Ksırlaştırılankedi Kızgınlıga Girer Mi?

Kedim 2 hafta önce kısırlaştırıldı. Kendisi dişi 1.5 yaşında. Az önce eski kızgınlığındaki gibi bağırıyordu bildiğiniz dişi kızgınlık miyavlamalari. Sadece kimi zaman kısa kimi zaman uzun miyavlar ve biraz garip bir sesi vardı ameliyat yanlış falan olmuş olabilir mi birşeyi de yok gibi gözüküyor.

10 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Dumaniskonunsahibi;
Dişi kediler iki şekilde ameliyat ediliyor.



  1. Sadece rahim alınıyor kedi doğuramıyor ama kızgınlık belirtileri gösteriyor.

  2. Hem rahim hem de yumurtalar alınıyor. Böylece kızgınlık belirtileri göstermiyor çünkü yumurtalıklardan salgılanacak hormon yok! Böbrek üstü bezlerinden %20 kadar hormon salgılanıyor. O da onu etkilemez.
    Dişiliğini korur.
    Veterinerinizin yumurtalıkları da alıp almadığını sorabilirsiniz??

lwb
lwb

120674

Hormonlarının oturması belli bir süre sürebiliyor, yani bir süreliğine normal.

Aynen bunu bende okumuştum sadece rahim alınırsa hamile kalması engelleniyor diye vs soracağım veterinerimize ama öyle olduğunu sanmam

@TATA4242 açıklama için çok teşekkürler anladım.

TATA4242
TATA4242

118617

Öncelikle merhaba,dişi kedilerin operasyonu erkeklere nazaran daha başarılıdır,ancak erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası ne kadar süre geçerse geçsin böbrek üzerinden hormonlar gine salgılanır yani tam kısırlaştırma sağlanamaz.Dişi kedilerde ise durum benzerdir ama erkek kedilerde olduğundan farklı olarak azda olsa böbrek üstünden gine hormonlar dolayısıyla bu durumlar görülür.Olayı en başdan anlatmak gerekir ise,dişi kedilerde operasyon sonrası içlerinde dolaşan hormonlar zaman ile yıkıma uğrar ve bazı hormonlar böbrek üzerinde kalır ve yavaş yavaş yıkımları gerçekleşir ama hepsi için aynı zamanda yıkım gerçekleşmez,bu süre birkaç yıl sürebilir.Çok çok az olmak üzere ginede hormon kalır,yani erkek kedi kadar fazla hormon kalmaz.Operasyon sonrası kızgınlık göstermesi,içlerinde dolaşan hormonlar ile alakalıdır.Ameliyattan 45 gün sonra içlerinde dolaşan hormonlar yıkıma uğrar ama dediğim gibi böbrek üzerinde gine azda olsa kalırlar.Bu hormonlar için vet.hekimlerce yöntemler kullanılmaktadır ama gine tedavi edilemez.Yani kısırlaştırma operasyonu hormonları almaz,zaten bu hormonlar vücut için gerekli hormonlardır.Bu hormonların olması sizi korkutmasın kızgınlığa girse bile,1 hafta veya 3 ay sürmüyor,bir kaç saat veya bir kaç gün sürüyor düzeliyorlar ve kızgınlık eskisi gibi ağrılı ve agresif geçmiyecektir.Genelde bunlara kızgınlık bile demek yanlıştır,bunlar kızgınlık benzeri davranışlardır.Yani piskolojik olarak bu davranışları sergiliyor.

@TATA4242 açıklama için çok teşekkürler anladım.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Çoğu yerde de aynı şeyi yazdım. Cinsiyet değiştirme ameliyatı değil, üreme organlarının alınma alınma ameliyatıdır bu. Yani sperm aksa rahimde döllenemeyeceği için yavru olmayacak. Ama bu kızgınlığa girmeyeceği anlamına gelmez her ne kadar kısırlaştırma öncesindeki gibi zahmetli olmasa da. Ama merak etmeyin bir süre sonra yapamadığı için unutur, sadece sabır gerektiriyor çünkü hormonlar hemen parçalanmıyor. Ama zaten hepsi parçalanması vücut bir kısmını tutuyor çünkü bu hormonlar sadece üremek için değil, biyolojik olarak ta yararlı :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yumurtaliklarin alinmadigi ameliyati artik yaptiklarini sanmiyorum. Ne anlami kalacak ki o zaman. Sadece vucutta var olan hormonlarin etkisi devam edecek. Bir sure sonra gececek merak etmeyin

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Epiglottis;
İnanmayacaksın ama yumurtalıkların alınmadığı ameliyatlar hâlâ yapılıyor:))

mmhureyre
mmhureyre

1015

çok kötü ama yumurtalıklar kalırsa. yazık çığrınır durur yine tek rahmi alınan kedi, ne anladım bn ondan. böbrek üstü bezi yeter hyvanın sağlıklı yaşaması için yumurtalık şart bişey değil ki. üstelik tehlikeli sanırsam tek yumurtalığın bırakılması rahimsiz. neyse bnm erkek kedim kısırlaştırıldıktan on gün sonra kısır olmayan dişi kedimle çiftleşip son kazığını bana iki yavru kediyle attı, ama artık yapamıyor çok şükür. arkadaşın dediği gibi hormonlar ve üreme yollarında kalan spermler bir hafta-bir ay ,alışkanlıklar bir yıla kadar azalarak devam edebiliyor velhasıl. mesela erkek kedim dışarı çıkardığımda nadiren idrar bile püskürtüyor ağaçlara hala, ama evde yapmıyor artık hiç, kısırlaştıralı dört ayı geçti artık. acaba kediniz anöstrusda değilmiydi ki kısırlaşırken, preöstrusta felanmıydı ki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 645 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR