Felix Yaş Mama

787891
787891

118097 Puan

Merhaba arkadaşlar kedime bu ara felix yaş mama almaya başladım felix ten önce gourmet gold kullanıyordum nerdeyse ikisinin içeriği çok benziyor ama felix nedense daha ucuz gourmete göre önerirmisiniz? Kısır kedimde yaş yaparmı?

14 CEVAP

momo44
momo44

106591

Ben haftada 1 defa felix yada proplan veriyorum ama şeker oranı yüksek oldugu icin vermemek daha iyi olcak fakan iyi marka olarak nd cok öneriyorlar ama eğer imkanin varsa evde kendin yap en iyisi ve en sağlıklısı

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Yaş mama taş ve idrar sorunlarını engellemek için verilir zaten.
Beslenmesi ve sağlığı için.
Ben de Purina Felix veriyorum.
Purina Gourmet’in farkı o ızgarada yapılıyor:) Tadı da daha iyidir muhtemelen..
Felix normal biraz haşlanıp et suyu katılmış su oranı fazla yaş mama.
Kötü olduğunu sanmıyorum çünkü Fransa’dan İngiltere’ye ve ABD’ye kadar her yerde olan bir dünya markası ve maması.

TATA4242
TATA4242

118617

Ece felix yada gourmet verme derim,içinde şeker ve tatlandırıcı barındırıyor(et ve et yan türevleri içeriyor ve bunların kaynağı belirtilmiyor)ve şeker gerçekden özellikle kediler için epey zararlı.Fiyat olarak ucuzda sayılabilecek bir mama değil,ilk çıktığı zamanlar bile ülkemizde epey ucuzdu ama şimdi pahalı en ucuz 4-5 tl fiyatlarda satılıyorlar.Bunun yerine Nd yaş mama vermeni tavsiye ederim.Ama illa alıcaksan en son *********da çok ucuza gördüm,almıcayak olsam bile bakıyorum(eğer alıcaksan bir bak derim)tane 2.69 20 li olan 53.80

TATA4242
TATA4242

118617

Açıkcası daha uzun süre gidiyor,hemen bitirmiyorlar,Allahım eskiden az çekmedim,o felix ve whiskas peşinde koşmaları,sürekli ondan istemesi kuru mamaya burun kıvırması,yaş mamayı daha tabağına koymadan çıldırması,uyuşturucu bağımlıları gibiydi yeminle.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

TATA4242,
Teşekkür ederim elimdeki bitince bakabilirim daha iyiyse...

Ben indirimden indirime alıyorum, ayda bir kere ya da iki üç haftada bir falan veriyorum. İçeriği çok kötü yanılmıyorsam %8 et içeriyordu ayrıca şeker de içeriyor. Gourmet gold da aynı ben de içeriği fena değildir diye okumadan almıştım o da %8 et içeriyor. Bir de şu var kedim ne Zaman whiskas, felix, gourmet gold yaş mama yese hemen suya koşuyor nerdeyse bir çay bardağı su içiyor. Zaten yaş olan bir mama bu kadar susatıyorsa sıkıntı vardır diye düşünüyorum. Ben bu mamaları aslında sokak kedilerine vermek için alıyorum indirimde, çantama atıyorum sokakta kedi gördüğüm Zaman veriyorum kuru mamadan daha pratik oluyor.

TATA4242
TATA4242

118617

https://www.*******.com/nd-ocean-tahilsiz-levrek-ve-murekkep-balikli-karidesli-yetiskin-kedi-konservesi-80-gr-x-12
Benim kullandığım bu 6.5 uğa denk geliyormuş ve gayet iyi,özellikle karides ve kalamar olmasından dolayı tercih ediyorum.Kediler karidese bayılıyor,özellikle dışarıdakiler açısından çok farklı bir deneyim oluyor,bizzat denedim,kapış kapış gidiyor.Tabii Nd kuru mama alıştırma süreci gibi,bununda alıştırma süreci var,düşünsene her gün annen önüne birbirinden güzel yemek koyuyor,sonra bir gün ıspanak koyuyor,yüzüne şöyle bir bakarsın(kendim yaptığım in söylüyorum :) ) Kedinde o şekilde bakıcak emin ol,ama eğer kuru mamayıda önünden çekip yeterince,açıktığından emin oldukdan sonra verirsen,zevkle yiyecektir.Ben bu şekilde alıştırdım,şimdi peşimden koşup,tıpkı whiskas veya felix gibi miyavlıyor,yani alıştırmak çok önemli.Felix yada whiskasda alışma süresi yok,tok olsa bile yiyorlar :)):

BalliBadem
BalliBadem

121963

Aynı markanın ikiside ondan içerik benziyordur markalar genelde aralarında ufak farklar olan mamalar çıkarıp farklı fiyatlara satışa sunar daha çok satmak için bende genelde felix alıyorum fiyatına göre baya iyi

BalliBadem
BalliBadem

121963

Tata ben 2.70 den aldım indirimde normal fiyatını bilmiyorum indirim olunca felix alıyorum zaten marketlerde en ucuz yaş mama 3-4 tl

TATA4242
TATA4242

118617

Bu markalar o zaman iyice uçmuş :)Ben Nd konserveyi 6.6 tlye alıyorum.

787891
787891

118097

Hepinize çok teşekkürler.
@tata4242 aynen dediğiniz gibi kedime proplandan ND ye geçirmeye çalışcam 7 gün karıştırarak vericem eğer hala alışmazsa mama tabağını önünden alcam acıkınca koycam mecbur yiyecek ölecek değil ya :)

TATA4242
TATA4242

118617

Evet öyle yapın,yani rahata alışmışlar,büyüklerimizin söylediği gibi "siz rahata alışmışsınız,sen daha ne zorluk gördün ki derlerdi"büyüklerimiz işi biliyor,şimdi yerde tane görse onu bile yiyor.Eskidende taze mama takıntısı vardı,mama koyardım azıcık birşey,az birşey yerdi,daha sonra tekrar yeni mama koymamı beklerdi.Şimdi mamayı bitirmeden istemiyor.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedizeytinvepeynir;
“Ben bu mamaları aslında sokak kedilerine vermek için alıyorum indirimde, çantama atıyorum sokakta kedi gördüğüm Zaman veriyorum.”
Ben de bunu yapıyorum çünkü dışarda ,sokakta insanlar sanıyorlar ki kuru mama verince her şey bitiyor. Kuru mama veriliyorsa mutlaka yanında temiz su olacak. Sokakta nerde gezer temiz su?!!
Bu yüzden sokaktakiler için yapabiliyorsanız en iyisi YAŞ MAMA
Geçende hamile bir Anne kediyi güya besliyorlar ! Doğurdu doğuracak hayvan. Kuru mama koymuşlar ortada su yok.
Kuru mamanın yanına da leğenden kaka kabı yapmışlar.Sinir oldum.
Kim bokunun yanında yemek yer ki?
Acıdım gerçekten kediye!
Sorsan çok iyi bakıyorlardır.
Yaş mama vermiştim ona.
Hayvanın içi yanmış mamanın tüm suyunu içti kana kana!!

BalliBadem
BalliBadem

121963

Zaten benimki haftada 50 50
100 gr yiyor kalan günler evde yapılanı yiyor ve 6/12 li paketlerden almıyorum 1-4 arası 100 grlık alıyorum nd daha lezzetsiz evde yaptığım bile daha lezzetlidi r zaten bana zorla alıştırmak hoş gelmiyor bende aburcubur yiyorum bu felix i vs de abur cubur niyetine veriyorum ama delix indirimde alıyorum diper zamanlar markette ne varsa o

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1003 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR