Kediniz İçin, Hangi Kuru Mamayı Tercih Ediyorsunuz? Ve Neden?

MRFatih
MRFatih

624 Puan

Kedi sağlığı için en iyi kuru mamalar..

13 CEVAP

lwb
lwb

120674

Bütçeme göre en iyisi n&d.
Eğer doğruysa (her firmaya acaba? diye yaklaşıyorum) içeriği bir çok mamaya göre iyi ve kaliteli.
Sadece kuru mamayla beslemiyorum, neredeyse her gün de yaş mama veriyorum, schesir, gimcat.
Biraz daha zorlasam çiğ beslenme yapabilirim ama kedimi geçirmek çok zor.

MRFatih
MRFatih

624

Mama alırken, skt çok önemli unsurdur.. Lütfen kontrol ediniz.. Yavrucukların yediği mama kadar tazeliğide önem arz ediyor.. ❤️

mavitilki
mavitilki

11065

Ben N&D tahılsız tercih ediyorum. İçeriği çok çok iyi. Kedilerim de çok seviyor. Ancak sadece kuru mamayla beslemiyorum. Düzenli olarak kendim de mama pişiriyorum ya da kaliteli yaş mamaları alıyorum. Kendiniz pişiremezseniz ya da almayı düşünüyorsanız yine N&D, Scheshir, Natura gibi markaları tercih edin derim :)

Kubyusbaskent
Kubyusbaskent

103694

Nd ve proplani eşit oranda karıştırıp veriyorum. Haftada bir kere yaş mama hazır kullandığım yaş mamalar gimcad proplan Royal canin yavru kedi mamasiydi. Yeni geçmek ile birlikte yaş mamayı kendim hazırlamaya basladim.

onurtemiz
onurtemiz

116286

İlk 4 ay ND


5-7 RC Mother Baby (3 ay)


8-10 Petcuren Go (3 ay)


11–13 ND Balıklı (3 ay)


14-17 ND Kuzulu


18-21 ND tavuklu


21–23 ND balıklı


23 aylık bitip 24’ü doldururken RC British Shorthair mamasına geçtik sonra da Sensible ve Regular Fit bu ikisi birer ay. Sebebi ise ND çok tüy döküyor. 4 farklı ND kullanmamıza rağmen yok pek fazla yaramıyor ağır geliyor sanırım bizim oğlana. ND'yi ayda 1 kilo yiyordu ortalama. RC'yi ise 1.3


28 aylık şu an da Purina One veriyorum indirim vardı 42₺ çok iyi geldi gözüme 1,5 kilo
Bundan sonra ProPlan Kitten bizi bekliyor. Güz dönemine kadar orta kaliteli ve ya kitten mamalarla kilo aldırıp güz döneminde temelli olarak Acana düşünüyoruz

mavitilki
mavitilki

11065

*Naturea

SilasinemD
SilasinemD

874

Bizimki hem yavru hem kısır olduğu için Advance sterilized junior kullanıyorum ama 1 yaşına gelince N&D ye geçmeyi düşünüyorum numune istedim onu bekliyorum. İçeriği çok daha iyi ve şu an kullandığım mamadan daha ucuz. Yaş mama için de Schesir kullanıyorum ama bir sonrakine Naturea almayı düşünüyorum. Schesirden daha iyi sanırım.

TATA4242
TATA4242

118617

Nd prime çeşitleri gayet iyi mamalar ama(pancar küspesi içermesinden dolayı ve içeriği sebebiyle )ben Pumpkine geçicem,ileride sadece Nd yaş mamaya geçmeyi düşünüyorum.
Kırmızı etli iki ürün farkı gayet açık.
ND Bal Kabaklı Tahılsız Geyikli Kedi Maması 5 KG


Bileşimi: Taze kemiksiz geyik eti (%28), kurutulmuş geyik eti (%26), bezelye nişastası, tavuk yağı, kurutulmuş balkabağı (%5), kurutulmuş bütün yumurta, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı, hidrolize balık, balık yağı ( ringa balığı), kurutulmuş havuç, kurutulmuş yonca, inılin, fruktooligosakkarit, maya özütü (mannanoligosakkarit kaynağı), kurutulmuş elma (%0,5), kurutulmuş yaban mersini, kurutulmuş nar, kurutulmuş ıspanak, pisilyum (%0,3), kurutulmuş frenk üzümü, kurutulmuş tatlı portakal, sodyum klorid, kurutulmuş bira mayası, glukozamin, kondroitin sülfat, kadife çiçeği özütü (lutein kaynağı).
Nd Prime Tahılsız Kuzu Etli
Ürünün İçindekiler: Taze kemiksiz kuzu eti (28%), kurutulmuş kuzu eti (26%), patatesler, hayvansal yağ, kurutulmuş tüm yumurtalar, taze ringa balığı eti, kurutulmuş ringa balığı eti, balık yağı, hidrolize hayvansal proteinler, kurutulmuş pancar küspesi, bezelye bitkisel lif, kurutulmuş havuc, kurutulmuş şifalı bitki unu, inulin, fructooligosakkaritler, mannan-oligosakkaritler, toz yaban mersini (0.5%), kurutulmuş tatlı portakal, kurutulmuş elma, nar tozu, ıspanak tozu, pisilyum (0.3%), frenk üzümü tozu, sodyum klorür, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kökü (0.2%), glukozamin, kondroitin sülfat, kadife çiçeği özü (lutein kaynağı).


Acana Grasslands modelini fiyatı iyice uçmasaydı onuda düşünebilirdim.

TATA4242
TATA4242

118617

Normalde,kuru mama fiyatları bile bu kadar pahalı değilde aracı,nakliyeci,kar payı vs.ücret katlanıyor.

TATA4242
TATA4242

118617

Normalde başka bir kedi için fazla olabilir ama benim kedi fazla yemiyor,1 konserveyi bir günde anca bitiriyor,diğer paket yada yaş mamalardada bu kadar yiyor.Birde toptan almayı düşünüyorum.Tabii şuan için değil.O şekilde günlük 2 tane bile alsam,fazla bir ücret tutmuyor.

kubrabekmez
kubrabekmez

434

Param yetse ve erkek kedim idrar yollarında taşlanmaya meyilli olmasa(riske atmamak adına korkuyorum aşırı proteinden vs., veterinerim de şimdilik markayı çok bilmediği ve birkaç stürivit vakasına rastladığı için henüz tamamen onay vermiyor bana Nd için) kesinlikle Acana, True İnstict ve ND derdim.
Kullandıklarım arasında da Royal, Hills ve Proplan var. Royal fiyat olarak içeriğine göre aşırı abartılmış, popülerlikten olsa gerek neredeyse nd ile yarışacak. Veterinerim reçeteli hills s/d tedavimiz bitince, kısırlık sonrası Hills ya da Proplan yiyebileceğini söyledi(bu arada satmıyor kliniğinde onlardan, sadece reçeteliler var rafta, kendi kedileri yediği için önerdi.) Hills çok tuzlu duyumu aldım, içerikte de et unu var. Ama Acana dahi kullanan bir tanıdığım şu an 10 yaş kristalleşmesinden sonra Hills kullanımından memnunmuş. Sanırım reçeteli/reçetesiz üriner anlamda pek zararı yok gibi. Öte yandan kristal sorunumuz başladığında(Eskişehir'in kireçli çeşme suyunu içti inatla kendi suyunu reddedip) Proplan yiyordu, Hills ile iyileşti ama Proplan'da en azından kurutulmuş et var taze olmasa da... Ben en son ikisi arasında(veteriner onayında pek de şansım yoktu) ikisi arasında karar veremeyip bari ikisini karıştırıp vereyim dedim. Ama başta dediğim gibi gönlüm hâlâ daha en azından tahılsıza gücüm yetmese de düşük tahıllı ND'de, sırf taze et var diye... Hatta etin parazit ya da bozukluk durumuna güvenebilsem, parazit olmayacağından emin olsam şu çiğ besleme de acayip ilgimi çekiyor ve mantıklı geliyor ama vereceğim etleri iyice güvenli hâle getirebileceğim konusunda kendime ve satılan etlere güvenmiyorum ve sonuçta evde kendimiz pişirdikçe biraz biraz ondan veriyorum.

lwb
lwb

120674

@TATA
Sadece n&d yaş mamayla besleme için ayrılcak bütçe ne kadar araştırdınız mı acaba?

onurtemiz
onurtemiz

116286

Çiğ beslenme için daha açık fikirli ve rahat olun :-)


Şimdi şöyle ki; vücuduna ne kadar sıvı girerse o kadar kristal olma ihtimali azalacaktır. Bizim evde filtreli su pınarı var ve su içmeye teşvik ediyor. Yaş mamayı da arttırdık. Hatta yaş kuru mama karıştırıp içine birazcık su katıyorum. 7 aydır kısır ve hiç kısır maması kullanmayı düşünmedim.


Biz hep ND’ci olduk. Hayvanım daha kilo alsın diye orta kalite mamaya geçtik. Kalıplı olduğunda en azından 4,5 kiloya geldiğinde Acana’ya kalıcı olarak geçeceğiz. ND daha kullanmam çok tüy döküyor.


Siz iyisi mi sıvı vitaminler, su pınarı, yaş mama (en önemlisi bu) bu tarz durumlardan yola çıkarak kristal olayını düşünün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1015 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR