Acana Pacifica Mama

Sngl59
Sngl59

252 Puan

Merhaba 6 aylık kedim için Acana pacifica Mama aldim fakat yemiyor daha önce tavuklu mama kullanıyordum acaba ona alıştığı için yeni balık yoğunluklu mamayı reddiyor olabilir mi ya da yeni mamaya nasıl alıştırabilirim korkuyorum aç kalacak diye ????????

14 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Ve mamaya alışması yüzde 75 eski 25 yeni mama karıştırılarak başlanır ve 1 hafta kadar hergün oran yükseltilir ve en son yeni mamaya geçilir.Bu yöntem sindirim sisteminden tutunda,kusmaya kadar ve mamaya alışması için gerekli bir yöntem.

TATA4242
TATA4242

118617

1-Royal Canin bağımlılık yapar mı?
Evet yapar.Çünkü yapay aromalar ve tatlandırıcıları içerisinde barındırıyor.Purina,Whiskas vb.markalarıda bu gruba alabilirim.
2-Kedinizin mamayı sevmemesi,mamanın kötü olduğundan değil,hamburger sevmesinden kaynaklıdır.Şimdi koyduğunuz mamaya laha muamelesi yapıyor ve bu gayet normal.
3-1 hafta boyunca,dediğim yöntem ile,yeni mamaya geçiş yapmak,kediniz için iyi olucaktır.
4-Eğer kediniz mamayı yemiyorsa,genelde bu davranışları sergilerler,lütfen eski mamayı önüne koymayın,dediğim yöntemi uygulamakdan vazgeçmeyin ve eğer mamayı yemeyi reddediyorsa,önünde sadece su bırakın ve sizden mama isteyinceye kadar mama vermeyin,bu yöntem ile,kısa sürede alışacaktır.Çünkü köpeği sahiplenirsiniz ama kedi sizi sahiplenir.Yani onun kölesi gibisiniz,bu sözümü unutmayarak,dediklerimi uygularsanız,kısa sürede sonuç alırsınız.

lwb
lwb

120674

Tataya gidiyorum kesinlikle mama geçişini karıştırarak yaptım, ben ani geçiş yaptığımda kedim altüst oldu, iğnelerle toparladık.
Ayrıca RoyalCanin bağımlılık yapıyor, alışmaması normal

lwb
lwb

120674

Telefonun azizliğine uğramışım
Tataya katılıyorum*.....

Catloveerr
Catloveerr

13260

Royal canin bağımlılık yaptığı için geçiş yapmanız çok zor olabilir arkadaşım çok zorlanmıştı

onurtemiz
onurtemiz

116286

Tata doğru yazmış


Eski mamasının içindeki etken maddelerden dolayı yeni mamayı istemiyor kediniz. Hamburger- ıspanak misali


Ama pes etmeyin yemiyorsa aç kalacak illa yemeye başlayacaktır kendi kedine intihar edemezler :-) Acana çok çok kaliteli mama lakin sizin hatanız direk Pasifica vermek. Daha doğrusu içinde 6 farklı balık olduğu için yetişkin kedilere bile biraz ağır gelebiliyorken yavruya vermeniz olmamış. Acana Grasslands ve ya Wild Prairie neden vermediniz ? Bu iki versiyondan birini almalıydınız. Pasifica yaz maması daha çok. Siz o Pasifica'yı yaza kadar iyi muhafaza edin dediğim iki versiyondan birini alın.
Sonra da karıştırarak verin yine olmaz ise yaş mamasına karıştırarak verin. Sadece su vermek yöntemini de deneyebilirsiniz.

Sngl59
Sngl59

252

Böyle deneyeceğim fakat mama kabına bile yaklaşmıyor ????????‍♀️

Bütün veterinerler Royal Canin proplan hill's gibi mamalarla anlaşmalı bu yüzden onu önermiştir acanaiyi seçim yemeye başladıysa değiştirmeyin zaten.

TATA4242
TATA4242

118617

Tavuklu mamanın markası nedir öğrenirsek iyi olur.

Sngl59
Sngl59

252

Royal canin yavru kedi mamasi

787891
787891

118097

Benim kedimde sizin kediniz gibi ben aç kalmasın diye eski mamasını veriyorum zayıflar diye korkuyorum sizin kediniz yerse haber verirseniz sevinirim

TATA4242
TATA4242

118617

Dediğim markalar ve ismini yazmaya bile gerek duymadıklarımı hamburgere,diğerlerini ise (en azından onlara göre daha sağlıklı olanları)lahanaya benzetiyorum.

Sngl59
Sngl59

252

Bugün ilk kez yeni mamasından yemeye başladı dediginiz gibi yaptim bakalim yavaş yavaş arttıracağım eski mamasını vet tavsiyesi ile almıştım böyle bir hata yapmama sebep olması ona olan güvenimi sarstı zaten verdiği hizmeti de sevmiyordum benim oğlum çok hassas bir çocuk anne sütü hic alamadığı için diş ve dış etleri çok kötü durumda idi ben onu bulduğumda resmen çürümek üzereydi o yüzden benim için çok önemli onun için herşeyin en iyisi olsun istiyorum..

onurtemiz
onurtemiz

116286

Royal Canin ve ya Proplan gibi mamalar tamamen zararlı değil sadece fiyat-performans olarak iyi değil. Uzun yıllar bu mamalarla beslemeyin demek istiyoruz. Örneğin benim oğlanın gelişmesi için birkaç aylık ProPlan Kitten a geçeceğiz. Bu kadar pahalı olmasa belki daha uzun süre bile yiyebilir. Kendimi topladığı zaman kilosu 4-4.5 kiloya geldiğinde Acana’ya geçeceğiz.
Tekrar demiş olayım Grasslands ve ya Wild Prairie alın önce. Pasifica ve Ranchlands daha geliştiğinde verilebilir. Pasifica’yı da yaz ayında tavuklu olmadığı için tercih edin derim. Balıklı mamalar ağır koktuğu için uzun süreli kullanmak biraz sıkıntı olabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 916 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR