit dis parazit ilaclarini duzenli veriyorum.

bskkrky
bskkrky

2762

Kedimin küçüklüğünde yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı zaten kısıtlaştırma öncesinde testlerinin hepsini yaptırdım kan testi, böbrek ve karaciğer testlerini. Düzenli olarakta kontrollerini yaptırtıyorum.


Arkadaşımın kedisi kuduz aşısından sonra ateşlenmiş, sabaha vefat etmiş. Evet insiyatifimde olan bir şey değil aşı konusu farkındayım evet ama çok korktuğum için sormak istedim. Bebekliğinden beri aynı veterinere gidiyoruz, güveniyorum gayet iyi bir veteriner.


Kuduz ve lösemiyi de yaptırayım o zaman

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 408 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR