Malt Macunlu Ödül Maması Yiyen Kedim Kustu. Bu Normal Midir?

nirema
nirema

2312 Puan

malt macunu tüyleri dışkı yoluyla atmasını sağlar diye biliyordum o nedenle şaşırdım ve sizlere danışmak istedim. son kullanma tarihlerinde vs sorun yok verdiğim mamaların. bu gün aynı zamanda hills in yaş mamasından vermiştim. kuru maması da acana. yaş mamadan bi parça bütün olarak vardı kusmuğunda ve tüy de vardı. anlayamadım nedenini. yaklaşık 2 hafta kadar önce yine kusmuştu ama hareketlerini vs. takip ettim. hiç bir sorun olmadı sonrasında. yarın veteriner arkadaşa da danışacağım ama bu konuda tecrübesi olanlar varsa diye fikir almak istedim. şimdiden teşekkürler

3 CEVAP

Badems
Badems

12123

Ya aslinda benim kedim de kusuyor. Malt macun veriyorum tuyleri cok uzun ve yogun oldugu icin. Bir kismini diski yoluyla atiyor ama yeterli olmuyor sanirim kusma ihtiyaci da oluyor. Normaldir heralde veteriner sorun olmadigini soylemisti. Eger kusmaya calisipta kusamiyorsa tuy cikaramiyorsa sorunmus.

rnt
rnt

5741

Gayet normal bir durum maltı her gün vermeyin. Haftada iki kez yeterli, tüy yumaklarını dışkı yoluyla atamadığı için kusarak yapıyor. Yaş mama ve maltı aynı gün vermeyin. Kusma genel olarak parazit, sindirim güçlüğü, böbrek yetmezliği, yanlış bir şey yeme..vs gibi nedenlerden olur. Kusmayla beraber ishal yoksa daha çok tüy atılımından kaynaklı diye düşünüyorum. Yani korkulacak bir şey yok. Sindirim içinde tahılsız kuru mamalar tercih edebilirsiniz. Ama kusma devam ediyor, istahsızlık varsa veterinere danışın.

NzlB
NzlB

811

macunu hergün vermeyin hayvana zararı dokunur haftada 2-3 gün yeter oda az az

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6056 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR