Van Kedisi Sahiplendim, Kendini Asla Sevdirmiyor Neden :(?

Esraesngl
Esraesngl

4141 Puan

6 aylik van kedisi, sahipleneli 2 hafta oldu. Oyun oynuyor bizimle ama konu ona temas etmek olunca tüyüne bile dokundurmuyor. Sevdirmiyor hic. Kedi bana alisir mi, alismasi ne kadar sürer. Uzuluyorum çünkü, tecrübesi olanlar lütfen akil versin

9 CEVAP

calymath
calymath

111239

bir kedimiz bir yıl alışmadı. Şimdi banyo bile yaptırıyoruz. Zaman tanıyın, alışacaktır.

dilaraxx
dilaraxx

114626

BENCE DAHA ÇOK YENİ:) KEDİMİ İLK EVE GETİRDİĞİMDE KOLTUĞUN ALTINDAN ÇIKMAZDI SEVMEK İSTERDİM PATİ MANYAĞI YAPARDI BENİ ŞİMDİ YANIMDAN AYRILMIYOR BENCE BİRAZ DAHA SABRETMELİSİN :))

suleren
suleren

13520

Büyük ihtimal alışma sürecinde ama karakteri de böyle olabilir. Benim kedim öyle mesela:) ilk geldiğinde ancak uyku modundayken sevebiliyordum. Şimdi seviyorum ancak kendisi pek memnun görünmese de izin veriyor, abartınca bi ısırık alıyorum tabii:)

TATA4242
TATA4242

118617

Fotoğrafı var ise daha çok kişi yardımcı olabilir,şimdi van kedisi ya mavi yada kehribar gözlüdür yada mavi kehribar gözlüdür.Tüyleri beyaz ise ve mavi gözlü ise ve hiç leke yok ise sağır olabilir.Genelde sağır olarak bilinir ama en iyi ses analizi ve işitme yetisine sahip kedilerden biridir.Bu konu hakkında araştırma ve makaleler mevcut.Van kedileri saf beyaz değildir lekeleri vardır,saf beyaz olanlar yanlış üretim ve bilgisizlikden kaynaklı olarak,ülkemizdeki çokça yapılan yanlış çiftleştirme ile alakalıdır.Suyu sevdiği ve kendisinin girdiği söylenir ama açıkcası ben görmedim.Bu ayrım noktasında yeterli olmayacağı için eliyorum.Ankara kedisi ile karıştırılabilir,göz rengi olarak aynıları olabilir ama Ankara kedisi badem göz yapısıyla ve üçgen kafasıyla,beyaz saf rengiyle,uzum tüyleri ile Van kedisinden ayrılır.Dediğim üzere Van kedisinde lekeler mevcuttur.Ayrıca tüyleri kısa göz ve kafa yapısı yuvarlaktır.Ek olarak umarım tüylerinde leke vardır,Ankara kedisi gibi bembeyaz ve mavi gözlü değildir.Çünkü saf beyaz kedilerde sağırlık yada işitme kaybı %17_22 iken mavi gözlü kedilerde bu oran %50 dir.Günümüzde bu şekilde çokça sağır kedi bulunmasının sebebi özellikle bu iki ırkın çiftleştirilmesidir.

TATA4242
TATA4242

118617

Sorunuzun cevabı ise,elbette alışma süresi her kedi için gereklidir hatta her hayvan için ama kediniz ister Ankara ister Van kedisi olsun tıpkı British shorthairler gibi kucağı sevmezler,sadece istedikleri zaman size ilgi gösterirler.Bu kedi ırkları üzerinde hakimiyet kurulmasını sevmezler ve daha başına buyruklardır,siz istediğiniz zaman değil o istediği zaman sevebilirsiniz.Normal bir tekir kedi gibi yada Ragdoll ırk kedisi gibi kucağıma istediğim zaman alırım diye birşey bekmeyin,bunun sonucunda sukutuhayal yaşarsınız.

Siyammm
Siyammm

120334

Tata Van kedileri saf beyaz değilse neden Van'da koruma altındaki kedilerin hepsi bembeyaz

Kubyusbaskent
Kubyusbaskent

103694

Aynı sorunu bizde yaşadık neredeyse 1ay boyunca uyurken dahil el sürdürmuyordu. Koltuk altı kuytu kose.yerlerden çıkmıyor yemek bile yemiyordu. Çok zor atlattık bizimki 5 aylık di buna bağladık. Şuan 7 ayligi biraz geçiyor hala kafamızda deli sorular dokunsal bi cocuk değil sanırım ortak alanlarda asla elletmiyor anca uyku mamurlugunda. Bir süreç sanırım alışacak yada karakterleri böyle biz alisacagiz :)

Minimesi
Minimesi

14601

Problem olmaz benimde Ankara kedim var ama ben ilk aldığımdı kediden korkardım ben onu değil o beni kovalıyordu????????

Mirtip
Mirtip

3124

Bazı kediler sevilmekten hoşlanır, bazıları hoşlanmaz. Bunu anlamak için de bir süre zaman geçirmelisiniz.
Kedim tekir, erkek. Temastan nefret ediyor.
Yalnızca mama yerken ve uyumadan önce müsade ediyor.
7.5 aylık 6 aydır bizimle, daha kendini sevdirmek için hiç gelmedi :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 749 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR