Birkaç Soru

poughkeepsie
poughkeepsie

117401 Puan

Kedime önceki sahibi whiskas veriyor diye 2 küçük paket whiskas almıştım ancak mama değişince 1 paket öyle kaldı. Şimdiki mamasına azar azar karıştırsam sorun olur mu? Çünkü severek yiyor ben de ödül maması gibi kullansam olur mu diye düşündüm


İkinci olarak dişi kedi kısırlaştırılmadan önce çiftleştirilmeli mi? En erken ne zaman çiftleştirilmeli ve en erken ne zaman kısırlaştırma işlemi yapılabilir?

11 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

ben olsam kesinlikle yedirmezdim.
çiftleştirmeye de gerek yok. genel sağlık durumu yerindeyse en ideali 5 aylıkken kısırlaştırmak.

787891
787891

118097

Whiskas kullanmanızı önermem iğrenç bir mama kediniz 2.5kg geçtiyse 6 aydan itibaren kısırlaşabilir çiftleştirmenize gerek yok erkek kediden hastalık geçebilir en iyisi kısırlaştırmak

Kısırlaştırmadan önce çiftleştirme ne gerek yok mümkünse çiftleştirme. En erken olarak da 6-7 aylıkken olabilir tabii 2.5-2.7 kg geçtiyse olur.

srplzngl
srplzngl

113865

6-7’yi beklemeye gerek yok. kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak en doğrusu. pediatrik kısırlaştırma bile yapılıyor sıkıntısız.

astrokedii
astrokedii

6340

Yillardir can besliyorum tecrubeme dyanarak onerim ilk kizginligi atlatip kilosu yerinde ise kiirlastirman. Cunku gelisimi ve buyumenin tamamlanmasi icin en z 6 ile 8 ay gecmeli. Mutlaka kisirlastir ciftlestirme . Ciftlestirmek gereksiz olur. Hormaonal anlamda cinsellik istedigini unutma. Hormon yoksa kizginlikta yok:)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ayrıca Whiskas’ın kötülendiği kadar kötü bir mama olduğunu düşünmüyorum. Şimdiki mamasına karıştırmanızda bir sorun görmüyorum. Elinizde kalmasın.
Dilerseniz bir daha bu mamayı almazsınız.

yasminackz
yasminackz

13628

Direk mama geçişi önerilmiyor midesi için mamadan karıştırarak ve zamanla azaltıp tamamen eski mamayı kesmenizi öneririm hemde elinizde kalmamamış olur 2. Soru için ise pek bir bilgim yok ama çiftleştirilmesine gerek olmadığını biliyorum

TATA4242
TATA4242

118617

Çiftleştirmene gerek yok,Amerika gibi ülkelerde,4 aydan önce (6 hafta ile 14-16 hafta aralıklarında yapılabiliyor)kısırlaştırma yapılabiliyor.Bu sebeple en kısa süre içerisinde beklemeden yaptırabilirsin.4 aydan (4 ay ve öncesinde Türkiyede barınaklardada bu şekilde yapılabiliyor)önce erkek kedilerde yapılan kısırlaştırma böbrek rahatsızlığı,cinsel organın tam gelişmemesinden kaynaklı sıkıntılar olabiliyor.Ama kısırlaştırma ile bağı kanıtlanmış ve her erkek kedide olmadığı için,kısırlaştırma işlemine bağlanmıyor.Kızgınlık davranışlarını öğrenmemesi ve tekrarlamaması açısından,bu sebeple ergenlikden önce kısırlaştırma öneriliyor.Ülkemizde ise daha uzun süreler ideal kabul ediliyor,tavsiye olarak 5-6 ayı beklemeden kısırlaştırmanızı öneriyorum.Erkek kedi için net birşey şuan için söyleyemiyorum ama dişi olması sebebiyle bir engel görmüyorum.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Dişi kedilerde doğum yapmak fizyolojik olarak ele alırsak yararı vardır, ama kısırlaştırmanın zararı yoktur. Yaşı uygun, kilosu yerinde ise tahlillerden sonra kısırlaştırmanız onun için daha yararlı olacaktır 6,7 en geçek 8. Ayında. Bir süre karıştırarak verin mamayı çünkü zaten midesi hemen adapte olamaz. Ek olarak kızgınlığa girince bile kısırlaştırdıktan sonra yine çiftleşmek isteyecek çünkü cinsiyet değiştirme ameliyatı değil, üreme sistemi alınıyor. Bu yüzden birdaha çiftleşmek isteyebilir her ne kadar önceki kadar huysuz bir şekilde olmasa da ama girmeden kısırlaştırırsanız öğrenemeyeceği için tekrarlamaz.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Dişi Kediniz 6 aylık olduysa ve kilosu 2 kg’ye ulaştıysa , sağlıklıysa, kan testi sonuçları iyiyse veterineriniz kısırlaştırmayı gerçekleştirebilir.
Ben dişi kedimi 8 aylıkken kısırlaştırdım. İlk kızgınlığını geçirmişti.

dilaraxx
dilaraxx

114626

yerinizde olsam o adi mamayı kesinlikle vermem benim kedimin ağzı o mama yüzünden zamanla kokmaya başlamıştı şimdi verdiğime çok pişmanım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 528 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR