Annesiz Yavru Kedi!!

Canselg
Canselg

771 Puan

Az önce sitemizin bahçesinde bu yavruyu buldum, bulduğum yerde bir kadın orada uzun süredir tek başına miyavladığını söyledi. Etrafa bakındım ama ne anne kedi ne de başka bir yavru kedi bulabildim zaten yavru kirliydi annesi hiç yalayıp temizlememiş gibi. Göbek bağı düşmüş, gözleri Çapaklı ve açılmamış. Çok küçük. Daha önce hiç yavru kedi beslemedim ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. YouTube gördüğüm farklı birkaç yerden okuduğum şeyleri yaptım şırınga ile 2 damla ılık şekerli su verdim sonra süt, yumurta sarısı ve çok minik tereyağı karışımı verdim yine ılık bir şekilde. Şimdi uyuyor. Böyle yapın yazıyordu, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Hiçbir bilgim yok gerçekten lütfen bilgisi olan yardımcı olsun


28 CEVAP

Badems
Badems

12123

Petshoptan sut tozu alip 2-3 saatte bir siringayla beslemeniz gerekiyor. Sicakligini da saglayin lutfen, su torbasina bir sey sararak yanina koyabilirsiniz.

Canselg
Canselg

771

Makale, insanların deneyimlerini falan epey okudum gibi aklım ona karıştı biri öyle yapın diyorken diğeri yapmayın demiş. O yüzden buradan da sormak istedim.Yaşarsa eğer bırakamam herhalde dostu olurum.. Ve evet veterinere götürürüm sorun var mı yok mu diye gözlerini çayla sildikten sonra ikisi de açıldı ama sanırım sol gözünde iltihap var çünkü akıntı geliyor çok sık. Tek istediğim şuan hayata tutunması :')

Badems
Badems

12123

İlik cay ve pamuk :)

Badems
Badems

12123

Bir haftalik icin uygun mu bilemedim o konuda hicbir fikrim yok. Pazar gunleri acik mi veterineriniz ? Arayip sorun isterseniz goturmek zorunda kalmayin. Bu arada insallah sahiplenirsiniz yavruyu :)

Canselg
Canselg

771

Sıcak su torbası yanında öyle uyuyor şuan. Pazartesiden önce süt tozu alamam yapabileceğim başka bir şey var mı? Bebelac, aptamil, milupa vs gibi mamalarla besleyenler varmış, öyle besleyebilir miyim? Yoksa zararlılar mı? Kedi sütü haricinde alternatiflere ihtiyacım var.

Badems
Badems

12123

Onlari bilmiyorum hic ilk defa sizden duydum. Anne sutune en yakin o oldugu icin annesiz yavrularda sut tozu kullanilir hep.

Badems
Badems

12123

Yok umudunuzu kaybetmeyin, oyle yasatanlar varsa dogrudur. Siz duzenli besleyip sicak tutarsaniz herhangi bir sorun olacagini sanmiyorum. Eve aldiniz degil mi ?

Badems
Badems

12123

Cok iyi olur kabul ederse :) sokakta kutuda mi duruyor diye merak ettim, zor yasardi cunku oyle. Cok iyi bir sey yapmissiniz :)

Badems
Badems

12123

Evet evet bildigimiz cay :) isterseniz ilik suyla da silebilirsiniz size kalmis tabii ki

Canselg
Canselg

771

Teşekkür ederim uyandı şimdi hemen yapıcam sağolun

Badems
Badems

12123

Ac olabilir, bahsettiginiz mama karisimini hazirlayin acsa yer zaten hemen

Badems
Badems

12123

Ay pardon hemen yapicam demissiniz. Ben napicam anladim pardon :))

sbeyza
sbeyza

915

Eğer siz bakacaksanız bu konu hakkında makaleler ve bilgilendirme yazıları okuyun bence. Fakat bakmayacaksanız bir veteriner ya da hayvan barınağına götürün. Benim yerime öpün kuzucuğu :)
Sevgiler...

kediasktirr
kediasktirr

2164

aptamil kullanılıyo yanı kullanın sıkıntı olmaz

Selenecem
Selenecem

961

Bir yere en alta pamuk döşeyin üzerine yatsın en iyisi öyle ben yavru kediye ve yavru tavsana öyle yaptım çok iyi geliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2550 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR