Kedi Alerjisi

Merhabalar herkese,
Bir arkadaşım yaklaşık iki ay kadar önce bir kedi sahiplendi. Kendisinin iki buçuk yaşında bir oğlu var. Oğlunda, kedi eve geldikten sonra ağız kenarlarında kızarıklık olmuş ve sürekli öksürüyormuş. Kedi alerjisi olabileceğini düşünüyorlar. Buna yönelik önerebileceğiniz bir şey varsa çok sevinirim

9 CEVAP

Yapıcı yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.
Çocuğu çok küçük olduğu ve alerji testi de kolay bir şey olmadığı için testi yaptırmak istemedi. Kediyi bırakmak gibi bir düşüncesi yok anladığım kadarıyla çünkü geçici yuvayı bile kabul etmedi (kedisi çok ürkek olduğu için) ve önlemek için ne yapabilirim diye sordu..
Şimdilik biraz ayrı tutmayı ve evin havalandırılmasını artırmayı deneyecek.
Yeniden teşekkür ediyorum dönüşleriniz için :)

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Prick Alerji Testi yaptırın eğer kedi epiteline alerjisi varsa antihistaminik haplarla alerji baskılanabilir.

mavitilki
mavitilki

11065

Doktora götürüp teyit ettirmelerini öneririm. Başka bir şey de çıkabilir Allah korusun. Kedi alerjisiyse de evi sık sık havalandırıp temizliğe bir tık daha fazla önem verirlerse sorun çözülür. Geçmiş olsun :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Lütfen beni yanlış anlamayın ama neler gördük , görüyoruz.
Arkadaşınız kediyi aldı da şimdi bakmak mı istemiyor ? Durum bu da olabilir?! Ağız kenarında yara başka bir durum gibi görünüyor. Doktorda alerji testi yapılır ve bağışıklık kazanması için iğne veya ilaç verilir böylece zamanla bağışıklık kazanılır.
Benim kedilerime alerjim çıksa yıllarca iğne olup bağışıklık kazanmaya razıyım çünkü kedilerimi sokağa atmak asla yapabileceğim bir şey değil.
Herkesin öncelikleri farklı ne diyeyim...

Shewky
Shewky

1018

Hemen yargılamamak lazım, gerçekten alerjik bir reaksiyon da olmuş olabilir.


Gerekli testleri yaptırıp, teşhis sonrası tedavisi yapıldığında sıkıntı kalmıyor. Bildiğim kadarıyla bunun önlenemediği kronik tipteki astım ve alerjik astım durumları. Onlarda belirttiğinizden çok daha ağır semptomlar gösteren durumlar.


Küçük arkadaşımıza şimdiden geçmiş olsun diyorum :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Göksu Hanım;
Alerji testini ne kadar erken yaptırırsa o kadar iyi olur.
Benim de arkadaşımın bebeğinde hemen her şeye karşı alerji var buna rağmen iki köpekle birlikte bebeğini büyütüyor üstelik çocuğun durumu gerçekten ağır. Nefes açıcı ilaçlar ve nebulizatör kullanıyor.
İlaçlarla kontrol altında tutuluyor arada ataklar oluyor ve dediğim gibi yıllar içinde alerjisinin olduğu şeylere karşı iğne yapılırsa zamanla geçiyor :))

hcerenk
hcerenk

10454

alerji testi zor bir şey değil ya. kan alınarak ve cilt testi ile halloluyor. kan almak eskisi kadar acılı ve korkunç bir şey değil. sonuçta çocuk rutin kontrolleri için de elbet kan verecek. o kadar korkmasınlar.
bu tip durumlarda falancaya iyi gelen ilaç veya yöntem diye bir şey uygulamak yanlış. doktorlar bu tip durumlarda danışmak için var. kesinlikle bir doktor muayenesi ve alerji testi tavsiye ediyorum.
ben de alerjim var sanıyordum ama yokmuş.
ama nedir, evin kalitesini artırmak için güzel temizlik+ hava temizleme cihazları eminim çok kullanışlı olacaktır. ben de bir tane edinmeyi düşünüyorum.

esrayuyu
esrayuyu

310

Alerjinin şiddeti önemli benimde alerjim var öksürük tutuyor ama aldigim ilac ile hafiflettim birde kedimi opmemeye calisiyorum.ama tanidigimin cocugunda o kadar yuksek cikti ki alerji mecbur kediyi vermek zorunda kaldilar ve hatta evi temizlemek yetmedi badana bile yaptirdilar. Yani vazgecemem kedimden demek yanlis. Çünkü bagisiklik kazanmak öyle kolay olmuyor. Size tavsiyem bir an once testi yaptirin anlasilsin neye alerjisi var.

Doktor muayenesinde son iki ayda hayatına giren tek yeni şey kedi olduğu için kedi alerjisi olabileceğini düşünmüşler, ama doktor alerji testi önermemiş.. bi ileteceğim yine de testi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 421 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR