Aşırı Fazla Tüy Dökümü

Zuzumm
Zuzumm

800 Puan

Merhabalar arkadaşlar acana mama kullanmama ve ekstra tüyler için vitamin kullanmama rağmen 8 aylık king charles köpeğim çok tüy döküyor. Dokununca yumak yumak elimde tüy kalıyor sizce bu durum normal mi? Normalse ne zamana kadar böyle devam edecek acaba?

10 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

King Charles cins köpeklerde ırsi bir hastalık oluyor beyinleriyle ilgili ve gerekli önlem alınmayıp tedavi uygulanmazsa ölüyorlar. Muayene ettirdinizin mi köpeğinizi? Belki bu durumla alakalıdır?

tubanur
tubanur

120464

Ayrıca yaz aylarına girdik ve tüylü bir ırktan bahsediyoruz normal de olabilir

Zuzumm
Zuzumm

800

Umarım benimde problemim bir an önce çözülür ciddi anlamda çok dökülüyor çünkü furminator la bile tarıyorum yine dökülüyor anlamadım yoğurt olayını deneyeceğim teşekkür ederim önerileriniz için:)

fatma1925
fatma1925

2428

benimde cocker cinsi 3 aylık bir kızım var yaklaşık 3 hafta önce sanırım aynı sorun bendede vardı çok nadirde olsa mamasını yoğurt sulandırarak karıştırdım ve tüylerini taradım şuan sorunumuz yok :)

semihcanakci
semihcanakci

1760

dönemlik bir olaydı, aynı dertten bende muzdariptim. Şuan hala tüy döküyor fakat 2-3 hafta öncesine göre %70 kesildi diyebilirim.

tubanur
tubanur

120464

Irsi hastalık için veterinere götürdünüz mü?

Zuzumm
Zuzumm

800

Tuğba hanım herhangi bir sağlık sorunumuz yok çok şükür gayet sağlıklıyız.daha önceleri böyle değildi belliki dönemsel bir tüy döküşü söz konusu.

robyn11
robyn11

1775

Kesinlikle dönemseldir benim oğlum da bu ara dökmeye başladı.Ben tüy ve deri sağlığı için balık yağının son derece etkili olduğunu düşünüyorum ve bu dönemdeki tüy dökümünü oldukça en aza indirgiyor.Memnunum,veterinerinize danışıp kullanabilirsiniz:)

Zuzumm
Zuzumm

800

Beaphar'ın bira mayalı vitamin desteğini kullanıyorum ama pek dökülmeye karşı etkisini göremedim birde balık yağını deneyeyim teşekkür ederim öneriniz için:)

Byboxer
Byboxer

170

Her köpek tuy döker ilerde geçer o

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5622 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR