Kedimin İdrarında Kristalleşme Var Hangi Mama İyi Gelir?

Nurcancesur
Nurcancesur

595 Puan

Kedimi yaklaşık iki ay önce kısırlaştırdık 1.5 yaşında. İdrarını evin belirli kısımlarına yaptığı için idrar tahlili yaptırdık ve kristalleşme var dedi doktorumuz. Hills urinary mama verdi bize ancak fiyatı çok yüksek bir paket aldık Mama bitti başka mamaya geçtik bugün yine idrarını yatağın altına yaptı hangi mamaları önerirsiniz? Birde internette okudum bu hastalık ölümcül olabilir yazıyordu böyle bir şey yoktur değil mi bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi????

12 CEVAP

lwb
lwb

120674

Kuru mamayı bırakıp, ev tipi beslenmeye geçmenizi öneririm

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Veterinerin önerdiği mamaya devam edin evet ölümcül olabilir son raddeye kadar beklemeyin.

srplzngl
srplzngl

113865

@lwb
Ben de aynı şekilde.


Yalnız ev yapımı mamayı şak diye doğru yapmak biraz zor. Mama dengeli olmazsa bağışılığı etkileyebilir, kaş yapayım derken göz çıkmasın. Ama ilk etapta kesinlikle hazır da olsa tamamen yaş mamadan oluşan bir diyet en doğru tercih olacaktır. Sonuçta bu rahatsızlığın temel nedeni su alımı eksikliği.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ya her gün belirli bir miktarda yaş mama ve kuru mama ya da ev yapımı mama

Sselin1
Sselin1

122024

Kedinizin taşlarinin azalmasi icin bir süre diyet mama kullanin mamanin icinde idrar asitlestirici oldugu icin taşlarin erimesini saglayacaktir ve günde bir ögün yaş mama vermeniz gerekli icin biraz su da ekleyin. Mama pahali olabilir ama bir süre kullanacaksiniz zaten sürekli degil. Simdi bu masraftan kacarsaniz ilerde cok daha fazlasini ödemek zorunda kalirsiniz ve kedinizin sagligi da tehlikeye girer. Hills pahali geliyorsa vetlife in urunlerine bakin 30-40 lira falan daha hesapli. Veterinerin önerdigi süreye kadar kullanin daha sonra uygun fiyatli ama kaliteli bir mamaya gecersiniz. Tabi hastaligin tekrarlamamasi icin bundan sonra hicbir zaman yaş mama vermeyi ihmal etmeyin. Cok gecmis olsun

Nesiv
Nesiv

4624

Merhaba Nurcan Hanım,
Geçmiş olsun.
Benim kedim de sistit oldu, idrarında enfeksiyon ve kristaller çıktı. Öncelikle her urinary mama kedinize uygun olmayabilir. Farklı tür kristallere farklı mamalar var. Mesela benim kedimdekinin cinsi struvitmiş, vet life struvit önerdi veteriner. Öncesinde 14 günlük antibiyotik tedavisi (500 mg lik cipro hapın çeyreğini sabah akşam içirdim) uygulandı. Sonra da belirttiğim mamayı 4-5 ay kullanmam gerektiğini söyledi veterinerim. 1.5 aydır kullanıyorum ve işe yaradı. Bu arada suyunun hergün değişmesi ve evde birkaç yerde su olması çok önemli bu sayede daha çok su içer. Kediniz su içmiyorsa kuru mamayı biraz suda bekletip, yumuşayınca verebilirsiniz. Arada c vitamini de verirseniz, asit kristali eritiyor. Eğer tedavi olmaz ve ilerlerse hastalık böbrek zarar görürse ölümcül olurmuş ????
Son önerim mamayı kullandıktan 3 ay kadar sonra tekrar idrar testi yaptırın, kontrol amaçlı.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Nurcan Hanım;
İleri kabızlıktan dolayı evet maalesef ölümcül olabilir. Allah korusun idrar kesesi yırtılabilir çocuğun çişini yapamamaktan...
Lwb de demiş şuanda en mantıklı seçenek yaş mamayla beslemeniz kedinizi. Kuru mamayı arada bir az miktarda 1 kaşık kadar yaş manasına karıştırabilirsiniz...
İdrar yolu hastalıklarının sebepleri:



  1. kedinin aşırı kuru mama yemekten veya su içmemesinden susuz kalması böbreklerin zorlanması.

  2. 1yaşından önce yapılan kısırlaştırma. Yaş mamanın az verilmesi veya verilmemesi.

  3. ilerleyen yaş. Yaşlı kediniz olması ve bazı cins kedilerin genetik olarak hastalıklara yatkınlığı.
    BİZ BURDA ÇÖZÜM SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA VETERİNER DEĞİLİZ. HER ŞEYDEN ÖNCE VETERİNERİNİZE DANIŞIN!

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bu arada Kısırlaştırılmış kedi mamaları zaten idrar yollarını ve böbreklerini korumaya yöneliktir.
İyi kalitede bir kısır kedi maması da iyi gelebilir kedinize. Şu anda yeni aldığınız mama hangisi ? Eski belirtilerini geri getiren?

Nurcancesur
Nurcancesur

595

Cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Dün doktoruna götürdüm hills mama aldık idrarını yapamazsa eğer büyük bir sorun dedi ama benim oğlum yapıyor hemde baya sık. Bir hafta sonra tahlil kontrolü var. Midesi bazı mamaları iyi karşılayamıyor ve bu nedenlede ben hastayım diye evin belli kısmına idrarını yapıyormuş belirti veriyormuş. Gelişmeleri yazacağım bilgilendirmeler için teşekkürler :)

Kristalleşmeler başlangıç aşamasında sorun yaratmayabilir ilerleyen dönemde idrar yollarını tıkayacaktır.


Eğer idrarda problem yoksa yani düzenli olarak kediniz idrara çıkıyorsa Hill's C/D yada belki Proplan U/R mama ile çözebilirsiniz. (Hill's i tercih ediniz)


Yine de böbrek fonksiyonları için bir muayene gerekecektir.

RanTe Veteriner Kliniği

BalliBadem
BalliBadem

121963

İnternetten bakın urinary mamalarına bütçenize uygun birisini seçin hatta bütçenizi zorlayın iyisi olsun hergün ev yapımı yaş mama verin haftada 1 de yine urinary yaş mama verin evde yaptığınız mamayı porsiyonlayıp buzluğa atın

BalliBadem
BalliBadem

121963

Yaş olarak plaisir var kuru olarak uygun olarak;
sanabelle happycat felicia var
Bide nd nin var iyidir yüksek ihtimal
Ben denemedim böyle bi problem de yaşamadım görmedim veterinerde değilim yani sorumluluk kabul etmiyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1418 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR