Hangisi?

Hangisi daha iyi sizce?

12 CEVAP

Anket çıkmamış
Mattise
Purina ONE
BonaCibo
Bu 3 ü arasından

Teşekkürler cevaplar için

Purine one. Matisse farmina'nın diye çok güveniyordum ama gluten içeriyor.

Purina ona'a baktım şimdi o matisse'den de çok gluten içeriyormuş. Bonacibo gluten içermiyor en azından ama Mısır içeriyor. Bu üçünden hiçbirini önermeye dilim varmadı ama matisse en azından daha çok et içeriyor. O yüzden matisse diyorum. Tabi matisse alabilirseniz kendinizi biraz daha zorlayıp ND düşük tahıllı alırsanız en iyisi olur.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ben Purina One diyorum.
Ayrıca Gluten hakkında şunu söyleyebilirim gluten denilen şey tahıl proteinidir. İnsanlara veya hayvanlara zararı yoktur. Birçok hayvan maması ve yemi içinde bulunur.
İnsanlarda nadir olarak bu protein sindirilemez bu durumda çölyak hastalığı oluşur.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Bonacibo bence ama şimdi herkes gelip bilmeden matisse diyecek . Bonacibo degerlendirmesi başlığı var ona bakın orda baya yazdim

787891
787891

118097

@kedizeytinvepeynir 'e katılıyorum

TATA4242
TATA4242

118617

Açıkcası gluten içermesi yüzünden, diğerlerininde et içeriği sebebiyle,üzülerek matisse diyorum.Fiyat olarak epey pahalı oldu.Golosi veya Mysticde tercih edebilirsiniz.Bu gidişle bizim küçük matisse,Nd abisine meydan okuyacak :)

Peki etçil hayvanların mamasında gluten ne işe yarıyor? Tamam zararsız diyelim peki faydası ne? Ayrıca zararsız değil ki, hayvanlarda ileri yaşlarda obezite şeker hastalığı gibi şeylerin kaynağı tahıl.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedizeytinvepeynir;
Mamalar içinde pirinç, gluten, mısır, un gibi şeyler mevcut bildiğiniz gibi çünkü mamaları şişirmek için kullanılırlar ve maliyetleri düşüktür.
Aşırı un, pirinç kısaca çok fazla karbonhidrat verirseniz evcil hayvanınıza obez olur, şişman olur, diyabet hastalısı olur EVET.
Evcil hayvanınızın neyi na kadar yediğini denetlemek biz sahiplerine düşüyor. Herkes evde özel mama hazırlayamıyor bu yüzden milyonlarca insan hazır yaş veya kuru mamalardan kullanıyor.
Bu yüzden biz burda çok konuştuk kaliteli mamalar diye. Her gün soru soruluyor hangi mamalar nasıl mamalar diye. Bu yüzden kuru mamalarda içeriğinde et oranı yumurtası olanı seçiyoruz...

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedizeytinvepeynir;
Az miktarda sebze lifi ve tahıl kedinin sindirimine iyi geliyor.
Sindirimi rahatlatıp kolaylaştırıyor.
Sebze liflerinin görevi de kaka yapımını kolaylaştırmalarıdır.
Dışardaki kediler çiçek yalar yaprak dişler çimen yer bu yüzden...

Evet neredeyse her mamada bu tür gereksiz karbonhidratlar var o yüzden içerikleri inceleyip en az pirinç, mısır, gluten içerenleri kullanmalıyız. Az miktarda pirinç ve yine az miktarda sebze kedilerimize iyi geliyor ama gluten, Mısır, buğday bunlar tamamen gereksiz. O yüzden benim için alacağım mamadaki en önemli detay bu saydıklarımın olmaması. Elbette et oranına hayvansal protein oranına da bakmalıyız ama mamada et kadar çok Mısır varsa ben böyle bir mamayı tercih etmem. Ha az miktarda karabuğday falan varsa Mısır olmasından çok daha iyidir karabuğday olması o yüzden tercih edebilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 608 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR