Kedimi Korkutmadan Tırnağını Nasıl Kesebilirim?

dilaraxx
dilaraxx

114626 Puan

NORMALDE KEDİMİN TIRNAĞINI KESMİYORDUM. AMA BİR TIRNAK MAKASI ALDIM VETERİNERDEN FAKAT PATİSİNİ TUTUP SADECE
UCUNU KESİYORUM ÇÜNKÜ BAZEN ELİME SALDIRIYOR YEMEK VERİRKEN OYUN OYNARKEN VE İNANILMAZ BİÇİMDE ACITIYOR ÇOK UZUN HALA KESEMEDİM VE BAZEN KOLTUĞA VE PERDELERE ASILIYOR TIRNAĞI TAKILI KALIYOR ÇOK KORKUYOR BENDE BİR TANE KESEMEDEN BIRAKIYORUM YİNE ELİM O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL DE BEN EVDE YOKKEN BİR YERDE ASILI KALMASI SIKINTI :(

7 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kedim 2 yaşına yaklaşıyor daha yeni çözdük sayılır tırnak kesme işlemini. İkimiz de sinir harbi geçiriyorduk resmen tırnak keserken. Öncelikle kedinizin çok derin uykuda olduğu bir zamanı seçmelisiniz uykudan uyanınca psikopatlaşıyor demişsiniz ama uyanıkken hic izin vermiyorlar. Ve de seri bir sekilde kesmelisiniz 1-2 dk'da o daha kendine gelemeden olay bitmeli. En önemli kısmı söylüyorum elinize saldırıyorsa kışlık keçe eldiven giyin böylece ısırsa bile devam edebilirsiniz. Çok sinirlenirse bırakın daha sonra devam edin ve tırnaklarını kestikten sonra ödül maması verin. Böyle böyle alıştı benimki artık tüm tırnaklarını tek seferde kesiyorum.


Dediğiniz gibi tırnak kesmek onların güvenliği açısından çok önemli. Ben de internette okuduğumdan hareketle arka tırnaklarını kesmedim geçen yaz çok agresifleşiyor zaten diye. Kedimin parmağı kaloriferin üst kısmındaki boşluğa sıkıştı ve kırıldı, tırnağı uzun olmasa belki de takılmayacaktı. Ne kadar nefret etseler de onların iyiliği için ihmal etmiyorum tırnak kesmeyi.

Bellasmom
Bellasmom

2683

Derin uykudayken deneyebilirsiniz ya da benim kedim yaş mama yerken kendini kaybediyor ben o sırada kesiyorum siz de deneyebilirsiniz.

TATA4242
TATA4242

118617

Yalan söyleyemem,normal tırnak makası ile damara gelmiyecek şekilde ucundan (keskinliğini gidermek şartı ile alıyorum)o kedi tırnak makası ile kesmek daha zor oluyor,önceden bu kadar sakin durmazdı,alıştıkça sakin duruyorlar(birde mümkünse mırıldandığı bir zamanı tercih edin ve veteriner h. Tuttuğu gibi enseden alın ve en rahat hissedeceği yer olan kucağınızda bu işlemi yapın.ben kesme işleminden sonra torpülüyorum ve tavsiyemdir yani parça vs.kalmasın rahatsız etmesin.Arka patileri kesmiyorum,zaten onlar koşarken ve kum kazarken torpüleniyor.

TATA4242
TATA4242

118617

Zehranın dediği gibi ödül mamasını kestikden sonra verirseniz daha çabuk alışıyorlar,ödül maması olur,sevdiği bir vitamin olur (biotin tablet, özellikle tırnak sağlığı için etkili olduğundan,bu işlemden sonra tavsiyem)ben Zehra gibi bir işlemde bu taktiği kullanıyorum (ense köküne aloe vera ve lavanta karışımı uygulama işlemi sonrasında)açıkcası benim kedi bu işlemi hiç sevmediği için tablet işide yalan oluyor ama özür dileyerek bu durumu pis bir söz olan........... Kaçınılmaz ise zevk almaya bak,sözüne benzetiyorum ve maalesef benim kedi her seferinde mecbur kalıyor,ama herşey onların iyiliği için.Bu taktikleri gözden geçirin ve zamanla zaten siz daha iyi yöntemlerde bulursunuz,yavaş yavaş master yapacaksınız,taktik maktik yok bam bam diyip bodoslama dalmayın,onuda yaptım kedilerde işe yaramıyor :):):)

FockeWulf
FockeWulf

286

Ben malt macunla kandırıyorum bu sırada eşim kesiyor.

dilaraxx
dilaraxx

114626

@Bellasmom ya uykudan uyandırıldığı zaman psikopatlaşıyor:)) yaş mama yerken benimkide öyle de gördüğü anda saklanıyor açıkçası çok korkuyor ve küsüyor sonra onun için napayım bilmiyorum

dilaraxx
dilaraxx

114626

@TATA4242 VALLA DÜN BİR BAKTIM PERDEYE TIRMANMIŞ ASILI KALMIŞ BAĞIRIR GİBİ MİYAVLIYOR BENDE ZANNETTİM BİRYERE SIKIŞMIŞ KOŞA KOŞA GELDİM MEĞERSEM PERDEDE ASILI KALMIŞ DELİ :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 421 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR